Brittisk u-sväng – backar på förslag om sänkt skatt

0
48

Den brittiska regeringen drar tillbaka förslaget om en skattesänkning för de rikaste. Det skriver finansminister Kwasi Kwarteng i ett inlägg på Twitter. ”Vi fattar, och vi har lyssnat”, skriver han. Enligt Kwarteng har förslaget om avskaffandet av skatten på höginkomsttagare blivit en ”massiv distraktion” från regeringens mål att tackla landets många utmaningar. Den politiska U-svängen sker tio dagar efter att förslaget introducerades i Liz Truss kontroversiella ”minibudget”. På frågan om Kwarteng nu tänker avgå som finansminister svarar han ”inte alls”, skriver BBC. Enligt företrädare för Labourpartiet som Sky News talat med har ”Tories förstört sin ekonomiska trovärdighet och underminerat förtroendet för den brittiska ekonomin”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.