Varför Mario Kart bara inte är så kul som det brukade vara

0
52
Nintendo

Det är lite jobbigt att spela den senaste Mario Kart för Nintendo Switch när senast du spelade Mario Kart var N64-versionen . Det finns många frågor: Vilka är alla dessa karaktärer? Varför kan jag faktiskt inte falla av kursen? Och varför får jag bananer när jag är på första plats?

Men du glömmer aldrig hur man cyklar, speciellt när cykeln är formad som Yoshi. Till och med när jag spände på mig svamphuvudet som padda för första gången på flera år och förlorade om och om igen mot mina vänner, påpekade jag obehagligt: ​​“Njut av den här tiden, för mina kunskaper kommer tillbaka och då har jag’ kommer att dominera.” Och det är precis vad som hände.

Även om det anses vara ett av de fantastiska Nintendo Switch-spelen, har Mario Kart tillämpat förändringar genom åren som gör spelet inte riktigt lika roligt som det brukade vara, och alla dessa förändringar verkar straffa bra körning och göra det svårare att bli bättre. Det här är allvarliga problem här.

RELATERATVilka är de bästa Nintendo Switch-spelen 2022?

Nu innan vi fortsätter vet jag vad du tänker: Det kanske inte är lika kul eftersom du inte är 12 år längre och inte borde skriva en artikel som kritiserar en barnspel. Det är en bra poäng, och jag är fortfarande lite chockad över var allt detta hår kom ifrån.

Men jag njöt verkligen av Mario Kart 64 långt upp i tjugoårsåldern och uppskattar spelet lika mycket som alla barn, särskilt för att jag har körkort och fortfarande kommer att kasta bananskal på andra bilar i ett desperat försök att återerövra spelet.

Det vinnande draget är inte att leda

leungchopan/Shutterstock.com

Mario Kart var uppenbarligen aldrig tänkt att återskapa konkurrenskraften och uthålligheten i 24 Hours of Le Mans. De slår inte varandra med gröna skal. Men även i de första versionerna skämtade vi ofta om datorassistansen som gav fantastiska frågebox-powerups som stjärnor och det ökända förstaplaceringsdödande blå skalet till de som hamnade på efterkälken. Gud vad jag hatade det där blå skalet.

De senaste versionerna har bara tagit det alldeles för långt, särskilt på 200cc-nivån. Om du nu är nära baksidan eller på sista plats, kommer du att få ständiga powerups som en oändlig boost eller hajarketen eller 800 röda skal, och du kommer ikapp till framsidan av flocken nästan omedelbart, vilket gör allt det hårda arbete som lagts ner av Formel 1-förare som jag själv till en omtvistad punkt.

Till exempel, under en match häromdagen, var jag på 11:e plats halvvägs genom det sista varvet, fick ett set med tre boostar och vann loppet. Glade jag? Självklart. Såg jag reprisen tre gånger? Absolut. Men fick jag den vinsten? Inte alls. Det var så besvärligt i omklädningsrummet efteråt, och jag visste att alla andra karaktärer var arga på mig när de lindade in tvålbitar i örngott och slog mig i sängen.

Det blå skalet är fortfarande en grej också. , men jag ger Mario Kart äran för att han lät förstaplatsen förstöra den när han närmade sig genom att avfyra den där kraftfulla lufthornsgrejen. Ja, jag vet att jag missförstår alla namnen på dessa powerups. Jag är en vuxen person som inte borde skriva en artikel om Mario Kart till att börja med.

Och när du är den på första plats, får du belöningar i form av fantastiska krafter för allt hårt arbete du lagt ner? Nej, du får bananer, du får värdelösa guldmynt, du får saker som inte på något sätt hjälper dig att behålla ditt försprång förutom att fortsätta köra bra. Kom igen, man.

Vill inte någon tänka på barnen?

Denna dynamik riggar spelet fullständigt för att förstöra dig om du leder. Ibland verkar det som att den bästa strategin är att stanna på andra eller tredje plats och sedan bara använda en boost eller något vapen i sista minuten för att vinna. Det är inte det bästa budskapet där. Vill inte någon tänka på barnen?

Nu vill jag inte påstå att dessa förändringar av Mario Kart på något sätt är kopplade till en större kulturell röta där alla får en trofé, och vi slätar bort karaktären som kommer med att falla och resa sig igen och föreslår allt det där skulle vara dumt, men jag vet inte hur jag ska avsluta den här långa meningen annars.

RELATERATAtt använda Wonky videospelskontroll bygger karaktär

It& #8217;är ett roligt spel oavsett, och på ett sätt njuter jag av hur arg jag blir samtidigt som jag ständigt blir utslagen från förstaplatsen när jag tävlar på 200cc-nivån. Känslan av kaos som kommer med att inget bly känns tryggt och att ingen sista plats är permanent är verkligen underhållande.

Jag önskar bara att jag hade vetat allt det där innan jag satsade en grand på Mario Kart 8-lopp. Min bookie hotar att krympa mig med blixten.

Mario Kart 8 för Nintendo Switch

h3>

Hej, det kommer åtminstone inte att ge dig blåsor som Mario Party för Nintendo 64.

Amazon

46,99 $
59,99 USD Spara 22 %

Bästa köp

46,99 USD
59,99 USD Spara 22 %

Mål

59,99 USD
 

LÄS NÄSTA

  • › USB’s förvirrande namn och nummer förenklas
  • › Så här testar du din dators PSU med en PSU-testare
  • › Varför du bör använda ‘filmer var som helst’
  • › Vad är en djupkamera på en telefon, och spelar det någon roll?
  • › 10 Alexa-funktioner du bör använda på ditt Amazon Echo
  • › New York kommer att förbjuda försäljning av bensinbilar, efter Kaliforniens ledning