Botzees Robotics Kit recension: Ett bra kodningsverktyg för små barn

0
56

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 100 USD Amazon Sarah Chaney/Review Geek

För bara $100 kan du göra ditt barn till den lyckligaste personen i livet och skriva av det som pedagogiskt. Botzees Robotics Kit låter ditt barn bygga robotar som kan röra sig och sedan skapa unika kodningskommandon som roboten svarar på. Hur coolt är det?

Botzees Robotics Kit har 130 byggdelar, samt två motorer och en sensor. Ja, satsen är dyr, men du betalar i princip för robotdelarna och en lärandeupplevelse för ditt barn, så länge de är minst fyra år gamla. Du kan köpa ett LEGO-set med 1500 bitar för samma pris och för åldrarna fyra och uppåt, men dessa byggstenar kan inte producera robotar som kan röra sig, göra oväsen och reagera på sin yttre miljö. (LEGO har sina egna robotkit—de är dock ganska dyra.)

En STEM- eller kodningsleksak, som Botzees Robotics Kit, är en hjärnberikande leksak som maskerar sig som enkel kul för ett barn. För dem är det bara en annan leksak, men de lär sig faktiskt att tänka kritiskt och använda logik för att hantera problem. Även om jag är äldre nu, hade jag fortfarande roligt att spela med detta robotkit—och jag skulle definitivt ha älskat det som barn.

Här är vad vi gillar

 • Bra introduktion till kodning för små barn
 • Tåliga delar
 • Flera konstruktioner och kodningsmöjligheter

Och vad vi inte gör< /h3>

 • De kompletterande apparna kan behöva en del arbete
 • Botzee är den enda färdigbyggda robotkonstruktionen
 • Måste skaffa en surfplatta eller smartphone för att fungera med den< /li>

Review Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Storlek & Delarnas hållbarhet
Tillgängliga konstruktioner
Byggprocessen
Exekvera robotfunktioner
Appupplevelsen
Bedömning: Apparna är inte de bästa, men Botzee är ganska coola

Storlek & Delarnas hållbarhet

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Det första jag märkte med bitarna var hur stora de är. Dessa större bitar med rundade kanter är speciellt designade för små händer, vilket gör det enkelt att trycka ihop bitar och dra isär dem. Om du någon gång har plockat isär traditionella LEGO-klossar med händerna, vet du hur svårt det är att skilja dem åt ibland (om du inte har den praktiska, dandy bitseparatorn). Ditt barn kommer definitivt inte att ha det problemet med dessa block.

Förutom att de är lättare att hantera, känns blocken i detta kit också otroligt robusta. Eftersom de är större kan plasten bli lite tjockare och förhoppningsvis mindre benägen att gå sönder eller spricka med tiden. Det finns många unikt formade delar som ger dig mycket att arbeta med när du skapar en anpassad konstruktion, och de åtta tillgängliga konstruktionerna gör ett bra jobb med att använda alla delarna i uppsättningen minst en gång.

RELATERATDe 7 bästa STEM- och kodningsleksakerna 2022

Eftersom alla delar är av plast, förutom robotdelarna, är det lätt att hålla bakterier borta när de behövs genom att desinficera dem. Det behöver förmodligen inte sägas, men för säkerhets skull bör du definitivt inte sänka ner robotmotorerna eller sensorn i någon vätska och iaktta extrem försiktighet om du väljer att desinficera dessa delar.

Jag kommer att gå in mer i detalj om robotdelarna senare, men här är en kort översikt över vad som ingår i detta kit. Det finns tre robotdelar: en lätt ‘n rörelsesensor, en spinn ‘n Move-motor och en Smart Hub. Smart Hub är det som driver allt, och dess batteri laddas via en medföljande mikro-USB till USB-A-kabel.

Light ‘n Motion Sensor har lampor inuti och kan detektera rörelse från ett intervall som du kan ställa in i mobilappen. Sedan är Spin ‘n Move-motorn ansvarig för att din robotkonstruktion snurrar på huvudet eller tar emot kommandon för att flytta runt i rummet på dess hjul.

Tillgängliga byggnader

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Enbart med detta kit finns det åtta tillgängliga robotar du kan bygga, som alla använder den smarta hubben. Du kan också köpa tilläggsset med mer unika byggen—som Dinosaur Kit eller Unicorn Kit—men dessa är de åtta möjliga byggen med Botzees huvudsats:

 • < strong>Botzee:Detta är huvudroboten som ditt barn troligen kommer att leka med i detta kit. Botzee använder alla tre robotkomponenterna tillsammans, vilket betyder att han kan göra mycket. Han kan rulla framåt och bakåt på golvet, och med motorkomponenten kan han svänga åt vänster och höger medan han rör sig eller står still. Jag gjorde till och med en trepoängssväng med Botzee felfritt. Han gör ljud, lyser upp och har åtgärder som kan utlösas via sensorerna med externt ljud eller rörelse.
 • Didi:Alligatorroboten, som heter Didi, använder motorn för att öppna och stänga sin käke. Sedan använder hon rörelsesensorn för att spela spel med dig, varav ett innebär att du försöker flytta bort handen innan hon stänger munnen för den. Rörelsesensorn ser lite besvärlig ut i den här konstruktionen eftersom den inte är väl integrerad; den sitter bara bredvid hennes mun.
 • Tyton:Med det här ugglebygget finns det inte så mycket du kan göra. Han har inga hjul, så han kan inte röra sig, och han har inte rörelsesensorn eller motorn ansluten. Det enda Tyton gör är att snurra runt huvudet och kroppen för att dansa. Det fanns några gånger jag trodde att han skulle ramla omkull medan han gjorde det här, men det gjorde han aldrig.
 • Rex:En annan rullande konstruktion, Rex är en hund som kan använda alla tre robotdelarna, eller så kan du stänga av ljus- och rörelsesensorn. När den här sensorn är placerad ovanpå ser det ut som att Botzee går Rex. Förutom att rulla kan Rex också vicka på bakdelen på samma sätt som en riktig hund skulle göra.
 • Selix: Det här kan vara en av mina favoritbyggen helt enkelt på grund av hur söt han är. är. Selix liknar en säl och han rör sig precis som du förväntar dig. Det finns dessa gula “flipper” bitar fästa där hjulen vanligtvis skulle gå, och han använder dem för att röra sig framåt eller i en cirkel. Liksom Botzee använder Selix's konstruktion också alla tre robotkomponenter.
 • Turbo:En klassisk arbetslastbil som körs av Botzee, Turbo använder i första hand det smarta navet och hjulen för sin kraft, men ljus- och rörelsesensorn med “ögon” sitter på toppen för att få det att se ut som att Botzee kör lastbilen. Turbo har två uppsättningar hjul, och på grund av ett utrymme mellan varje uppsättning hjul har han superlätt att göra svängar. Sammantaget var det här bygget roligt att leka med.
 • Ryngo:Jag ville gilla det här bygget, men det föll platt för mig. Ryngo är en trummande apa som bara ser riktigt cool ut. Han använder alla tre robotkomponenterna, och jag kände att han hade massor av potential, men medan han trummade fortsatte hans armar och öron att lossna. Hans armar svängde ibland för långt bakåt, fastnade bakom öronen, och sedan lossnade bitarna när hans arm tvingade sig fram igen för att träffa trumman.
 • Audia:Detta är en annan stationär konstruktion, som Didi eller Tyton, även om den använder alla tre robotdelar. Audia liknar en radio, med två lila cirkulära skivor ovanpå som kan snurra och vad jag föreställer mig är två gula “rattar” som rör sig upp och ner för att efterlikna en radios kontroller.
Sarah Chaney/Recensionsnörd

Byggprocessen

Om du någonsin har satt ihop ett LEGO-set eller bara ett vanligt gammalt pussel, är byggprocessen för Botzee och alla andra robotar lika enkel. För att se instruktionerna för någon av byggnaderna måste du ladda ner en av de två tillgängliga apparna: Botzees EDU (Android/iOS) eller Botzees AR (Android/iOS). Jag ska fördjupa mig i skillnaderna mellan de två apparna senare, men för nu vet du bara att du kan slutföra byggen med båda apparna.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Om du vill experimentera med alla åtta robotbyggen rekommenderar jag att du börjar med Botzees EDU-appen. Varje karaktär har sin egen sida med bygginformation och instruktioner, samt några unika pussel att slutföra. När du är redo att bygga en av robotarna kan du se en översikt över alla delar du behöver och sedan animerade steg som visar hur du slutför bygget. Dessa 3D-animationer gör byggprocessen lättare att följa, så att du kan vända och flytta runt byggnaden för att se vad som händer om du blir förvirrad.

Växla visning i full storlek1 av 3Föregående bild Nästa bild Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild

Med Botzees AR-appen kan du bara se sex tillgängliga versioner (Tyton’s och Audias konstruktioner saknas). I AR-appen kan du inte se en lista över de delar du behöver för bygget. Istället finns det bara de animerade stegen att följa, vilket bara betyder att du måste titta lite närmare för att hitta den bit du behöver.

Sarah Chaney/Recension Geek

Inom Botzees EDU-appen har varje byggnad sin egen skärm med en mängd olika nivåer att slutföra. Dessa nivåer beskriver verkligen inte allt du kan göra med bygget, men de är en bra introduktion till hur programmeringsprocessen fungerar. När du har slutfört nivåerna på en karaktärs sida kan du skapa din egen anpassade kod.

För det mesta är nivåerna enkla, de instruerar din robot att röra sig framåt eller bakåt, upptäcka externt ljud, göra ett visst ljud, skapa ett loopmönster och så vidare. Som sagt, jag tror att en riktig nybörjare kan kämpa med hur massivt kodningskommandobiblioteket är i Botzees EDU-appen. Varje gång du trycker på en knapp för att dra den till kodningsfältet står det vad den gör, men jag tror fortfarande att det kan vara förvirrande för en fyraåring på grund av hur många kommandon det finns och hur mycket du kan anpassa varje kommando.

Sarah Chaney/Recensionsnörd figur>

Botzees AR-appen verkar vara bättre för någon som precis har börjat med en STEM-leksak. I likhet med EDU-appen har AR-appen nivåer, men varje nivå lär dig kodningskoncept långsamt och bygger sedan vidare på det med nästa nivå.

The Appupplevelse

När du först öppnar Botzees-rutan finns det ett instruktionskort som berättar om de två tillgängliga apparna du kan ladda ner. Min första tanke: Varför finns det två appar?

Växla visning i full storlek1 av 4Föregående bild Nästa bild Föregående Bild
Sarah ChaneyNästa bild Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild

Tja, huvudappen är Botzees EDU, och Botzees AR är märkt som en bonus AR-app för enheter som stöder Google AR Core eller iOS AR Kit. Dessa appar är tillräckligt små för att de förmodligen skulle kunna slås samman och har en AR-bonusfunktion istället för en helt separat app. Jag antar dock att det var lättare att utveckla apparna separat än att slå samman dem.

Även om Botzees EDU-appen har instruktioner för alla åtta byggen, är den en underordnad app jämfört med Botzees AR. Som jag nämnde tidigare har varje karaktär sin egen skärm med unika kodningsnivåer. På den här skärmen visas karaktären på en plattform, och det är tydligt att det finns någon form av grafisk glitch som får karaktären att se ut som om det saknas delar.

Varje karaktär har en slagord som upprepas varje gång du går till en karaktärs skärm, oavsett om det är när du öppnar den första gången eller när du återvänder till skärmen efter att ha slutfört en nivå eller lämnat bygga skärm. Till exempel säger Selix, “Hej, jag är en valross som heter Selix. Låt oss dansa en vals.” Alla dessa slagord låter som om de spelats in med en mikrofon av dålig kvalitet.

Delar av appen röstas av den tidigare nämnda personen med en dålig mikrofon, medan andra delar röstas av en AI som låter skarpt. Det finns en enorm märkbar variation i ljudkvaliteten på grund av detta. Vad som gör det här värre är att du inte kan sänka eller stänga av volymen för musiken eller andra ljud i appen.

Jag är inte en förälder, men jag kan föreställa mig hur irriterande detta skulle bli om ditt barn fortsatte att spela om en nivå om och om igen och hela tiden höra en karaktärs slagord upprepas. Jag lät till och med min man titta på appen bara för att vara säker på att jag inte missade något, och han kunde inte hitta något sätt att sänka appens volym. Naturligtvis kan du sänka enhetens volym; detta betyder bara att du inte kan lyssna på någon musik i bakgrunden eller att du måste sänka den när du använder Botzees EDU-appen och sedan upp igen när du behöver den för en annan app.

Växla i full storlek Visa 1 av 5Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild Föregående bild
Sarah ChaneyNästa bild

Det är synd att det inte ges mer uppmärksamhet åt Botzees EDU-appen eftersom 1) den verkligen skulle kunna använda den och 2) den har potentialen att vara fantastisk. Botzees AR-appen släpptes över ett år före Botzees EDU-appen, och den ger en mycket bättre användarupplevelse.

Lyckligtvis är de flesta moderna enheter utrustade med AR-teknik. Om du vill att ditt barn ska leka med Botzees AR-appen rekommenderar jag att du använder en surfplatta över en smartphone, om möjligt. Jag använde min smartphone, och även om upplevelsen fortfarande var bättre än med Botzees EDU-appen, skulle AR-upplevelsen ha varit bättre på en surfplatta eftersom de har större skärmar.

I Botzees AR-appen finns en mer utvecklad historia att följa. Du måste hjälpa Botzee att hitta delar av sitt skepp för att bygga om det, och du gör det genom att slutföra nivåer där du skapar anpassad kod och flyttar Botzee runt i den virtuella världen. Med den här appen finns det mer motivation att fortsätta spela med Botzee—och därför fortsätta lära sig. Ljudkvaliteten i AR-appen är laddad bättre, och du har möjlighet att stänga av ljud och/eller musik om du vill. Båda apparna är officiella appar, men de kommer från olika utvecklare, och det märks.

Bedömning: The Apps Aren’t the Best, But Botzee Är ganska cool

Sammantaget tycker jag att detta är ett bra köp för små barn. Även om de inte fortsätter att bli programmerare eller något relaterat till det, lär leksaker som dessa barn kritiskt tänkande, problemlösningsförmåga och belöningarna—och ofta nödvändigheten av att prova och missa process.

Även om jag gillade några av de andra konstruktionerna, är Botzee verkligen den enda byggnaden som är värd att spela med på lång sikt. Att utforska nya nivåer och koda kommandon med honom är roligare eftersom apparna verkar tillgodose honom mer. (Jag menar, hans namn är den som står på kartongen!) Men eftersom det finns så många delar och idéer för konstruktioner, tycker jag att det här är en spännande leksak för små barn att använda sin logik och kreativitet.

Betyg : 7/10 Pris: 100 USD Amazon

Här är vad vi gillar

 • Bra introduktion till kodning för små barn< /li>
 • Tåliga delar
 • Flera konstruktioner och kodningsmöjligheter

Och vad vi inte gör

 • Kompletterande appar kan behöva lite arbete
 • Botzee är den enda färdigbyggda robotkonstruktionen
 • Måste skaffa en surfplatta eller smartphone för att fungera med den
 • ul>