Waarom Mario Kart niet meer zo leuk is als vroeger

0
49
Nintendo

Het is een beetje schokkend om de nieuwste Mario Kart voor Nintendo Switch te spelen toen de laatste keer dat je Mario Kart speelde de N64-versie was . Er zijn veel vragen: wie zijn al deze personages? Waarom kan ik eigenlijk niet van de cursus vallen? En waarom krijg ik steeds bananen terwijl ik op de eerste plaats sta?

Maar je vergeet nooit hoe je moet fietsen, vooral niet als de fiets de vorm van Yoshi heeft. Zelfs toen ik voor het eerst in jaren mijn paddenstoelenkop als Pad vastbond en keer op keer verloor van mijn vrienden, merkte ik onaangenaam op: “Geniet van deze tijd, want mijn vaardigheden komen terug en dan zal ik’ zal domineren.” En dat is precies wat er gebeurde.

Hoewel het wordt beschouwd als een van de geweldige Nintendo Switch-spellen, heeft Mario Kart in de loop der jaren veranderingen aangebracht die de gameplay niet zo leuk maken als hij was. was, en die veranderingen lijken allemaal goed rijden te bestraffen en het moeilijker te maken om beter te worden. Dit zijn serieuze problemen hier.

GERELATEERDWat zijn de beste Nintendo Switch-spellen in 2022?

Voordat we verder gaan, weet ik wat je denkt: misschien is het niet zo leuk omdat je geen 12 meer bent en geen artikel zou moeten schrijven waarin je kritiek op een kinderspel. Dat is een goed punt, en ik ben nog steeds een beetje geschokt over waar al dit haar vandaan komt.

Maar ik genoot enorm van Mario Kart 64 tot ver in de twintig, en waardeer het spel net zo veel als elk kind, vooral omdat ik een rijbewijs heb en nog steeds bananenschillen naar andere auto's zal gooien in een wanhopige poging om te heroveren de gameplay.

De winnende zet is niet leidend

leungchopan/Shutterstock.com

Mario Kart was duidelijk nooit bedoeld om het concurrentievermogen en het uithoudingsvermogen van de 24 uur van Le Mans na te bootsen. Ze raken elkaar niet met groene schelpen. Maar zelfs in de eerste versies maakten we vaak grapjes over de computerhulp die geweldige power-ups voor vragenboxen zoals sterren en de beruchte eerste plaats dodende blauwe schaal gaf aan degenen die achterop raakten. God wat haatte ik die blauwe schelp.

De nieuwste versies zijn gewoon veel te ver gegaan, vooral op het 200cc-niveau. Als je nu in de buurt van de achterkant of op de laatste plaats bent, krijg je constante power-ups zoals een eindeloze boost of de haaienraket of 800 rode schelpen, en je haalt de voorkant van het peloton in bijna onmiddellijk wordt al het harde werk van Formule 1-coureurs zoals ik een betwistbaar punt.

Zo lag ik onlangs tijdens een wedstrijd halverwege de laatste ronde op de elfde plaats, kreeg ik een set van drie boosts en won ik de race. Heb ik gegoogeld? Natuurlijk. Heb ik de herhaling drie keer bekeken? Absoluut. Maar heb ik die overwinning verdiend? Helemaal niet. Het was daarna zo ongemakkelijk in de kleedkamer en ik wist dat alle andere personages boos op me waren toen ze zeepstaven in kussenslopen wikkelden en me in bed sloegen.

De blauwe schaal is ook nog steeds een ding , maar ik zal Mario Kart de eer geven dat hij de persoon op de eerste plaats het bij nadering heeft laten vernietigen door dat krachtige luchthoornding af te vuren. Ja, ik weet dat ik alle namen van deze power-ups verkeerd begrijp. Ik ben een volwassene die om te beginnen geen artikel over Mario Kart zou moeten schrijven.

En als jij degene bent op de eerste plaats, krijg je dan beloningen in de vorm van geweldige power-ups voor al het harde werk dat je erin steekt? Nee, je krijgt bananen, je krijgt nutteloze gouden munten, je krijgt dingen die je op geen enkele manier helpen om je voorsprong te behouden, behalve goed blijven rijden. Kom op, man.

Wil iemand alsjeblieft aan de kinderen denken?

Deze dynamiek maakt het spel compleet om je te vernietigen als je de leiding hebt. Soms lijkt het alsof de beste strategie is om op de tweede of derde plaats te blijven en dan op het laatste moment gewoon een boost of een wapen te gebruiken om te winnen. Dat is niet de beste boodschap daar. Wil iemand alsjeblieft aan de kinderen denken?

Nu wil ik niet suggereren dat deze veranderingen in Mario Kart op de een of andere manier verband houden met een grotere culturele rotzooi waarbij iedereen een trofee krijgt, en we strijken het karakter weg dat hoort bij vallen en weer opstaan ​​& # x2014; suggererend dat alles gek zou zijn, maar ik weet niet hoe ik deze lange zin anders moet afmaken.

GERELATEERDDe Wonky-videogamecontroller gebruiken om karakter te bouwen

Het& #8217; het is hoe dan ook een leuk spel, en in zekere zin geniet ik ervan hoe boos ik word terwijl ik constant van de eerste plaats word geslagen tijdens het racen op het 200cc-niveau. Het gevoel van chaos dat gepaard gaat met een veilig gevoel zonder lood en geen laatste plaats die permanent is, is zeker grappig.

Ik wou dat ik dat allemaal had geweten voordat ik een grand wedde op Mario Kart 8-races. Mijn bookmaker dreigt me met bliksem te verkleinen.

Mario Kart 8 voor Nintendo Switch

h3>

Hé, je krijgt er in ieder geval geen blaren van zoals Mario Party voor de Nintendo 64.

Amazon

$46.99
$59,99 Bespaar 22%

Beste koop

$47,99
$59,99 Bespaar 20%

Doel

$59,99
 

LEES VOLGENDE

  • › Apple ID wijzigen op iPhone
  • › Hoe u de verborgen webbrowser van uw Apple Watch gebruikt (en waarom u dit niet zou moeten doen)
  • › De PSU van uw computer testen met een PSU-tester
  • › Foto's en video's in batches bewerken op iPhone
  • › Hoe u uw hotspotnaam op iPhone en Android kunt wijzigen
  • › Stippellijnen verwijderen in Microsoft Excel