Rosengård rycker i toppen – allt jämnare där bakom

0
44

Linköping hade på söndagen chans att sätta rejäl press på Rosengård i den damallsvenska toppen – en chans laget inte tog. I stället blev det storförlust mot gästande Häcken, som vann med hela 5–1. Resultatet innebär att fyran Häcken knappar in på Linköping som halkar ner till tredje plats i tabellen, eftersom Kristianstad samtidigt spelade 1–1 mot Eskilstuna och därmed passerar Linköping. Mest nöjd med dagens resultat är nog ändå serieledande Rosengård som slog Örebro med 4–2 och nu har fem poäng ner till Kristianstad med fyra omgångar kvar att spela. Desto jämnare är det om platserna två till fyra där Kristianstad och Linköping båda har 49 poäng och Häcken skuggar på 47. BP-Kalmar 2–3 Vittsjö-Umeå 5–0 Djurgården-AIK 4–2 Eskilstuna-Kristianstad 1–1 Örebro-Rosengård 2–4 Linköping-Häcken 1–5 Piteå-Hammarby 1–1