5 van de langste elektrische auto's die u kunt kopen

0
53
temp-64GTX/Shutterstock.com

Terwijl de wereld verschuift van fossiele brandstoffen en de productiekosten dalen, worden elektrische auto's steeds populairder. Maar er is nog steeds één vraag die elke potentiële koper bezighoudt: met welke auto kom ik het verst op één lading?

In de begindagen van elektrische voertuigen (EV's) kon je op een enkele lading niet zo ver komen als op een tank benzine. Verbeteringen in de batterij- en aandrijflijntechnologie zorgen er echter voor dat elektrische auto's op de weg tegenwoordig evenveel kilometers kunnen maken als een benzinevoertuig met een volledig opgeladen batterij — soms meer.

Deze lijst met elektrische voertuigen met het langste bereik die momenteel beschikbaar zijn, omvat autofabrikanten van betaalbare standbys zoals Kia en Hyundai tot duurdere merken zoals Tesla, maar ze krijgen allemaal minstens 300 mijl op een lading. We beginnen aan de onderkant van het prijsspectrum.

5. 2022 Hyundai Ioniq 5 – 303 Mijl

Hyundai

Op het moment van schrijven is de Ioniq 5 zowat de meest betaalbare EV met een bereik van 300+ mijl. Volgens Car and Driver heeft deze elektrische auto van Hyundai een snellaadcapaciteit van 350 kW, waardoor hij in staat is om zware ladingen op de batterij aan te kunnen en veel sneller op te laden dan bij typische niveau 2-laadstations. De Ioniq 5 is ook veel stijlvoller ontworpen dan je zou verwachten van Hyundai's uit het verleden.

Eén ding om in gedachten te houden: er zijn verschillende versies van dit voertuig en het is de versie met achterwielaandrijving en één motor met een maximaal bereik van 303 mijl. Het is niet het krachtigste voertuig op de weg met 168 pk, maar het directe koppel dat je van een EV-motor krijgt, maakt dit goed.

GERELATEERD:< /strong> Niveau 1, niveau 2 of niveau 3? EV-opladers uitgelegd

4. 2022 Kia EV6 – 310 mijl

Kia

Als onderdeel van het plan van Kia om tegen 2026 11 nieuwe EV-modellen te bouwen, is de EV6 de eerste van het stel. Het wordt geleverd met twee batterijen van verschillende grootte om uit te kiezen en verschillende uitrustingspakketten, sommige bieden meer kilometers terwijl andere meer vermogen bieden. Net als bij de Hyundai biedt de achterwielaangedreven versie van de EV6 met minder pk's het langste bereik met een EPA van naar schatting 310 mijl.

Voor bestuurders die op zoek zijn naar wat meer pit van hun EV, heeft Kia een GT model van de EV6 dat meer dan 500 pk krijgt. Een geweldige allrounder aan de betaalbare kant van het spectrum die veel automobilisten leuk zullen vinden — zelfs degenen die behoefte hebben aan snelheid.

3. Ford F-150 Lightning Extended Range-pakket – 320 mijl

Ford

In tegenstelling tot de gaswereld hoeven grote voertuigen niet per se minder actieradius te krijgen. Het basismodel van de elektrische pick-up van Ford haalt 230 mijl per lading, maar kies voor het uitgebreide actieradiuspakket en dat gaat tot 320 mijl. Gestileerd in de brede, agressieve mode van veel moderne pick-ups (inclusief Ford's gasleiding), ziet deze truck er niet uit als een typisch elektrisch voertuig; een ontwerpkeuze die ongetwijfeld opzettelijk was. Dit model is niet goedkoop met meer dan $ 72K vóór incentives, maar als je een pick-up moet hebben en het geld bij de hand hebt, is dit een solide optie voor EV-trucks.

Ford is ook niet de enige met grotere elektrische voertuigen. De R1T-truck van start-upbedrijf Rivian krijgt ook meer dan 300 mijl aan een lading. GMC heeft zelfs verschillende EV Hummer-modellen uitgebracht, wat bewijst dat elektrische auto's geen rolschaatsen hoeven te zijn.

GERELATEERD: 8 geweldige Rivian R1T elektrische vrachtwagenfuncties< /strong>

2. 2022 Tesla Model S Long Range – 405 mijl

Tesla

Aan de luxe kant van het spectrum hebben we de Tesla Model S. Terwijl de Model S Plaid een bijgewerkte aandrijflijn en meer pk's biedt voor een lichte daling van het bereik (396 mijl), bereikt de standaard Model S iets meer dan 400 mijl. Het geeft bestuurders alles wat u van een luxe elektrische auto mag verwachten, inclusief een hightech infotainmentsysteem en automatische rijhulpfuncties.

Zelfs zonder de geruite aandrijflijn van Tesla kan de Model S in iets meer dan 3 seconden van 0 naar 60 gaan. snel genoeg voor bijna iedereen. Als je zes cijfers te besteden hebt aan een EV en je geen zorgen wilt maken over lange autoritten, dan is dit een kijkje waard.

1. 2022 Lucid Air – 520 mijl

Lucid

Bovenaan de lijst (en het prijsspectrum) staat de 2022 Lucid Air. Een beest van een EV die een actieradius van meer dan 500 mijl combineert met meer dan 1.000 pk, het is geen verrassing dat Lucid ook de batterijpakketten in volledig elektrische Formule E-raceauto's ontwerpt.

De Air wordt geleverd in meerdere edities, met de Dream Edition R met een maximaal bereik van meer dan 500 mijl. Het is goed ingericht en heeft volgens de website de grootste “funk” (voorkofferbak) van een elektrische auto. Toeters en bellen omvatten een enorm glazen display in het dashboard, surround sound-systeem en automatische rijhulpfuncties die Lucid 'dream assist' noemt. De prijs begint rond de $90K voor de Air, maar kan hoger worden met de topprestatieconfiguratie en add-ons.

Als u op zoek bent naar een elektrisch voertuig, wilt u weten wat het bezitten van een is echt leuk. Bekijk onze artikelen over hoe je een laadstation bij jou in de buurt kunt vinden, hoe koud weer elektrische auto's beïnvloedt en hoe ver een EV kan gaan met opladen voor meer informatie.

GERELATEERD: Hoe beïnvloedt koud weer de levensduur van de batterij van elektrische auto's?

LEES VOLGENDE

  • › E-mailsjablonen met merknaam maken met lay-outs in Gmail
  • › Stroomverbruik pc loopt uit de hand
  • › Een back-up maken van uw BitLocker-herstelsleutel op Windows 11
  • › Meerdere rijen in Microsoft Excel bevriezen
  • › U kunt het uiterlijk van Windows 11 nu aanpassen met WindowBlinds
  • › Amazon's Fire TV-sticks zijn tot nu toe tegen de laagste prijs