Dödssiffran i Iran stiger – uppgifter om beskjutning

0
51

Våldsamheter har brutit ut vid det välkända Sharif-universitet i Irans huvudstad Teheran på söndagskvällen, rapporterar flera medier som hänvisar till uppgifter både i sociala medier och i statliga kanaler. Enligt Reuters har det publicerats ett videoklipp som påstås visa hur polis omringar demonstranter och skjuter tårgas. Även ljudet av skott kan höras. BBC rapporterar om ett annat klipp som sägs visa hur säkerhetsstyrkor skjuter mot en bil från sina motorcyklar. Varken Reuters eller BBC har kunnat verifiera klippen. Samtidigt uppger den Norgebaserade människorättsorganisationen IHR att 133 personer har dött i protesterna, vilket är 41 fler än vad som uppgavs tidigt på söndagen. Protesterna, som följer 22-åriga Mahsa Aminis död, är nu inne på sin tredje vecka.