Hur man gör ett Minecraft Texture Pack med stabil diffusion

0
46

Minecraft är ett fantastiskt spel, och det har en av de största moddinggemenskaperna i spelhistorien. Vad händer om du vill lägga till lite personlig stil till ditt spel, men du inte är en grafiker? Så här använder du Stable Diffusion för att göra texturer för Minecraft.

Innehållsförteckning

Allt du behöver för att komma igång
Skapa en mapp för dina texturer
Börja generera texturer med stabil spridning
Omvandla texturerna till ett resurspaket för Minecraft

Allt du behöver för att komma igång

Det finns ett gäng program du behöver innan du kan komma igång. De är alla gratis (eller har gratis alternativ), förutom Minecraft själv.

Här är allt du behöver:

 • En Java Minecraft-installation
 • 7-Zip, WinRAR eller annat filarkiveringsprogram som kan extrahera tillgångar från JAR-filer 
 • GIMP, Paint.NET, Photoshop eller annat fotoredigeringsprogram som du väljer< /li>
 • Stabil diffusion, helst med ett GUI
 • En vanlig textredigerare, helst något som Atom eller Visual Studio Code, men Notepad fungerar också

Om du vill följa med exakt med det vi gör, här är den exakta listan över saker vi kommer att använda i den här handledningen:

 • Java Minecraft version 1.19.2
 • 7-Zip
 • li>

 • GIMP
 • Stabil spridning med ett GUI
 • Visual Studio Code (VSCode)

Om du inte tänker använda all samma programvara, säg att om du föredrar Atom framför VSCode, borde det inte spela någon större roll. Varje program som listas har alla nödvändiga funktioner.

Se till att du kör Minecraft minst en gång efter att du har laddat ner och installerat det. Startprogrammet laddar ner fler filer första gången spelet körs.

När du har gjort allt det är vi redo att börja producera texturer.

Skapa en mapp för dina texturer

Du måste skapa en mapp för alla texturer du skapar — vi placerar vårt mitt på skrivbordet där det inte kommer att gå vilse. Högerklicka bara på skrivbordet, för musen över “ny,” klicka sedan på “Mapp.” Vi döpte vår till “HTGEexampleTextures” eftersom det är lätt att komma ihåg.

Minecraft texturpaket — eller resurspaket, som spelet kallar dem — måste respektera den ursprungliga mapphierarkin för spelets tillgångar. Vi visar dig vad det betyder.

Navigera till där du installerade Minecraft. Det finns i “C:Users(YourUserName)AppDataRoaming.Minecraft” som standard.

Dubbelklicka på “ Versioner” öppna mappen “1.19.2” undermapp, högerklicka sedan på “1.19.2.json” och öppna arkivet med Z-Zip.

Du 8217;kommer att se något sånt här:

Öppna “tillgångarMinecraftTexturesBlock.” Det är här de flesta texturerna för spelblock lagras — saker som sten, kullersten, trädbark, blommor, alla malmer och ädelstenar och allt sådant.

Tips:Mob-texturer lagras i “entities” mapp, och de flesta föremålen du kan skapa finns i “objektet” mapp.

Notera filsökvägen högst upp, markerad med &# 8220;1.” Minecraft kommer att leta efter vissa texturer, som “diamond_ore.png,” på denna plats. Det betyder att när vi vill ersätta den med vår egen textur, måste vi använda samma mappstruktur, eller mapphierarki, som spelet använder som standard.

RELATERAT: < strong>Komma igång med Minecraft

Gå tillbaka till texture pack-mappen på skrivbordet och öppna den. Skapa en ny mapp med namnet “tillgångar” i texture pack-mappen. Skapa sedan en annan mapp som heter “minecraft” i mappen Tillgångar. Upprepa den processen för “texturerna” och “blockera” mappar. När du är klar bör det se ut så här:

Nu är vi redo att faktiskt göra några texturer.

Börja generera texturer med stabil spridning

Stabil spridning är bra för att generera alla typer av bilder. Det visar sig att, med rätt uppmaning, kan du också få den att generera den sortens platta bilder som fungerar bra för spelstrukturer.

RELATERAT: Hur man gör Kör stabil spridning lokalt med ett GUI på Windows

Vi använde prompten nedan för att skapa våra bastexturer, men du kan piffa upp det lite om du vill. Om du vill ha ett vilt, psykedeliskt texturpaket där allt är gjort av ögon, ja, mer kraft till dig. Vårt är inriktat på att se ganska realistiskt ut.

BLOCKNAMEHERE, arkivfotografi, spelstruktur, speltillgång, fotorealistiskt, fotografi, 8K uhd

Vi bygger inte ett heltäckande texturpaket som kommer att ersätta varje textur. Vi kommer att ersätta en handfull texturer för att illustrera hur du kan närma dig detta:

 • Sten
 • Diamond Ore
 • Oak Tree< /li>
 • Smuts

Låt oss börja med sten eftersom den också kommer att utgöra grunden för alla malmer. Den specifika uppmaningen var: slät stenyta, stockfotografering, spelstruktur, speltillgång, fotorealistiskt, fotografi, 8K uhd. Vi använde PLMS-samplingsmetoden med 50 samplingssteg, behöll standard-CFG-värdet på 7 och producerade bilder i satser om 10. Du bör förmodligen göra detsamma — Stabil diffusion är bra, men den är inte perfekt. Du vill ha flera bilder så att du kan välja en du gillar. Vi fick bra resultat på vår första körning.

Obs: Minecraft använder texturer som är 16×16 men kan lätt ta texturer som är 128&#215 ;128. Bilderna vi genererade var 512×512, men inte oroa dig. Vi tar itu med storleksproblemet senare.

Det allra första resultatet i det övre vänstra hörnet ser ut att vara bra, så vi väljer det. Välj det från de visade texturerna och klicka sedan på “Spara.” Spara-funktionen registrerar alla variabler som behövs för att återskapa denna specifika mängd bilder igen. På så sätt, om något händer och du tappar din textur av misstag, kan du alltid generera den igen.

Klicka på “Skicka till Inpaint” sist.

Inpainting låter dig selektivt återskapa vissa delar av en bild baserat på en ny prompt. Vi kommer att använda den för att skapa malmvarianter av vår basstensstruktur.

Obs!Skicka till Inpaint kan ibland vara lite buggigt. Om den inte dyker upp klickar du över till “img2img” fliken, välj “Måla en del av en bild” nära toppen, gå tillbaka till “txt2img” fliken och försök trycka på “Skicka till Inpaint” om igen. Om det inte fungerar kan du alltid komma åt dina texturer i din utdatamapp för stabil diffusion. Om du följde vår guide kommer utdatamappen att vara “C:stable-diffusion-webui-masteroutputstxt2img-images”.

Inpaint har många av samma inställningar som txt2img har. Vi kommer att behålla CFG på 7, använd “DDIM” provtagningsmetod med 50 provtagningssteg. Se tillatt “Maskerat innehåll” är inställd på “Latent brus” och att “Maskningsläge” är inställd på “Inpaint Masked.”

Nu när vi har diskuterat inställningar, låt oss göra lite diamantmalm. Vi kommer att använda sexkantiga blå diamanter inbäddade i sten, fotorealistiska, levande för vår uppmaning. Sedan är det bara att ta markören, rita där du vill att diamanterna ska synas på stenytan. Området du har valt kommer att maskeras i helsvart.

När du är klar med maskeringen klickar du på “Generera.” Vi kommer att gå med resultatet i mitten-botten.

Obs: Lägger du märke till det kvadratiska rutnätet som är synligt? Det beror på att vi valde en textur som var svagare längs ytterkanterna och ljusare mot mitten. Du måste försöka undvika det, eftersom det kommer att se konstigt ut i spelet.

< /p>

Klicka på “Spara” igen för att se till att du inte förlorar några resultat du gillar.

Upprepa denna process för så många malmer eller block som du vill ersätta. Vi byter ut ekar, sten, diamantmalm och smuts. Här är de slutliga texturvalen vi gjorde nedan:

Omvandla texturerna till ett resurspaket för Minecraft

När du har genererat alla texturer du vill ha flyttar du dem från Stable Diffusion’s utdatamapp till “blocket” mappen i texture pack-mappen på skrivbordet. Standardmappen för stabil spridning finns på “C:stable-diffusion-webui-masteroutputs” på din dator. Det finns två mappar som är viktiga: txt2img och img2img. Allt du skapar med bara en prompt kommer att finnas i txt2img, medan allt du målar kommer att finnas i img2img.

Varje textur du flyttar måste bytas namn mot den textur du vill ersätta. Till exempel byts stenstrukturen om till “stone.png”.

Tips: Du kan alltid markera 1.19.2.jar för att ta reda på vad varje textur heter.

Vi måste också skala ned de här bilderna lite eftersom de för närvarande är lite stora. Högerklicka på din textur, för musen över “Öppna med,” och välj GIMP. Ge GIMP en sekund att starta och importera din textur, klicka på “Bild” på menyraden högst upp och välj sedan “Skala bild.”

Du kan skala ner så långt du vill — Minecraft’s standard är 16×16 pixlar — men vi går bara ner till 128×128 för att bevara detaljerna. Ange de mått du vill ha och klicka på “Skala.”

Varning:Håll din bild fyrkantig. 16×16, 32×32, 64×64, 128×128 och så vidare.

Du kommer genast att märka att din bild är mycket mindre än den var tidigare. Klicka på “Arkiv” i det övre vänstra hörnet, klicka sedan på “Skriv över stone.png.”

Upprepa processen för alla texturer du vill ersätta.

Den svåra delen är över. Det sista vi behöver göra är att skapa en fil som talar om för spelet att bilderna vi tillhandahåller ska användas som ett Minecraft-resurspaket. Högerklicka på tomt utrymme, för musen över “Ny,” klicka sedan på “Textdokument.” Du kommer omedelbart att kunna skriva in ett namn. Gå till slutet av raden — bortom “.txt” filtillägg — och rensa allt, skriv sedan in:

pack.mcmeta

Tryck sedan på Enter. Du får en varning om att göra det. Normalt är varningen korrekt; Att byta namn på filtillägg slumpmässigt är dålig praxis. I det här fallet spelar det ingen roll alls. Klicka bara på “Ja.”

Naturligtvis har Windows absolut ingen aning om vilken “.mcmeta” filen är såvida du inte har bråkat med Minecraft-filer förut, så den vet inte hur man öppnar den. Dubbelklicka på “.mcmeta” fil och öppna den med Visual Studio Code, eller vilken textredigerare du valde.

Obs: Anteckningar kommer att fungera i ett nafs, men det finns bättre program.

Öppna MCMETA-filen och klistra in följande innehåll i:

{ “pack”: { “pack_format”: 9, “description”: “How-to nördexempel Minecraft Texture Pack” } }

Linjen “pack_format:” : 9, är signifikant. Det låter Minecraft veta vilken version av spelet ditt resurspaket är designat för. Här är ett praktiskt diagram om du moddar en annan version av Minecraft:

Minecraft Version Pack Format Number 1.11-1.12.2 3 1.13-1.14.4 4 1.15-1.16.1 5 1.16.2-1.16 .5 6 1.17.x 7 1.18.x 8 1.19.x 9

När du har klistrat in de obligatoriska raderna trycker du på Ctrl+S eller klickar på Arkiv > Spara i det övre vänstra hörnet. Du är klar med att redigera filen, så stäng din textredigerare.

Välj båda “pack.mcmeta” och “tillgångar” högerklicka på någon av dem, för musen över 7-Zip och klicka på “Lägg till i DIN MAPPNAMN.zip.” Lägg inte till den av misstag i en “.7z” fil.

Tips: Håll ned Ctrl medan du klickar för att välja flera objekt.

RELATERAT:Så här städar du upp din stökiga Windows-kontextmeny

Kopiera och klistra in ZIP-filen du just skapade i Minecraft-resurspaketmappen. Som standard finns den i “C:Users(YourUserName)AppDataRoaming.Minecraftresourcepacks” — även om det skulle kunna vara annorlunda om du installerade det någon annanstans.

Du är bra att gå. Starta Minecraft och gå sedan till Alternativ > Resurspaket och välj paketet du just skapade.

När du laddar in i vilken värld som helst kommer dina texturer att ersätta motsvarande vaniljstrukturer. Här är de, precis i rad:

Våra fyra block i en ökenbiom.

Stabil diffusion minskar tiden som krävs för att göra en ny textur enormt, även om du måste göra en liten korrigering på vissa texturer.

Till exempel är vår stenbasstruktur lite mörk. Du kan enkelt fixa något sådant genom att importera det till GIMP eller Photoshop och lätta upp det lite. Vi skulle snabbt kunna göra en mörk ekvariant genom att gå in i GIMP och släppa höjdpunkterna lite på ekstrukturen vi redan gjort. Det tar inte mer än några minuter — som mest — när du känner dig bekväm med att använda en fotoredigerare.

Enheter är svårare att återstrukturera på grund av deras mer komplexa geometrier. Men Stable Diffusion kan enkelt användas för att generera päls, metaller, trästrukturer, hudstrukturer och i princip allt annat du behöver. Den extra svårigheten är att UV-packa upp texturerna, så att de appliceras korrekt på modellerna.

Och detta är bara början. Gemenskapsinsatser har redan lett till skapandet av verktyg som kan använda AI för att generera nya sömlösa texturer på begäran i Blender. Det går inte att säga säkert hur framtiden för AI-genererad konst kommer att se ut, men modding- och gör-det-själv-communityn kommer säkerligen att fortsätta att göra extraordinära saker med den.

LÄS NÄSTA

 • › Hur du identifierar och mäter fantombelastningar i ditt hem
 • › De bästa tekniska reseprylarna 2022
 • › Så här fungerar Steam på Chromebooks
 • › Så här lägger du till en Google-karta i ditt Google-dokument
 • › Hur man laddar ner appar på en Amazon Fire TV Stick
 • › Så här schemalägger du e-postmeddelanden på din iPhone