Fantoombelastingen in uw huis identificeren en meten?

0
59
Monkey Business Images/Shutterstock.com

Wie wil er meer betalen op zijn elektriciteitsrekening als dat niet nodig is? Hier leest u hoe u fantoombelastingen kunt identificeren en meten om geld te besparen.

Wat is een fantoombelasting?

’ 8220;Spookbelasting” is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar het stand-byvermogen dat wordt verbruikt door apparaten en apparaten wanneer ze niet actief worden gebruikt.

Als u naar muziek luistert via uw stereo-installatie thuis en het verbruik 80 is watt, dat is de actieve belasting. Als de stereo uit staat en nog steeds 5 watt aan stroom verbruikt, is dat de fantoombelasting.

Niet alle fantoombelastingen zijn echter inherent slecht, zelfs als uw eerste reactie is om aan te nemen dat alle stroom die wordt gebruikt wanneer u een apparaat of apparaat niet actief gebruikt, verspilde energie is. Er zijn voor- en nadelen aan de fantoombelasting van een apparaat, waarbij bijna alle voordelen gericht zijn op ons comfort, zoals ervoor zorgen dat apparaten snel worden ingeschakeld of hun instellingen behouden.

Maar het elimineren van fantoombelastingen in uw huis wanneer die fantoombelastingen u niet ten goede komen of uw leven aangenamer maken, is een nobele inspanning die goed is voor het milieu en u geld zal besparen.

Hoeveel geld geld ga je besparen? Hoewel dat sterk afhankelijk is van de samenstelling van je huishouden en hoeveel apparaten je hebt, kan het gemiddelde huishouden gemakkelijk honderden dollars per jaar besparen op elektrische kosten per jaar door fantoombelastingen agressief te elimineren.

Maar maak je geen zorgen; we laten je niet hangen met een vage schatting. In een oogwenk laten we u zien hoe u de belastingen zelf kunt meten en berekenen hoeveel ze u kosten.

Hoe u fantoombelastingen kunt identificeren

Dus hoe identificeer je welke apparaten een fantoombelasting hebben en welke niet? Hoewel de enige manier om zeker te zijn, is om het elektriciteitsverbruik van het apparaat daadwerkelijk te meten, maar er zijn enkele verklikkers.

Hier zijn enkele basisvragen die u over een bepaald apparaat kunt stellen. Als het antwoord op een vraag ja is, heeft het apparaat een fantoomvoeding.

 • Is het apparaat of de 'muurwrat' van het apparaat? oplaadsteen voelt warm aan als het apparaat is uitgeschakeld?
 • Heeft het een afstandsbediening of kan het op afstand worden ingeschakeld via het lokale netwerk of op een andere manier?
 • Heeft het een afstandsbediening? het heeft lampjes, displays of andere indicatoren die aan blijven als het apparaat is uitgeschakeld?
 • Is het apparaat programmeerbaar en/of behoudt de instellingen, zonder de hulp van een batterij, tussen gebruik?
 • Heeft het apparaat een timerfunctie om een ​​bepaald proces te automatiseren (koffie zetten, lampen aandoen, enz.)?

Kortom, als een apparaat onmiddellijk wordt ingeschakeld (vooral met de afstandsbediening) of anders lijkt het klaar om te gaan alsof het gedeeltelijk is ingeschakeld en wacht, het is een goede indicatie dat het inderdaad gedeeltelijk is ingeschakeld.

Fantoombelastingen meten

JWPhotoworks/Shutterstock.com

Laten we eens kijken hoe je een fantoombelasting op individueel apparaatniveau kunt meten en hoe je, voor de nieuwsgierige mensen onder ons, de fantoomtekening van je hele huis kunt bekijken .

Hoe de fantoombelasting van individuele apparaten te meten

Terwijl je je hand op een power-steen legt en de warmte voelt, zal je vertellen dat het apparaat wat stroom verbruikt, het zal niet 8217; t vertellen u hoeveel. Om erachter te komen hoeveel, heb je een meetinstrument nodig.

Ons favoriete apparaat, en een apparaat dat we al jaren aanbevelen, is de P3 International P4460 Kill a Watt-elektriciteitsmonitor. U kunt er niet alleen een apparaat op aansluiten en precies zien hoeveel watt het apparaat verbruikt, maar u kunt de Kill a Watt programmeren met uw lokale elektriciteitsprijs per kWh en een schatting op het apparaat krijgen voor hoeveel een bepaald apparaat kost je per dag, week, maand en jaar.

P3 International P4460 Kill a Watt Meter

Als je nieuwsgierig bent naar het stroomverbruik van apparaten in huis, dan heb je dit apparaat nodig.

Amazon

$33,99
$59,95 Bespaar 43%

De Kill a Watt is nauwkeurig tot op 0,2% wattage en kan tot 0,1W meten. Hoewel het vermeldenswaard is dat onder 1W, vooral onder 0,5W, standaard commerciële wattmeters, inclusief de Kill a Watt, minder nauwkeurig zijn.

Bij extreem lage stand-byvermogensniveaus hebt u meer geavanceerde laboratoriumapparatuur nodig om het vermogen met extreme nauwkeurigheid te meten. Voor onze doeleinden is de Kill a Watt echter nuttig en van grote waarde. Het is belangrijker om erachter te komen of een apparaat een fantoombelasting van 20W heeft dan om erachter te komen of de fantoombelasting echt 0,6W of 0,4W is.

We hebben een gedetailleerde handleiding voor het gebruik van de Kill A Watt-meter om het energieverbruik van uw huis te meten als u er meer over wilt lezen, maar om hem te gebruiken om het stand-byvermogen van een enkel apparaat te meten, is 8217 is vrij eenvoudig. Sluit hem gewoon aan en lees de output op het scherm af.

Je zou trouwens geschrokken kunnen zijn van de resultaten. Hoewel veel apparaten, zoals een oplader voor mobiele telefoons, een fantoombelasting hebben die zo klein is dat deze onmetelijk is voor de Kill a Watt, gebruiken andere dingen meer stroom dan je zou verwachten.

Ik heb bijvoorbeeld verschillende Samsung smart-tv's in mijn huis getest en de inactieve fantoombelasting varieerde van 14-18 W, afhankelijk van de grootte van de tv. Met een stroomkosten van 12 cent per kWh, kost het een jaar lang aangesloten en inactief laten van de tv ongeveer $ 17 per tv.

Hoe de netto fantoombelasting van uw huis te meten

Het meten van de individuele belasting van apparaten om per geval te bepalen of het de moeite waard is om de apparaten altijd aangesloten te houden, is één ding. Maar wat als u nieuwsgierig bent naar de totale fantoombelasting van uw huis?

Dat is iets nieuws om nieuwsgierig naar te zijn. Uw huis heeft een “stand-by” modus als je het niet naleeft en geniet van alle gemakken van het schepsel, dus wat is het? Hier leest u hoe u een globaal idee krijgt van hoeveel energie uw huis in verschillende staten verbruikt.

Om dit te doen, heb je toegang nodig tot de vermogensmeter voor je huis, zodat je de gegevens erop kunt lezen. Je hebt ook een stopwatch en een rekenmachine nodig. We schetsen de vereiste methode en vergelijking in het gedeelte van dit artikel getiteld “Uw elektrische meter gebruiken om elektrisch verbruik te meten,” dus lees dat gedeelte nog eens door voordat je verder gaat, want we zullen het hele proces hier niet herhalen. In plaats daarvan zullen we ons concentreren op tips om u een echt idee te geven van wat de netto fantoombelasting van uw huis is.

Laten we eerst een basislijn vaststellen om een ​​referentiepunt te hebben en een basis voor het beoordelen van eventuele veranderingen. Verander niets aan je huis, zoals het loskoppelen van apparaten. Ga naar buiten naar de meter en meet het energieverbruik met de techniek uit bovenstaand artikel. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u berekent dat uw energieverbruik per uur 1400 W is, wat vrij dicht bij het nationale gemiddelde ligt.

Nadat u de basislijn heeft vastgesteld, gaat u naar uw thuis en schakel alle apparaten of apparaten uit die nodig zijn voor de functie van uw huis en/of die niet kunnen worden losgekoppeld.

U zou bijvoorbeeld nooit uw oven uitzetten om op stand-by stroom te besparen, noch zou u uw koelkast uit het stopcontact halen. Efficiënt of niet, die dingen moeten aan blijven voor uw veiligheid en welzijn. Door ze echter kort uit te schakelen, kunnen we het stand-byvermogen dat ze mogelijk verbruiken uit onze thuisevaluatie verwijderen en ons concentreren op al het andere dat aangesloten blijft, zoals de tv's, computers, slimme luidsprekers, enz.

Met die items losgekoppeld en de resterende apparaten in huis aangesloten maar uitgeschakeld, ga terug naar buiten en controleer uw meter opnieuw. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de uitlezing en uw berekeningen aangeven dat uw huis 900 W aan stroom verbruikt. Dat is het collectieve stroomverbruik bij inactiviteit van alles (behalve de koelkast en dergelijke die je gewoon uit het stopcontact hebt gehaald) in je huis. Elke tv, elke stekkerdoos, elke telefoonoplader, zelfs de kleinste fantoombelasting, indien aanwezig, van elke printplaat op elke led-lamp.

Als je nog nieuwsgieriger bent, kun je teruggaan en meer dingen loskoppelen. Koppel de tv in de logeerkamer los. Koppel je oude gameconsole die je bijna nooit speelt los. Koppel alles los waar u niet direct probleemloos toegang toe wilt hebben. Als u bereid bent af en toe lastiggevallen te worden om het in te pluggen om geld te besparen, koppel het dan nu los.

Doe een laatste meting van de vermogensmeter. Laten we zeggen dat de uitlezing nu 600W is. Het verschil tussen de uitlezing bij inactiviteit maar aangesloten op 900 W en de uitlezing bij inactiviteit maar niet aangesloten op 600 W, is 300 W.

Bij 12 cent per kWh, een stand-bybelasting van 300 W, in de loop van de tijd van een heel jaar, kost je $ 315,36. Dat is niet bepaald een onbeduidend bedrag en een bedrag dat je serieus zou kunnen doen overwegen om alles los te koppelen als je het niet gebruikt.

LEES VOLGENDE

 • &rsaquo ; Apps downloaden op een Amazon Fire TV-stick
 • › Hoe maak je een Minecraft-textuurpakket met stabiele diffusie
 • › Zo werkt Steam op Chromebooks
 • › De beste technische reisgadgets van 2022
 • › Een Google Map toevoegen aan uw Google-document
 • › E-mails plannen op uw iPhone