Hur man identifierar och mäter fantombelastningar i ditt hem

0
47
Monkey Business Images/Shutterstock.com

Vem vill betala mer på sin elräkning om de inte måste? Så här identifierar och mäter du fantombelastningar för att spara pengar.

Vad är en fantombelastning?

&# 8220;Phantom load” är en fras som vanligtvis används för att hänvisa till standby-ström som förbrukas av apparater och enheter när de inte används aktivt.

Om du lyssnar på musik via din hemstereo och förbrukningen är 80 watt, det är den aktiva belastningen. När stereon är avstängd och den fortfarande förbrukar 5 watt, är det fantombelastningen.

Alla fantombelastningar är dock inte i sig dåliga, även om din första reaktion är att anta att all ström som används när du inte aktivt använder en enhet eller apparat är bortkastad ström. Det finns fördelar och nackdelar med en enhets fantombelastning, med nästan alla fördelar centrerade på vår komfort—som att se till att enheter slås på snabbt eller bevara sina inställningar.

Men att eliminera fantomlaster runt ditt hem när dessa fantomlaster inte gynnar dig eller gör ditt liv bekvämare är en ädel insats som är bra för miljön och kommer att spara pengar.

Hur mycket pengar kommer du att spara? Även om det är mycket beroende av ditt hushålls sammansättning och hur många enheter du har, kan det genomsnittliga hushållet lätt spara hundratals dollar per år i elkostnader per år genom att aggressivt eliminera fantombelastningar.

Men oroa dig inte; vi kommer inte att låta dig hänga med en vag uppskattning. Om ett ögonblick visar vi dig hur du själv mäter lasterna och beräknar hur mycket de kostar dig.

Hur du identifierar fantomlaster

Så hur identifierar du vilka enheter som har en fantombelastning och vilka inte? Även om det enda sättet att vara säker är att faktiskt mäta enhetens elektriska förbrukning, finns det några kontrolltecken.

Här är några grundläggande frågor du kan ställa om en viss enhet. Om svaret på någon fråga är ja, har enheten en fantomströmbelastning.

 • Är enheten eller enhetens “väggvåta” laddningsstenen är varm att ta på när enheten är avstängd?
 • Har den en fjärrkontroll, eller kan den slås på på distans via det lokala nätverket eller på annat sätt?
 • Har den en fjärrkontroll den har lampor, displayer eller andra indikatorer som lyser när enheten stängs av?
 • Är enheten programmerbar och/eller behåller inställningarna, utan hjälp av ett batteri, mellan användningarna?
 • Har enheten en timerfunktion för att automatisera någon process (koka kaffe, tända lampor etc.)?

Kort sagt, om en enhet slås på omedelbart (särskilt med fjärrkontroll) eller annars verkar det vara klart som om den delvis var påslagen och väntade, det är en bra indikator att den faktiskt var delvis påslagen.

Hur man mäter fantombelastningar

JWPhotoworks/Shutterstock.com

Låt oss titta på hur man mäter en fantombelastning på en individuell enhetsnivå och sedan hur man, för de nyfikna där ute, kontrollerar fantomdragningen av hela ditt hem .

Hur man mäter fantombelastningen av enskilda enheter

Medan du lägger handen på en elsten och känner värmen kommer det att berätta att enheten använder lite ström, 8217;t berättar dig hur mycket. För att ta reda på hur mycket behöver du en mätenhet.

Vår föredragna enhet, och en som vi har rekommenderat i flera år nu, är P3 International P4460 Kill a Watt elmonitor. Du kan inte bara koppla in en enhet till den och se exakt hur många watt ström enheten drar ner, utan du kan programmera Kill a Watt med ditt lokala elpris per kWh och få en uppskattning på enheten för hur mycket en given enhet kostar dig att köra per dag, vecka, månad och år.

P3 International P4460 Kill a Watt Meter

Om du alls är nyfiken på strömanvändningen av enheter runt ditt hem behöver du den här enheten.

Amazon

33,99 USD
59,95 USD Spara 43 %

The Kill a Watt är exakt till inom 0,2 % watt och kan mäta ner till 0,1W. Även om det är värt att notera att under 1W, särskilt under 0,5W, är grundläggande kommersiella wattmätare, inklusive Kill a Watt, mindre exakta.

Vid extremt låga standbyeffektnivåer behöver du mer sofistikerad laboratorieutrustning för att mäta effekten med extrem noggrannhet. För våra syften är Kill a Watt dock användbar och ett stort värde. Det är viktigare att ta reda på om en enhet har en fantombelastning på 20W än att ta reda på om fantombelastningen verkligen är 0,6W eller 0,4W.

Vi har en detaljerad guide till hur du använder Kill A Watt-mätaren för att mäta ditt hems energianvändning om du vill läsa mer om den, men för att använda den för att mäta standbyeffekten hos en enskild enhet 8217;s ganska okomplicerat. Koppla bara in den och läs resultatet på skärmen.

Du kan förresten bli chockad över resultatet. Även om många enheter, som en mobiltelefonladdare, kommer att ha en fantombelastning så liten att den är omätbar av Kill a Watt, använder andra saker mer ström än du förväntar dig.

Jag testade till exempel flera Samsung smarta TV-apparater i mitt hem, och tomgångsbelastningen varierade från 14-18W beroende på storleken på TV:n. Med en strömkostnad på 12 cent per kWh kostar det cirka 17 USD per TV att låta TV-apparaterna vara inkopplade i ett år.

Hur man mäter fantombelastningen i ditt hem

Att mäta de individuella mängderna enheter för att avgöra om det, från fall till fall, är värt att hålla enheterna inkopplade hela tiden är en sak. Men vad händer om du är nyfiken på den totala fantombelastningen i ditt hem?

Det är en nyfiken sak att vara nyfiken på. Ditt hem har en “standby” läge när du inte lever upp och njuter av alla bekvämligheter, så vad är det? Så här kan du få en ungefärlig uppfattning om hur mycket energi ditt hem förbrukar i olika tillstånd.

För att göra det behöver du tillgång till energimätaren för ditt hem så att du kan läsa informationen på den. Du behöver också ett stoppur och en miniräknare. Vi beskriver metoden och ekvationen som krävs i avsnittet i den här artikeln med titeln “Using Your Electrical Meter to Measure Electrical Usage,” så gå igenom det avsnittet innan du fortsätter eftersom vi inte kommer att återställa hela processen här. Istället kommer vi att fokusera på tips som hjälper dig att få en verklig känsla av vad ditt hems netto fantombelastning är.

Låt oss först fastställa en baslinje för att ha en referenspunkt och en grund för att bedöma eventuella förändringar. Ändra inte något i ditt hem, som att koppla bort enheter. Gå ut till mätaren och mät energianvändningen med tekniken som beskrivs i artikeln ovan. Låt oss säga, för exempel, att du beräknar att din strömförbrukning per timme är 1 400 W—vilket är ganska nära det nationella genomsnittet.

När du har fastställt baslinjen, gå in i din hem och stäng av eller koppla ur alla apparater eller enheter som är nödvändiga för att ditt hem ska fungera och/eller inte kan kopplas ur.

Till exempel skulle du aldrig stänga av din ugn för att spara på standby-ström, och du skulle inte heller koppla ur ditt kylskåp. Effektiv eller inte, dessa saker måste fortsätta för din säkerhet och välbefinnande. Genom att kort stänga av dem kan vi dock ta bort all standby-ström de kan förbruka från vår hemutvärdering och fokusera på allt annat som förblir inkopplat, som TV-apparater, datorer, smarta högtalare, etc.

Med dessa saker urkopplade och de återstående enheterna i hemmet inkopplade men avstängda, gå tillbaka ut och kontrollera din mätare igen. För exempel, låt oss säga att avläsningen och dina beräkningar indikerar att ditt hem använder 900W ström. Det är den samlade inaktiva strömförbrukningen för allt (förutom kylskåpet och sådant som du precis kopplat ur) i ditt hem. Varje TV, varje grenuttag, varje telefonladdare, till och med den minsta fantomlast, om sådan finns, från varje kretskort på varje LED-lampa.

Om du är ännu mer nyfiken kan du gå tillbaka och koppla ur fler saker. Koppla ur TV:n i gästrummet. Koppla ur din gamla spelkonsol som du nästan aldrig spelar. Koppla ur allt som du inte vill ha omedelbar problemfri tillgång till—om du är villig att krångla lite då och då för att koppla in den för att spara pengar, koppla ur den nu.

Gör en sista avläsning av effektmätaren. Låt oss säga att avläsningen nu är 600W. Skillnaden mellan tomgångs-men-inkopplad avläsning, 900W, och tomgång-men-urkopplad avläsning, 600W, är 300W.

Vid 12 cent per kWh, en 300W standby-belastning, under kursen för ett helt år, kostar dig 315,36 USD. Det är inte precis en obetydlig summa pengar och en som kan få dig att seriöst överväga att koppla ur allt när du inte använder det.

LÄS NÄSTA

 • &rsaquo ; Hur man laddar ner appar på en Amazon Fire TV Stick
 • › Hur man gör ett Minecraft Texture Pack med stabil spridning
 • › Så här fungerar Steam på Chromebooks
 • › De bästa tekniska reseprylarna 2022
 • › Så här lägger du till en Google-karta i ditt Google-dokument
 • › Så här schemalägger du e-postmeddelanden på din iPhone