Aron Emilsson (SD): Vi är mycket Rysslandskritiska

0
46

Att Sverigedemokraternas Aron Emilsson har tilldelats ordförandeposten i riksdagens utrikesutskott har mötts av skarp kritik från politiska motståndare. Men Aronsson själv avfärdade all kritik när han gästade SVT:s Agenda på söndagen. – Det är både ovärdigt och olägligt. Den här typen av högt tonläge spelar auktoritära regimer i händerna, sa Emilsson. Han sa också att SD var ett av de svenska partier som tydligast riktat kritik mot Vladimir Putins Ryssland, och att landet tidigt ville att Sverige skulle bistå Ukraina med vapen. Han avfärdade också de kopplingar mellan SD-företrädare och Ryssland som framkommit. – Tittar man på vad vi gjort i riksdagen och EU-parlamentet är facit tydligt, vi är mycket ihållande och ihärdigt Rysslandskritiska.