Botzees Robotics Kit Review: een geweldige codeertool voor jonge kinderen

0
44

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: $100 Amazon Sarah Chaney/Review Geek

Voor slechts $ 100 kun je van je kind de gelukkigste persoon maken en het afschrijven als educatief. Met Botzees Robotics Kit kan uw kind robots bouwen die kunnen bewegen en vervolgens unieke codeeropdrachten maken waarop de robot reageert. Hoe cool is dat?

Botzees Robotics Kit heeft 130 bouwstukken, evenals twee motoren en een sensor. Ja, de kit is duur, maar je betaalt in wezen voor de robotonderdelen en een leerervaring voor je kind, zolang ze minstens vier jaar oud zijn. Je kunt voor dezelfde prijs een LEGO-set met 1500 onderdelen kopen voor dezelfde prijs en voor kinderen van vier jaar en ouder, maar deze bouwstenen zijn niet in staat om robots te produceren die kunnen bewegen, lawaai maken en reageren op hun externe omgeving. (LEGO heeft zijn eigen robotkits, maar die zijn behoorlijk prijzig.)

Een STEM- of codeerspeelgoed, zoals Botzees Robotics Kit, is een hersenverrijkend speelgoed dat zich voordoet als eenvoudig leuk voor een kind. Voor hen is het gewoon speelgoed, maar ze leren in feite kritisch te denken en logica te gebruiken om problemen op te lossen. Ook al ben ik nu ouder, ik heb nog steeds veel plezier beleefd aan het spelen met deze robotkit en ik zou er als kind zeker van hebben gehouden.

Hier is wat we leuk vinden

 • Geweldige introductie tot programmeren voor jonge kinderen
 • Duurzame stukken
 • Meerdere builds en programmeermogelijkheden

And What We Don't< /h3>

 • De begeleidende apps kunnen wel wat werk gebruiken
 • Botzee is de enige uitgewerkte robot die is gebouwd
 • Je moet een tablet of smartphone hebben om ermee te werken< /li>

Review De deskundige recensenten van Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We laten elk stuk hardware urenlang testen in de echte wereld en voeren ze door benchmarks in ons lab. We accepteren nooit betalingen om een ​​product goed te keuren of te beoordelen en we voegen nooit beoordelingen van andere mensen samen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Grootte & Duurzaamheid van de onderdelen
Beschikbare constructies
Het bouwproces
Robotfuncties uitvoeren
De app-ervaring
Voordeel: de apps zijn niet de beste, maar Botzee is best cool

Grootte & Duurzaamheid van de stukken

Sarah Chaney/Review Geek

Het eerste wat me opviel aan de stukken was meteen hoe groot ze zijn. Deze grotere stukken met afgeronde randen zijn speciaal ontworpen voor kleine handen, waardoor het gemakkelijk is om stukken samen te duwen en uit elkaar te trekken. Als je ooit traditionele LEGO-stenen met je handen uit elkaar hebt gehaald, weet je hoe moeilijk het soms is om ze uit elkaar te halen (tenzij je de handige dandy-stukscheider hebt). Je kind zal dat probleem zeker niet hebben met deze blokken.

Behalve dat ze gemakkelijker te hanteren zijn, voelen de blokken in deze kit ook ongelooflijk stevig aan. Omdat ze groter zijn, kan het plastic wat dikker zijn en hopelijk minder snel breken of barsten. Er zijn veel uniek gevormde stukken waarmee je veel kunt werken bij het maken van een aangepaste build, en de acht beschikbare builds doen er goed aan om alle onderdelen in de set minstens één keer te gebruiken.

GERELATEERDDe 7 beste STEM- en programmeerspeelgoed van 2022

Omdat alle onderdelen van plastic zijn, behalve de robotonderdelen, is het gemakkelijk om ziektekiemen op afstand te houden wanneer dat nodig is door ze te ontsmetten. Het hoeft waarschijnlijk niet gezegd te worden, maar voor het geval dat je de robotmotoren of sensor absoluut niet in een vloeistof moet onderdompelen en uiterst voorzichtig moet zijn als je ervoor kiest om deze onderdelen te ontsmetten.

Ik zal later meer in detail treden over de robotachtige onderdelen, maar hier is een kort overzicht van wat er in deze kit zit. Er zijn drie robotonderdelen: een Light 'n Motion Sensor, een Spin 'n Move Motor en een Smart Hub. Alles wordt gevoed door de Smart Hub, en de batterij wordt opgeladen via een meegeleverde micro-USB-naar-USB-A-kabel.

De Light ‘n bewegingssensor heeft lampjes aan de binnenkant en kan beweging detecteren van een bereik dat u kunt instellen in de mobiele app. Vervolgens zorgt de Spin ‘n Move Motor ervoor dat je robot zijn hoofd laat draaien of commando's ontvangt om op zijn wielen door de kamer te bewegen.

Beschikbare builds

Sarah Chaney/Review Geek

Alleen al met deze kit kun je acht robots bouwen, die allemaal gebruikmaken van de slimme hub. Je kunt ook add-on sets kopen met meer unieke builds, zoals de Dinosaur Kit of de Unicorn Kit, maar dit zijn de acht mogelijke builds met de belangrijkste Botzees Kit:

 • < strong>Botzee:Dit is de belangrijkste robot waarmee je kind waarschijnlijk zal spelen in deze kit. Botzee gebruikt alle drie de robotcomponenten samen, wat betekent dat hij veel kan doen. Hij kan voor- en achteruit over de vloer rollen, en met de motorcomponent kan hij links en rechts draaien terwijl hij beweegt of stilstaat. Ik maakte zelfs een driepuntsbocht met Botzee feilloos. Hij maakt geluiden, licht op en heeft acties die via de sensoren kunnen worden geactiveerd met extern geluid of beweging.
 • Didi:De alligatorrobot, Didi genaamd, gebruikt de motor om haar kaak te openen en te sluiten. Vervolgens gebruikt ze de bewegingssensor om spelletjes met je te spelen, waarbij je bijvoorbeeld probeert je hand weg te bewegen voordat ze haar mond erop sluit. De bewegingssensor ziet er een beetje onhandig uit in deze build omdat hij niet goed is ingebouwd; het zit gewoon naast haar mond.
 • Tyton:Met deze uilbouw kun je niet veel doen. Hij heeft geen wielen, dus hij kan niet bewegen, en hij heeft geen bewegingssensor of motor bevestigd. Het enige dat Tyton doet, is zijn hoofd en lichaam ronddraaien om te dansen. Er waren een paar keer dat ik dacht dat hij zou omvallen terwijl hij dit deed, maar hij deed het nooit.
 • Rex:Nog een rollende build, Rex is een hond die alle drie de robotstukken kan gebruiken, of je kunt de licht- en bewegingssensor weglaten. Als deze sensor erop is geplaatst, lijkt het alsof Botzee Rex aan het lopen is. Naast rollen, kan Rex ook met zijn achterste wiebelen, net zoals een echte hond zou doen.
 • Selix: Dit zou een van mijn favoriete bouwwerken kunnen zijn, simpelweg omdat hij zo schattig is. is. Selix lijkt op een zeehond en hij beweegt zich precies zoals je zou verwachten. Zo zijn er deze gele "flipper" stukken bevestigd waar de wielen normaal gesproken zouden gaan, en hij gebruikt die om vooruit of in een cirkel te bewegen. Net als Botzee maakt Selix's build ook gebruik van alle drie de robotcomponenten.
 • Turbo:Een klassieke werktruck bestuurd door Botzee, Turbo gebruikt voornamelijk de slimme hub en wielen voor zijn kracht, maar de licht- en bewegingssensor met "ogen" zit bovenop zodat het lijkt alsof Botzee de vrachtwagen bestuurt. Turbo heeft twee sets wielen en door een ruimte tussen elke set wielen kan hij supergemakkelijk bochten maken. Over het algemeen was deze build leuk om mee te spelen.
 • Ryngo:Ik wilde deze build leuk vinden, maar het viel me tegen. Ryngo is een trommelende aap die er gewoon heel cool uitziet. Hij gebruikt alle drie de robotcomponenten en ik had het gevoel dat hij heel veel potentieel had, maar tijdens het drummen bleven zijn armen en oren los. Zijn armen zwaaiden soms te ver naar achteren, bleven achter zijn oren steken, en dan kwamen de stukken los als zijn arm weer naar voren drong om op de trommel te slaan.
 • Audia:Dit is een andere stationaire build, zoals Didi of Tyton, hoewel het alle drie robotachtige stukken gebruikt. Audia lijkt op een radio, met twee paarse ronde schijven bovenop die kunnen draaien en wat ik me voorstel als twee gele “knoppen” die op en neer bewegen om de bedieningselementen van een radio na te bootsen.
Sarah Chaney/Review Geek

Het bouwproces

Als je ooit een LEGO-set of zelfs maar een gewone oude puzzel hebt samengesteld, is het bouwproces voor Botzee en alle andere robots net zo eenvoudig. Om de instructies voor een van de builds te zien, moet je een van de twee beschikbare apps downloaden: Botzees EDU (Android/iOS) of Botzees AR (Android/iOS). Ik zal later ingaan op de verschillen tussen de twee apps, maar weet voor nu dat je builds met beide apps kunt voltooien.

Sarah Chaney/Review Geek

Als je met alle acht robotbuilds wilt experimenteren, raad ik aan te beginnen met de Botzees EDU-app. Elk personage heeft zijn eigen pagina met hun bouwinformatie en instructies, evenals een paar unieke puzzels om te voltooien. Wanneer je klaar bent om een ​​van de robots te bouwen, kun je een overzicht zien van alle onderdelen die je nodig hebt en vervolgens geanimeerde stappen die je laten zien hoe je de build kunt voltooien. Deze 3D-animaties maken het bouwproces gemakkelijker te volgen, zodat u zich kunt omdraaien en door het gebouw kunt bewegen om te zien wat er gebeurt als u in de war raakt.

Toggle Volledige weergave1 van 3Vorige dia Volgende Dia Vorige Dia
Sarah ChaneyVolgende dia Vorige dia
Sarah ChaneyVolgende dia

Met de Botzees AR-app kun je slechts zes beschikbare builds bekijken (Tyton’s en Audia's builds ontbreken). In de AR-app zie je geen lijst met de onderdelen die je nodig hebt voor de build. In plaats daarvan hoef je alleen de geanimeerde stappen te volgen, wat betekent dat je wat beter moet kijken om het stuk te vinden dat je nodig hebt.

De enige fout die ik tegenkwam tijdens het bouwproces was met Selix. De slimme hub heeft een aan/uit-knop die u moet inschakelen om alles te laten werken. Bij Selix was de aan/uit-knop verborgen achter zijn staartgewricht, dus ik moest een stuk verwijderen om hem aan te zetten. Het zou fijn zijn als er een manier was om het op afstand in te schakelen via de app.

Robotfuncties uitvoeren

Sarah Chaney/Review Geek

Binnen de Botzees EDU-app heeft elke build zijn eigen scherm met verschillende niveaus om te voltooien. Deze niveaus beschrijven zeker niet alles wat je met de build kunt doen, maar ze zijn een geweldige introductie tot hoe het programmeerproces werkt. Nadat je de niveaus op de pagina van een personage hebt voltooid, kun je je eigen aangepaste code maken.

Voor het grootste deel zijn de niveaus eenvoudig, waarbij je je robot instrueert om vooruit of achteruit te gaan, extern geluid te detecteren, een bepaald geluid te maken, een luspatroon te creëren, enzovoort. Dat gezegd hebbende, denk ik dat een echte beginner misschien moeite heeft met hoe enorm de codeeropdrachtbibliotheek is in de Botzees EDU-app. Elke keer dat je op een knop tikt om deze naar het coderingsveld te slepen, zegt het wat het doet, maar ik denk nog steeds dat het verwarrend kan zijn voor een vierjarige vanwege het aantal commando's dat er zijn en hoeveel je elk kunt aanpassen commando.

Sarah Chaney/Review Geek

De Botzees AR-app lijkt beter te zijn voor iemand die net begint met een STEM-speeltje. Net als de EDU-app heeft de AR-app niveaus, maar elk niveau leert je langzaam codeerconcepten en bouwt er vervolgens op voort met het volgende niveau.

De App-ervaring

Wanneer je de Botzees-doos voor het eerst opent, is er een instructiekaart die je vertelt over de twee beschikbare apps die je kunt downloaden. Mijn eerste gedachte: waarom zijn er twee apps?

Schakel tussen weergave op volledige grootte1 van 4Vorige dia Volgende dia Vorige Dia
Sarah ChaneyVolgende Dia Vorige Dia
Sarah ChaneyVolgende Dia Vorige Dia
Sarah ChaneyVolgende Dia

Welnu, de hoofdapp is Botzees EDU, en Botzees AR wordt gebrandmerkt als een bonus AR-app voor apparaten die Google AR Core of de iOS AR Kit ondersteunen. Deze apps zijn zo klein dat ze waarschijnlijk kunnen worden samengevoegd en hebben een AR-bonusfunctie in plaats van een volledig afzonderlijke app. Ik neem echter aan dat het gemakkelijker was om de apps afzonderlijk te ontwikkelen dan om ze samen te voegen.

Hoewel de Botzees EDU-app instructies heeft voor alle acht builds, is het een ondermaatse app in vergelijking met de Botzees AR. Zoals ik eerder al zei, heeft elk personage zijn eigen scherm met unieke coderingsniveaus. Op dit scherm wordt het personage getoond op een platform, en het is duidelijk dat er een soort van grafische storing is waardoor het personage eruitziet alsof er stukjes ontbreken.

Elk personage heeft een slogan die elke keer dat je naar het scherm van een personage gaat wordt herhaald, of dat nu is wanneer je het voor het eerst opent of wanneer je terugkeert naar het scherm na het voltooien van een level of het verlaten van het scherm. scherm bouwen. Selix zegt bijvoorbeeld: “Hallo, ik ben een walrus genaamd Selix. Laten we een wals dansen.” Al deze slogans klinken alsof ze zijn opgenomen met een microfoon van slechte kwaliteit.

Delen van de app worden ingesproken door de bovengenoemde persoon met een slechte microfoon, terwijl andere delen worden ingesproken door een AI die helder klinkt. Hierdoor is er een enorme merkbare variatie in de audiokwaliteit. Wat dit nog erger maakt, is dat je het volume niet kunt verlagen of uitschakelen voor de muziek of geluiden in de app.

Ik ben geen ouder, maar ik kan me voorstellen hoe vervelend dit zou zijn als je kind een level steeds opnieuw zou spelen en constant de slogan van een personage zou horen herhalen. Ik liet mijn man zelfs naar de app kijken om er zeker van te zijn dat ik niets miste, en hij kon geen manier vinden om het volume van de app zachter te zetten. Natuurlijk kunt u het volume van uw apparaat zachter zetten; dit betekent alleen dat je niet naar muziek op de achtergrond kunt luisteren of dat je het lager moet zetten als je de Botzees EDU-app gebruikt en dan weer omhoog als je het nodig hebt voor een andere app.

Toggle Volledig formaat View1 of 5Vorige dia
Sarah ChaneyVolgende dia Vorige dia
Sarah ChaneyVolgende dia Vorige dia
Sarah ChaneyVolgende dia Vorige dia
Sarah ChaneyVolgende Dia Vorige Dia
Sarah ChaneyVolgende Dia

Het is jammer dat er niet meer aandacht wordt besteed aan de Botzees EDU-app, omdat 1) deze het echt kan gebruiken en 2) het potentieel heeft om fantastisch te zijn. De Botzees AR-app is meer dan een jaar voor de Botzees EDU-app uitgebracht en biedt een veel betere gebruikerservaring.

Gelukkig zijn de meeste moderne apparaten uitgerust met AR-technologie. Als je wilt dat je kind met de Botzees AR-app speelt, raad ik aan om indien mogelijk een tablet via een smartphone te gebruiken. Ik gebruikte mijn smartphone en hoewel de ervaring nog steeds beter was dan met de Botzees EDU-app, zou de AR-ervaring beter zijn geweest op een tablet omdat ze grotere schermen hebben.

In de Botzees AR-app is er een meer ontwikkeld verhaal om te volgen. Je moet Botzee helpen delen van zijn schip te vinden om het te herbouwen, en je doet dit door levels te voltooien waarin je aangepaste code maakt en Botzee door de virtuele wereld verplaatst. Met deze app is er meer motivatie om met Botzee te blijven spelen en dus te blijven leren. De geluidskwaliteit in de AR-app is veel beter en je hebt de mogelijkheid om geluiden en/of muziek uit te schakelen als je dat wilt. Beide apps zijn officiële apps, maar ze komen van verschillende ontwikkelaars, en dat is te zien.

Verdict: de apps zijn niet de beste, maar Botzee Is best cool

Over het algemeen denk ik dat dit een geweldige aankoop is voor jonge kinderen. Zelfs als ze geen programmeurs worden of iets dergelijks, leert speelgoed als dit kinderen kritisch denkvermogen, probleemoplossende vaardigheden en de beloningen en vaak noodzaak van vallen en opstaan proces.

Hoewel ik genoten heb van sommige van de andere builds, is Botzee echt de enige build die het waard is om op lange termijn mee te spelen. Het is leuker om met hem nieuwe levels te verkennen en commando's te coderen omdat de apps meer op hem lijken te passen. (Ik bedoel, zijn naam is die op de doos!) Maar met zoveel stukken en ideeën om te bouwen, denk ik dat dit een opwindend speelgoed is voor jonge kinderen om hun logica en creativiteit te gebruiken.

: 7/10 Prijs: $100 Amazon

Dit is wat we leuk vinden

 • Geweldige introductie tot programmeren voor jonge kinderen< /li>
 • Duurzame stukken
 • Meerdere builds en coderingsmogelijkheden

En wat we niet doen

 • De bijbehorende apps kunnen wat werk gebruiken
 • Botzee is de enige uitgewerkte robot die is gebouwd
 • Je moet een tablet of smartphone hebben om ermee te werken