Hoe maak je een Minecraft-textuurpakket met stabiele diffusie?

0
96

Minecraft is een fantastische game en het heeft een van de grootste modding-communities in de gamegeschiedenis. Wat als je wat persoonlijke flair aan je spel wilt toevoegen, maar je bent geen grafisch kunstenaar? Hier leest u hoe u Stable Diffusion gebruikt om texturen voor Minecraft te maken.

Inhoudsopgave

Alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan
Maak een map voor uw texturen
Begin met het genereren van texturen met stabiele diffusie
Verander de texturen in een resourcepakket voor Minecraft

Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

Er zijn een heleboel programma's die je nodig hebt voordat je aan de slag kunt. Ze zijn allemaal gratis (of hebben gratis alternatieven), behalve Minecraft zelf.

Hier is alles wat je nodig hebt:

 • Een Java Minecraft-installatie
 • 7-Zip, WinRAR of een ander programma voor bestandsarchivering dat middelen uit JAR-bestanden kan extraheren 
 • GIMP, Paint.NET, Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma naar keuze< /li>
 • Stabiele diffusie, bij voorkeur met een GUI
 • Een platte teksteditor, idealiter zoiets als Atom of Visual Studio Code, maar Kladblok werkt ook

Als je precies wilt volgen met wat we doen, is hier de exacte lijst met dingen die we in deze tutorial zullen gebruiken:

 • Java Minecraft versie 1.19.2
 • 7-Zip
 • GIMP
 • Stabiele diffusie met een GUI
 • Visual Studio Code (VSCode)

Als je niet allemaal dezelfde software gaat gebruiken, bijvoorbeeld als je Atom verkiest boven VSCode, zou het niet veel uit moeten maken. Elk programma in de lijst heeft alle benodigde functionaliteit.

Zorg ervoor dat je Minecraft minstens één keer uitvoert nadat je het hebt gedownload en geïnstalleerd. De launcher downloadt meer bestanden wanneer de game voor het eerst wordt gestart.

Als je dat allemaal hebt gedaan, zijn we klaar om texturen te gaan produceren.

Maak een map voor uw texturen

U moet een map maken voor alle texturen die u maakt — we plaatsen de onze precies in het midden van ons bureaublad waar het niet verloren gaat. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, beweeg de muis over “nieuw,” klik vervolgens op “Map.” We noemden de onze “HTGExampleTextures” omdat het gemakkelijk te onthouden is.

Minecraft-textuurpakketten — of resource packs, zoals het spel ze noemt — moeten de oorspronkelijke maphiërarchie van de spelelementen respecteren. We laten je zien wat dat betekent.

Navigeer naar waar je Minecraft hebt geïnstalleerd. Het staat in “C:Users(YourUserName)AppDataRoaming.Minecraft” standaard.

Dubbelklik op de “ Versies” map, open de “1.19.2” submap en klik met de rechtermuisknop op “1.19.2.json” en open het archief met Z-Zip.

U bent 8217;zie zoiets als dit:

Open “assetsMinecraftTexturesBlock.” Hier worden de meeste texturen voor spelblokken opgeslagen — dingen zoals steen, kasseien, boomschors, bloemen, alle ertsen en edelstenen, en alles zoals dat.

Tip:Mob-texturen worden opgeslagen in de “entities” map, en de meeste items die u kunt maken, bevinden zich in de “item” map.

Let op het bestandspad bovenaan, gemarkeerd met &# 8220;1.” Minecraft zoekt naar bepaalde texturen, zoals “diamond_ore.png,” op deze locatie. Dat betekent dat als we het willen vervangen door onze eigen structuur, we dezelfde mappenstructuur of maphiërarchie moeten gebruiken die het spel standaard gebruikt.

GERELATEERD: < strong>Aan de slag met Minecraft

Ga terug naar de map met textuurpakketten op het bureaublad en open deze. Maak een nieuwe map met de naam “assets” in de map met textuurpakketten. Maak vervolgens een andere map met de naam “minecraft” in de map Activa. Herhaal dat proces voor de “texturen” en “blok” mappen. Als je klaar bent, zou het er als volgt uit moeten zien:

Nu zijn we klaar om daadwerkelijk wat texturen te maken.

Begin met het genereren van texturen met stabiele diffusie

Stable diffusion is goed voor het genereren van allerlei soorten afbeeldingen. Het blijkt dat je, met de juiste prompt, het ook het soort platte afbeeldingen kunt laten genereren die goed werken voor gametexturen.

GERELATEERD: Hoe te Voer stabiele verspreiding lokaal uit met een GUI op Windows

We hebben de onderstaande prompt gebruikt om onze basistexturen te genereren, maar je kunt het een beetje opfleuren als je wilt. Als je een wild, psychedelisch textuurpakket wilt waar alles is gemaakt van ogen, nou, meer kracht voor jou. Die van ons is erop gericht om er redelijk realistisch uit te zien.

BLOCKNAMEHIER, stockfotografie, gametextuur, game-item, fotorealistisch, fotografie, 8K uhd

We bouwen geen uitgebreid textuurpakket dat zal vervangen elke textuur. We gaan een handvol texturen vervangen om te illustreren hoe je dit kunt aanpakken:

 • Stone
 • Diamond Ore
 • Oak Tree< /li>
 • Vuil

Laten we beginnen met steen, omdat het ook de basis zal vormen van alle ertsen. De specifieke prompt was: glad rotsoppervlak, stockfotografie, gametextuur, game-item, fotorealistisch, fotografie, 8K uhd. We gebruikten de PLMS-bemonsteringsmethode met 50 bemonsteringsstappen, behielden de standaard CFG-waarde van 7 en produceerden afbeeldingen in batches van 10. U zou waarschijnlijk hetzelfde moeten doen — Stabiele diffusie is goed, maar het is niet perfect. U wilt meerdere afbeeldingen, zodat u er een kunt kiezen die u leuk vindt. We hebben behoorlijke resultaten behaald bij onze eerste run.

Opmerking: Minecraft gebruikt texturen die 16×16 zijn, maar kan gemakkelijk texturen aan die 128&#215 zijn ;128. De afbeeldingen die we hebben gegenereerd waren 512×512, maar maak je geen zorgen. We zullen het probleem met de grootte later behandelen.

Het allereerste resultaat in de linkerbovenhoek ziet er goed uit, dus die kiezen we. Selecteer het uit de weergegeven texturen en klik vervolgens op “Opslaan.” De opslagfunctie registreert alle variabelen die nodig zijn om deze specifieke partij afbeeldingen opnieuw te creëren. Op die manier kunt u, als er iets gebeurt en u per ongeluk uw textuur verliest, deze altijd opnieuw genereren.

Klik op “Verzenden naar Inpaint” laatste.

Met Inpainting kunt u selectief bepaalde delen van een afbeelding opnieuw genereren op basis van een nieuwe prompt. We zullen het gebruiken om de ertsvarianten van onze basissteentextuur te genereren.

Opmerking:Verzenden naar Inpaint kan soms een beetje buggy zijn. Als het niet verschijnt, klik dan door naar de “img2img” tabblad, selecteer “Inpaint Part of an Image” bovenaan, ga terug naar de “txt2img” en probeer op “Verzenden naar Inpaint” opnieuw. Als dat niet werkt, heb je altijd toegang tot je texturen in je Stable Diffusion-uitvoermap. Als je onze handleiding hebt gevolgd, is de uitvoermap “C:stable-diffusion-webui-masteroutputstxt2img-images”.

Inpaint heeft veel van dezelfde instellingen als txt2img. We gaan CFG op 7 houden, gebruik de “DDIM” bemonsteringsmethode met 50 bemonsteringsstappen. Zorg ervoordat “gemaskeerde inhoud” is ingesteld op “Latent Noise” en dat “Maskermodus” is ingesteld op “Inpaint Masked.”

Nu we de instellingen hebben besproken, gaan we wat diamanterts maken. We gebruiken zeshoekige blauwe diamanten ingebed in steen, fotorealistisch, levendig voor onze prompt. Neem vervolgens uw cursor en teken waar u de diamanten op het stenen oppervlak wilt laten verschijnen. Het gebied dat je hebt geselecteerd, wordt helemaal zwart gemaskeerd.

Nadat u klaar bent met maskeren, klikt u op “Genereren.” We gaan voor het middelste resultaat.

Opmerking: Merk je het vierkante raster op dat zichtbaar is? Dat komt omdat we een textuur hebben gekozen die aan de buitenranden zwakker was en helderder naar het midden toe. Je moet proberen dat te vermijden, want het ziet er in het spel vreemd uit.

< /p>

Klik op “Opslaan” om er zeker van te zijn dat je geen resultaten verliest die je leuk vindt.

Herhaal dit proces voor zoveel ertsen of blokken als je wilt vervangen. We vervangen eiken, steen, diamanterts en vuil. Dit zijn de uiteindelijke textuurselecties die we hieronder hebben gemaakt:

De texturen veranderen in een resourcepakket voor Minecraft

Zodra u alle gewenste texturen hebt gegenereerd, verplaatst u ze van de uitvoermap van Stable Diffusion naar het “blok” map in de texture pack-map op uw bureaublad. De standaard Stable Diffusion-uitvoermap bevindt zich op “C:stable-diffusion-webui-masteroutputs” op jouw computer. Er zijn twee mappen die belangrijk zijn: txt2img en img2img. Alles wat u genereert met alleen een prompt, staat in txt2img, terwijl alles wat u inpaint in img2img staat.

Elke textuur die u verplaatst, moet worden hernoemd die overeenkomt met de textuur die u wilt vervangen. De steentextuur krijgt bijvoorbeeld de naam “stone.png”.

Tip: je kunt altijd 1.19.2.jar aanvinken om zoek uit hoe elke textuur heet.

We moeten deze afbeeldingen ook een beetje verkleinen, omdat ze momenteel een beetje groot zijn. Klik met de rechtermuisknop op je textuur, beweeg de muis over “Openen met,” en selecteer GIMP. Geef GIMP even de tijd om je textuur te starten en te importeren, klik op “Afbeelding” op de menubalk bovenaan en selecteer vervolgens “Afbeelding schalen.”

Je kunt het zo ver verkleinen als je wilt — De standaardinstelling van Minecraft is 16×16 pixels — maar we gaan alleen terug naar 128-128 om de details te behouden. Voer de gewenste afmetingen in en klik op “Schalen.”

Waarschuwing:Houd je afbeelding vierkant. 16×16, 32×32, 64×64, 128×128, enzovoort.

U zult onmiddellijk merken dat uw afbeelding veel kleiner is dan voorheen. Klik op “Bestand” in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op “Stone.png overschrijven.”

Herhaal het proces voor alle texturen die je wilt vervangen.

Het moeilijke deel is voorbij. Het laatste wat we moeten doen is een bestand genereren dat de game vertelt dat de afbeeldingen die we leveren, moeten worden gebruikt als een Minecraft-bronpakket. Klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte, beweeg de muis over “Nieuw,” klik vervolgens op “Tekstdocument.” U kunt meteen een naam typen. Ga naar het einde van de regel — voorbij de “.txt” bestandsextensie — en wis het hele ding, voer dan in:

pack.mcmeta

Druk vervolgens op Enter. U krijgt een waarschuwing om dat te doen. Normaal gesproken is de waarschuwing correct; het willekeurig hernoemen van bestandsextensies is een slechte gewoonte. In dit geval maakt het echter helemaal niet uit. Klik gewoon op “Ja.”

Natuurlijk heeft Windows geen idee wat een “.mcmeta” bestand is, tenzij je eerder met Minecraft-bestanden hebt geknoeid, dus het zal niet weten hoe het moet worden geopend. Dubbelklik op de “.mcmeta” bestand en open het met Visual Studio Code, of welke teksteditor je ook hebt gekozen.

Opmerking: Kladblok werkt in een mum van tijd, maar er zijn betere programma's.

Open het MCMETA-bestand en plak de volgende inhoud in:

{ “pack”: { “pack_format”: 9, “description”: “How-to Geek Voorbeeld Minecraft Texture Pack” } }

De regel “pack_format:”: 9, is belangrijk. Het laat Minecraft weten voor welke versie van het spel je resource pack is ontworpen. Hier is een handig overzicht als je een andere versie van Minecraft aan het modificeren bent:

Minecraft Versie Pack Formaat Nummer 1.11-1.12.2 3 1.13-1.14.4 4 1.15-1.16.1 5 1.16.2-1.16 .5 6 1.17.x 7 1.18.x 8 1.19.x 9

Nadat u de vereiste regels hebt geplakt, drukt u op Ctrl+S of klikt u op Bestand > Opslaan in de linkerbovenhoek. U bent klaar met het bewerken van het bestand, dus sluit uw teksteditor.

Selecteer beide “pack.mcmeta” en de "activa" map, klik met de rechtermuisknop op een van beide, ga met de muis over 7-Zip en klik op "Toevoegen aan YOURFOLDERNAME.zip"." Voeg het niet per ongeluk toe aan een “.7z” bestand.

Tip: Houd Ctrl ingedrukt terwijl u klikt om meerdere items te selecteren.

GERELATEERD:Hoe u uw rommelige Windows-contextmenu opruimt

Kopieer en plak het ZIP-bestand dat u zojuist hebt gemaakt in de Minecraft-bronpakketmap. Het bevindt zich standaard in “C:Users(YourUserName)AppDataRoaming.Minecraftresourcepacks” — hoewel dat anders zou kunnen zijn als je het ergens anders zou installeren.

Je bent klaar om te gaan. Start Minecraft en ga vervolgens naar Opties > Resource Packs en selecteer het pack dat je zojuist hebt gemaakt.

Als je in een wereld laadt, zullen je texturen de corresponderende vanilletexturen vervangen. Hier zijn ze, precies op een rij:

Onze vier blokken in een woestijnbioom.

Stable Diffusion verkort enorm de tijd die nodig is om een ​​nieuwe textuur te maken, zelfs als je een kleine correctie moet doen op sommige texturen.

Onze steenbasistextuur is bijvoorbeeld een beetje donker. Je kunt zoiets eenvoudig oplossen door het in GIMP of Photoshop te importeren en het een beetje lichter te maken. We konden snel een donkere eikenvariant maken door naar GIMP te gaan en de highlights een beetje te laten vallen op de eikenstructuur die we al hadden gemaakt. Het duurt niet langer dan een paar minuten — hoogstens — als je eenmaal vertrouwd bent met het gebruik van een foto-editor.

Entiteiten zijn moeilijker te herstructureren vanwege hun complexere geometrieën. Stable Diffusion kan echter gemakkelijk worden gebruikt om bont, metalen, houtstructuren, huidtexturen en eigenlijk alles wat u nodig heeft te genereren. De extra moeilijkheid is dat de texturen door UV worden uitgepakt, zodat ze correct op de modellen worden aangebracht.

En dit is nog maar het begin. Community-inspanningen hebben al geleid tot de creatie van tools die AI kunnen gebruiken om op aanvraag nieuwe naadloze texturen in Blender te genereren. Het is niet zeker hoe de toekomst van AI-gegenereerde kunst eruit zal zien, maar de modding- en doe-het-zelfgemeenschap zullen er zeker buitengewone dingen mee blijven doen.

LEES VOLGENDE

 • › De beste technische reisgadgets van 2022
 • › Fantoombelastingen in uw huis identificeren en meten
 • › Zo werkt Steam op Chromebooks
 • › E-mails plannen op uw iPhone
 • › Apps downloaden op een Amazon Fire TV-stick
 • › Een Google Map aan uw Google-document toevoegen