Waarom heet het Roku?

0
48
Eric Broder Van Dyke/Shutterstock.com

Roku is een naam die zo gewoon is geworden dat u waarschijnlijk denk niet veel na over waar het vandaan komt. Roku-apparaten zijn te vinden in miljoenen huishoudens, maar wat doet “Roku” eigenlijk betekenen? Is het iets?

De oorsprong van Roku

Roku Inc. werd in 2002 opgericht door Anthony Wood. Voorafgaand aan Roku had Wood ReplayTV opgericht, een DVR-bedrijf dat probeerde te concurreren met TiVo. Nadat hij ReplayTV had verkocht, begon Wood bij Netflix te werken.

In 2007 werd Wood VP bij Netflix en werkte hij aan de “Netflix Player.” Het idee was om een ​​apparaat te maken waarmee mensen Netflix op hun tv kunnen streamen. CEO Reed Hastings besloot echter het project te laten vallen. De "Netflix-speler" werd vervolgens overgenomen door Roku.

Roku/IEEE Spectrum

De eerste Roku werd uitgebracht in 2008. Het werd nog steeds ontwikkeld in samenwerking met Netflix. Het originele Roku-apparaat had net als moderne versies ondersteuning voor kanalen (apps). Je moest nog steeds Netflix op een computer gebruiken om dingen toe te voegen aan je “Instant Queue” om op de Roku te bekijken.

Sindsdien heeft Roku bijna elk jaar nieuwe modellen uitgebracht. De oorspronkelijke vormfactor van de settopbox is nog steeds het 'vlaggenschip' van het bedrijf. Product. Het wordt nu vergezeld door Roku Streaming Sticks, een soundbar en tv's met ingebouwde Roku-software.

Sinds januari 2022 heeft Roku meer dan 60 miljoen actieve gebruikers. Roku wordt grotendeels gecrediteerd met het populariseren van het idee van een streamingapparaat dat op je tv is aangesloten. Het is tegenwoordig een erg populaire apparaatcategorie.

GERELATEERD: Wat is een Roku-tv?

Wat doet “Roku” Gemiddeld?

Dus hoe zit het met die naam? “Roku” klinkt misschien als een typische Silcon Valley-achtige verzonnen bedrijfsnaam, maar het heeft eigenlijk een echte betekenis.

Roku (六) betekent “zes” in de Japanse taal. Wood koos de naam omdat het het zesde bedrijf was dat hij begon. Er is niet veel informatie over de vorige vijf bedrijven die hij heeft opgericht.

Wood startte ook het eerder genoemde ReplayTV, een bedrijf voor de ontwikkeling van mobiele apps genaamd iband, en een softwareontwikkelingsbedrijf genaamd AW Software. Wood's pre-Roku-ondernemingen waren niet zo succesvol als de streaming-mediagigant die Roku is geworden.

Dat is alles wat er is. Roku was het zesde bedrijf van oprichter Anthony Wood, en Roku betekent 'zes'. in het Japans. Nu zijn er veel apparaten met deze naam om uit te kiezen.

The Best Roku TVs of 2022 Best Roku TV Overall TCL 6-Series R635 Amazon

$649.99
 

Beste Roku-tv onder $ 500 Hisense 55U6GR Beste koop Beste Roku-tv onder $ 300 Hisense 43R6E3 Nu winkelen Beste Roku-tv voor gaming TCL 6-serie R648 Amazon

$1999,99
 

Beste Roku-tv voor films TCL 5-serie S535 Amazon

$799,98
 

LEES VOLGENDE

  • › Waarom heet het Spotify?
  • › Waarom heet de Chrome-webbrowser van Google Chrome?
  • › Het Roku-startscherm aanpassen
  • › 10 Alexa-functies die u zou moeten gebruiken op uw Amazon Echo
  • › New York zal de verkoop van benzineauto's verbieden, in navolging van het voorbeeld van Californië
  • › De PSU van uw computer testen met een PSU-tester
  • › De verwarrende namen en nummers van USB worden vereenvoudigd
  • › Waarom u ‘Movies Anywhere’

. zou moeten gebruiken