Zo werken screenshots op Android

0
52
Justin Duino/How-To Geek

De manier waarop screenshots werken op Android is door de jaren heen veranderd. Android 11 introduceerde een vernieuwing van de screenshot-gebruikersinterface, maar de algemene functionaliteit bleef hetzelfde. We laten u zien hoe het werkt op Google Pixel- en Samsung Galaxy-apparaten.

Inhoudsopgave

Hoe maak je een screenshot op Android
Hoe maak je een screenshot op Samsung Galaxy-apparaten
Waar zijn screenshots op Android?

Hoe maak je een screenshot op Android

De belangrijkste manier om een ​​screenshot te maken op Android is niet veranderd. Het enige dat u hoeft te doen, is de fysieke knoppen Power + Volume Down samen ingedrukt houden. Het scherm knippert en u ziet een voorbeeld van de schermafbeelding in een werkbalk.

Vanaf hier kunt u “Delen” en “Bewerken” de schermafbeelding, plus je ziet meestal een optie voor het maken van een lange “scrollingscreenshot.”

GERELATEERD: Hoe maak je een scrollende screenshot op Android

Hoe maak je een screenshot op Samsung Galaxy-apparaten

Mr.Mikla/Shutterstock.com

Het verhaal is grotendeels hetzelfde op Samsung Galaxy-apparaten. De combinatie Power + Volume Down werkt, maar er zijn ook een paar andere methoden die u kunt gebruiken. Samsung is nooit licht op opties.

Naast de knopmethode is er ook een handpalmgebaar, “Smart Select” voor het vastleggen van delen van het scherm, en “Hey Bixby.” We hebben gedetailleerde instructies voor al deze methoden in onze speciale gids.

Samsung-apparaten tonen ook een klein voorbeeld van de schermafbeelding in de hoek van het scherm met enkele opties in een werkbalk.

Waar zijn screenshots op Android ?

De meeste Android-apparaten slaan schermafbeeldingen op in de eenvoudig genoemde “Screenshots” map. Dit geldt ook voor de Samsung Galaxy. Open uw galerij of app voor bestandsbeheer naar keuze en zoek naar de “Screenshots” map.

De enige rare uitzondering is Google Foto's op Samsung Galaxy-apparaten. Hoewel er een “Screenshots” map op Galaxy-apparaten, wordt deze om de een of andere reden niet weergegeven in de Google Foto's-app. Screenshots verschijnen in de “Camera” map.

Er zijn in de loop der jaren een paar dingen verwisseld en aangepast, maar schermafbeeldingen op Android werken in principe hetzelfde als in de afgelopen jaren. Bovendien zijn er nog meer opties om screenshots achteraf te bewerken.

GERELATEERD: Hoe maak je een scrollende screenshot op Android

LEES VOLGENDE

  • › Een scrollende screenshot maken op Android
  • › Een screenshot maken op de Galaxy S22
  • › Een screenshot maken door op de achterkant van uw Android-telefoon te tikken
  • › De 8 beste functies in Android 12 Developer Preview 1
  • › Schermafbeeldingen op Android bewerken
  • › Screenshot maken op een Samsung Galaxy-smartphone
  • › Hoe u uw hotspotnaam op iPhone en Android kunt wijzigen
  • › Hoe u de verborgen webbrowser van uw Apple Watch gebruikt (en waarom u dit niet zou moeten doen)