Hur du aktiverar “Stereo Mix” i Windows och spelar in ljud från din dator

0
76

Behöver du någonsin spela in något på din dator exakt som det kommer ut ur dina högtalare? Aktiverar “Stereo Mix” låter dig göra exakt det, och så här gör du det. Detta kommer att fungera på Windows 11, Windows 10, Windows 8 och Windows 7.

Nuförtiden har de flesta ljudkort möjligheten att spela in vad som helst som matas ut. Det enda problemet är att komma åt den inspelningskanalen. Beroende på din dator kan inspelningskanalen heta “Stereo Mix,” medan det på andra enheter kommer att heta “What U Hear” eller något liknande.

Aktivera Stereo Mix eller What U Hear

Du kan inte styra ditt system’ s ljudenheter mycket effektivt genom ljudalternativen i appen Inställningar — för detta behöver vi det gamla fönstret Ljudinställningar som finns i kontrollpanelen.

Om du använder Windows 10 eller en äldre version av Windows behöver du bara högerklicka på ljudikonen i Aktivitetsfältet och klicka på “Ljud.”

The “Sounds” alternativet är inte tillgängligt i Windows 11. Högerklicka på ljudikonen i aktivitetsfältet och klicka sedan på “Ljudinställningar” istället.

Rulla ned tills du ser “Fler ljudinställningar” och klicka på den — den knappen öppnar det äldre fönstret för ljudinställningar.

Tips: Ljudinställningarna kan nås via kontrollpanelen > Hårdvara och ljud > Ljud på alla versioner av Windows. Om kontrollpanelen är inställd på att visa “Små ikoner” eller “Stora ikoner,” du letar bara efter “Ljud,” inte “Hårdvara och ljud.”

Högerklicka på ett tomt område i rutan och se till att båda “Visa inaktiverade enheter” och “Visa frånkopplade enheter” alternativen är markerade. Du bör se en “Stereomix” eller “Vad du hör” alternativ visas.

Högerklicka på “ Stereomix” eller “Vad du hör,” klicka sedan på “Aktivera” för att kunna använda den.

Varför är inte’ Stereomix eller What U Hear tillgängligt på min dator?

Det korta svaret: Ljuddrivrutinerna för ditt ljudkort stöder dem inte, eller så stöder inte ditt ljudkort det. Det finns vanligtvis inte mycket du kan göra åt det, såvida du inte råkar hitta en annan version av drivrutinerna som har dessa funktioner, eller om du skriver dina egna drivrutiner.

Stereo Mix har legat vid sidan av i flera år och finns inte på många nyare datorer. What U Hear är vanligare, men det är inte heller universellt — så hur spelar du in ditt systemljud om ingen av dem är tillgängliga för dig?

Du måste använda ett program från tredje part. Audacity gör det enkelt att spela in ljudet som kommer från din PC, men Open Broadcast Software (OBS) fungerar också.

RELATERAT: Hur man spelar in ljudet som kommer från Din dator (även utan stereomix)

Hur använder jag detta?

Med “Stereo Mix” aktiverat kan du öppna ditt favoritinspelningsprogram och välja det istället för din mikrofon innan du spelar in. Om du inte ser alternativet, eller om ditt program inte ger dig möjlighet att byta inspelningsenhet, kan du inaktivera eller koppla ur mikrofonen och göra “Stereo Mix” eller “Vad du hör” standardinspelningsenheten.

Detta fungerar bra när du vill spela in ljud för en skärmdelningssession eller spela in ljud från strömmande källor — som livesändningar på webben — som inte nödvändigtvis tillåter dig att ladda ner innehåll omedelbart.

Öppna ditt inspelningsprogram (som Audacity), leta runt efter alternativet att välja din inmatningsenhet och välj sedan “Stereo Mix” eller “Vad du hör” som ingång. Den kommer förmodligen att väljas automatiskt om du ställer in Stereo Mix eller What U Hear som standardenhet.

Om du inte har Stereo Mix, What U Hear eller något likvärdigt, måste du använda andra metoder för att spela in din dators ljud .

RELATERAT: Hur man spelar in ljudet från din dator (även utan stereomix)

LÄS NÄSTA

  • › De 20 mest populära How-To Geek-artiklarna 2011
  • › Så här spelar du in ljudet från din dator (även utan stereomix)
  • › 20 av de bästa Windows 7-artiklarna från 2011
  • › Hur man spelar in ett telefonsamtal eller röstchatt från din dator eller smartphone
  • › Så här gör du dina egna ljudklipp i portalstil
  • › Hur man spelar in från flera ljudenheter samtidigt
  • › Så här testar du din dators PSU med en PSU-testare
  • › Hur man tar bort prickade linjer i Microsoft Excel