5 av elbilarna med längsta räckvidd du kan köpa

0
45
temp-64GTX/Shutterstock.com

När världen går bort från fossila bränslen och tillverkningskostnaderna sjunker, ökar elbilarna i popularitet. Men det finns fortfarande en fråga för alla potentiella köpare: vilken bil kommer att ta mig längst på en laddning?

I de första dagarna av elfordon (EV) kunde du inte gå lika långt på en enda laddning som på en bensintank. Förbättringar inom batteri- och drivlina-tekniken innebär dock att elbilarna på vägarna idag får lika många mil som ett bensinfordon från ett fulladdat batteri — ibland mer.

Den här listan över de elfordon med längsta räckvidd som finns tillgängliga just nu spänner över biltillverkare från prisvärda standbylägen som Kia och Hyundai till dyrare märken som Tesla, men de tar alla minst 300 mil på en laddning. Vi börjar i den nedre delen av prisspektrumet.

5. 2022 Hyundai Ioniq 5 – 303 Miles

Hyundai

I skrivande stund är Ioniq 5 nästan den mest prisvärda elbilen med en räckvidd på över 300 mil. Enligt Car and Driver har den här elbilen från Hyundai en snabbladdningskapacitet på 350kW, vilket gör att den kan hantera tunga belastningar på batteriet för att ladda mycket snabbare än vad vanliga nivå 2-laddstationer tillåter. Ioniq 5 är också mycket mer elegant designad än vad du kan förvänta dig av tidigare Hyundais.

En sak att tänka på: det finns flera versioner av detta fordon och det är den bakhjulsdrivna enmotoriga versionen som har en maximal räckvidd på 303 mil. Det är inte det mest kraftfulla fordonet på vägen med 168 hästkrafter, men det omedelbara vridmomentet du får från alla elbilar hjälper till att kompensera för det.

RELATERAT:< /strong> Nivå 1, Nivå 2 eller Nivå 3? EV-laddare förklaras

4. 2022 Kia EV6 – 310 miles

Kia

En del av Kias plan att bygga 11 nya EV-modeller till 2026, EV6 är den första i gänget. Den kommer med två batterier i olika storlekar att välja mellan och flera olika trimpaket, några ger mer körsträcka medan andra ger mer kraft. Precis som med Hyundai ger den bakhjulsdrivna versionen av EV6 med lägre hästkrafter den längsta räckvidden med en EPA som uppskattas till 310 miles.

För förare som letar efter lite mer dragkedja från sin EV, har Kia en GT modell av EV6 som får över 500 hästkrafter. En fantastisk allroundbil i den prisvärda delen av spektrumet som många förare kommer att gilla — även de med behov av snabbhet.

3. Ford F-150 Lightning Extended Range Package – 320 miles

Ford

I motsats till gasvärlden behöver stora fordon inte nödvändigtvis ha mindre räckvidd. Basmodellen av Fords elektriska pickup får 230 miles per laddning, men välj paketet med utökad räckvidd och det går upp till 320 miles. Den här lastbilen är utformad på det breda, aggressiva sättet som många moderna pickuper (inklusive Fords bensinledning) och ser inte ut som ett typiskt elfordon; ett designval som utan tvekan var avsiktligt. Den här modellen är inte billig för över 72 000 USD före incitament, men om du måste ha en pickup och ha pengarna till hands är det här ett gediget alternativ för elbilar.

Ford är inte den enda som tillverkar större elektrifierade fordon heller. Startupföretaget Rivian’s R1T-lastbil får också över 300 mil till en laddning. GMC släppte till och med flera EV Hummer-modeller, vilket bevisade att elbilar inte behöver vara rullskridskor.

RELATERAT: 8 fantastiska Rivian R1T Electric Truck Features< /strong>

2. 2022 Tesla Model S Long Range – 405 miles

Tesla

På den lyxiga änden av spektrat har vi Tesla Model S. Medan Model S Plaid ger en uppdaterad drivlina och fler hästkrafter för en liten minskning av räckvidden (396 miles), toppar standard Model S på drygt 400 miles. Den ger förarna allt du kan förvänta dig av en lyxig elbil, inklusive ett högteknologiskt infotainmentsystem och automatiska förarassistansfunktioner.

Även utan Tesla’s plädade drivlina kan Model S gå från 0-60 på drygt 3 sekunder — mycket snabbt för nästan vem som helst. Om du har sex siffror att spendera på en elbil och inte vill oroa dig för långa bilresor, är den här värd att titta på.

1. 2022 Lucid Air – 520 Miles

Lucid

Överst på listan (och prisspektrumet) är 2022 Lucid Air. Ett best av en elbil som kombinerar över 500 mils körräckvidd med över 1 000 hästkrafter, det är ingen överraskning att Lucid också designar batteripaketen i Formel E helelektriska racerbilar.

Air kommer i flera upplagor, med Dream Edition R med den maximala räckvidden på över 500 miles. Den är välutrustad och har enligt sin hemsida den största “frunken” (främre bakluckan) på vilken elbil som helst. Klockor och visselpipor inkluderar en massiv glasdisplay i instrumentbrädan, surroundljudsystem och automatiska förarassistansfunktioner som Lucid kallar “dream assist.” Priset börjar runt 90 000 USD för Air men kan bli högre med den bästa prestandakonfigurationen och tilläggen.

Om du handlar efter ett elfordon vill du veta vad att äga en är verkligen som. Kolla in våra artiklar om hur du hittar en laddstation nära dig, hur kallt väder påverkar elbilar och hur långt en elbil kan gå på en laddning för mer information.

RELATERAT: > Hur påverkar kallt väder batteritiden för elbilar?

LÄS NÄSTA

  • › Hur man gör varumärkesmärkta e-postmallar med layouter i Gmail
  • › Datorns strömförbrukning håller på att bli utom kontroll
  • › Så här säkerhetskopierar du din BitLocker-återställningsnyckel i Windows 11
  • › Hur man fryser flera rader i Microsoft Excel
  • › Du kan nu anpassa Windows 11’s utseende med fönstergardiner
  • › Amazon’s Fire TV Sticks är till sina lägsta priser än