Dömd för polismorden släppt: ”Är en annan person”

0
104

En av de tre som dömdes för polismorden i Malexander 1999 – Andreas Axelsson – har nu släppts från fängelset. Det rapporterar Corren. Axelsson frigavs för knappt två veckor sedan efter att han avtjänat två tredjedelar av sitt straff, som i februari 2020 tidsbestämdes till 35 år. ”Det som hände var en oerhörd tragedi och han ångrar att han överhuvudtaget fanns med i sammanhanget. Han tar ansvar för sin del i händelserna i Malexander och för brotten som begicks där. Han är en annan person idag med andra värderingar än vad han hade då”, skriver Örebro tingsrätt i sitt beslut. Den sista tiden satt Axelsson på en öppen anstalt utanför Mariestad, skriver TT. Tillsammans med Tony Olsson (numera Byström) och Jackie Arklöv rånade Axelsson Östgöta Enskilda Bank i Kisa 28 maj 1999. I samband med jakten på rånarna sköts två poliser till döds med sina egna tjänstevapen. Byström, Axelsson och Arklöv dömdes till livstids fängelse av Linköpings tingsrätt i början av 2000.