Hur man blockerar någon på Instagram

0
62

Om du är trött på att se känsligt innehåll, ta emot oönskade meddelanden eller få skräppost på Instagram kan du blockera den skyldiges konto. Genom att blockera kontot kommer användaren inte att kunna kontakta dig och kommer inte att dyka upp i ditt flöde. Så här gör du.

Innehållsförteckning

Blockering vs. Begränsa
Hur man blockerar en Instagram-användare på mobilen
Hur man blockerar en Instagram-användare på skrivbordet

Blockering kontra begränsning

Instagram har flera olika integritets- och säkerhetsfunktioner tillgängliga för sina användare. Två av dessa funktioner inkluderar blockering och begränsning av andra konton. Det finns några viktiga skillnader mellan de två.

När du begränsar någons konto kan de fortfarande skicka meddelanden till dig eller kommentera dina inlägg, men du kommer inte att få ett meddelande när dessa åtgärder inträffar.

Instagram blockerar kommentaren men låter dig se den om du vill. Du kan också godkänna kommentarer om du vill att de ska vara synliga för andra. Annars kommer ingen att se kommentaren förutom användaren som lämnade den.

RELATERAT: Hur man begränsar någon på Instagram

När du blockerar en Instagram-användare kan de inte längre kontakta dig med det kontot. Deras konto kommer inte längre att visas i ditt flöde, och ditt konto kommer inte längre att visas i deras flöde.

Dessutom kommer alla tidigare gilla-markeringar och kommentarer som användaren lämnat på dina inlägg att tas bort permanent. Privata meddelanden som delas mellan dig och användaren kommer fortfarande att visas i din inkorg, men ni kan inte längre kontakta varandra.

Om du inte vill ta bort kontot permanent kan du överväga att begränsa det. Men om du känner att kontot trakasserar dig kan du välja att blockera det.

Hur man blockerar en Instagram-användare på mobilen

< p>Du kan blockera en Instagram-användare med iPhone eller Android mobilappen. Starta appen och gå till profilen för kontot du vill blockera. Tryck på menyn med tre punkter i hörnet på skärmen.

Knacka sedan på “Blockera” i menyn som visas.

På nästa skärm, du kan blockera användaren och alla andra konton de kan ha eller skapa i framtiden. Dessutom kan du välja att blockera det enskilda kontot.

Välj metoden genom att trycka på bubblan bredvid alternativet. Tryck sedan på den blå “Blockera” knapp. Du kan också rapportera kontot om användaren bröt mot Instagrams riktlinjer för communityn. I så fall trycker du på “Blockera och rapportera” för att gå igenom rapporteringsprocessen.

Kontot är nu blockerad.

Hur man blockerar en Instagram-användare på skrivbordet

Du kan också blockera en Instagram-användare från Instagram-webbplatsen på skrivbordet. Men till skillnad från mobilversionen kan du bara blockera ett enda konto av användaren som använder den här metoden. Du kommer inte att ha möjlighet att blockera användarens andra konton.

Öppna webbplatsen i din webbläsare och navigera sedan till profilen för användaren du vill blockera. Välj sedan menyn med tre punkter.

Nästa, klicka på “Blockera” från menyn som visas.

Du måste sedan bekräfta att du vill blockera kontot. Klicka på “Blockera” igen för att göra det.

Kontot är nu blockerat.

Du bör nu kunna surfa på Instagram utan att oroa dig för den användaren. Men detta hindrar dem bara från att kontakta dig på Instagram—inte på andra sociala medieplattformar som Facebook och Twitter. Du måste gå igenom processen att blockera användaren på varje webbplats.

LÄS NÄSTA

  • › Varför Mario Kart bara inte är så roligt som det brukade vara
  • › 10 Alexa-funktioner du bör använda på ditt Amazon Echo
  • › Så här testar du din dators PSU med en PSU-testare
  • › Varför du bör använda ‘filmer var som helst’
  • › USB’s förvirrande namn och nummer förenklas
  • › New York kommer att förbjuda försäljning av bensinbilar, efter Kaliforniens ledning