Ryska konsulatet i New York rödsprejat – ingen gripen

0
45

På fredagen vandaliserades Rysslands konsulat på Manhattan i New York. Röd färg täcker fasaden. Ingen misstänkt har gripits hittills under helgen, uppger polisen enligt Politico. Incidenten inträffade bara timmar efter att Rysslands president Vladimir Putin skrivit under en presidentorder om att formellt annektera fyra ukrainska regioner. Den förbipasserande pensionären Rosie Morse som bor i området sa till AFP att sprejfärgen på konsulatet ”ser ut som ett konstverk”. – Men syftet är att uttrycka våra känslor kring Putin, och jag kan inte säga att jag inte håller med. Romen Eaulin, en annan person som bevittnade den röda färgen, sa att det förvisso är vandalisering, men tillade att det också uttrycker vad människor i New York tycker om att Putin mördar människor.