Hoe u de verborgen webbrowser van uw Apple Watch gebruikt (en waarom u dat niet zou moeten doen)

0
49
raditya/Shutterstock.com

De Apple Watch heeft misschien geen Safari in de lijst met apps, maar de browser is er wel , wachtend om webpagina's weer te geven. Het lijkt misschien handig om vanaf uw pols door uw favoriete websites te bladeren, maar er zijn nog steeds enkele hindernissen.

Inhoudsopgave

Drie manieren om toegang te krijgen tot de Apple Watch-browser
    1. Gebruik Siri
    2. Gebruik Berichten
    3. Gebruik Mail
Waarom u niet vanaf uw pols moet browsen
    De browser is onpraktisch
    Een browser om je pols gebruiken is oncomfortabel
Er bestaan ​​wel watchOS-browserapps van derden
Laat het browsen over aan je andere apparaten

Drie manieren om toegang te krijgen tot de Apple Watch-browser

Om toegang te krijgen tot de Apple Watch-browser, moet u op een link tikken. Er zijn drie trefzekere manieren om een ​​link te krijgen met behulp van stock-apps in watchOS. Er kunnen meer zijn als u apps van derden gebruikt, die u kunt installeren met de Watch-app op uw iPhone of rechtstreeks op de Watch.

GERELATEERD: Apps rechtstreeks op uw Apple Watch installeren

1. Siri gebruiken

De eenvoudigste manier om de browser te starten, is door Siri te vragen dit te doen. Om dit te doen, houdt u de Digital Crown-knop ingedrukt om Siri te activeren en zegt u “zoek naar howtogeek.com” of welke website u ook wilt lanceren.

Mogelijk kunt u ook “Hé, Siri” of steek gewoon je pols op om te spreken als je deze opties hebt ingeschakeld in je Apple Watch-instellingen.

Vanaf hier zal Siri een zoekopdracht op internet uitvoeren en u een lijst met websites aanbieden. Tik op “Pagina openen” om een ​​website in een browser-overlay te openen.

Zoekmachines zoals Google, DuckDuckGo en Bing stellen je in staat om diepgaandere browsesessies uit te voeren, maar vaak is het zoeken naar wat je direct nodig hebt de gemakkelijkste manier om kom waar je heen wilt.

2. Berichten gebruiken

Hoewel Siri de handigste methode is om de watchOS-browser te starten, kunt u ook Berichten gebruiken. Het enige dat u nodig hebt, is een link om in een Berichten-gesprek te tikken. Als iemand je een link stuurt, kun je erop tikken om de browser te starten en een kijkje te nemen.

Om via deze methode toegang te krijgen tot een webpagina van uw keuze, moet u uzelf de link sturen. Dit is niet zo erg als je een Apple Watch Series 7 of nieuwer hebt met een volledig polstoetsenbord. Berichten-apps van derden ondersteunen deze functie mogelijk ook.

Apple Watch Series 7 Smart Watch< /h3>

De Apple Watch Series 7 heeft een volledig polstoetsenbord dat de browse-ervaring in Safari verbetert.

Amazon

$379.00
$429.00 Bespaar 12%

3. Mail gebruiken

Ten slotte kunt u ook op links in e-mailberichten tikken. Net als de Berichten-methode vereist dit de aanwezigheid van een link in een inkomende e-mail.

Je kunt typen (of dicteren) en een link verzenden via e-mail. Eenmaal ontvangen, kunt u op de link tikken om de webpagina te openen.

Waarom u niet vanaf uw pols moet browsen

We vonden het starten van de browser via de Apple Watch onnauwkeurig en een beetje onhandig. En daar zijn een paar redenen voor.

De browser is onpraktisch

Om te beginnen ondervonden we problemen met weergave op onze Series 4 Apple Watch. Zoals je kunt zien in de onderstaande schermafbeelding van de How-To Geek-homepage, zijn de afbeeldingen niet verschenen en is de uitlijning van sommige elementen uitgeschakeld.

Hoewel het uitvoeren van zoekopdrachten op het web met Siri de beste methode is om te gebruiken, vereist het nog steeds geduld en een aantal doordachte zoekaanwijzingen. Bijvoorbeeld, Siri vertellen om “zoek naar wikipedia.com” opent een App Store-link in plaats van Wikipedia.

Omdat Siri informatie van Wikipedia opneemt en zegt: “zoek naar iPhone Wikipedia” geeft je geen link maar een samenvatting van het onderwerp.

U moet niet vergeten te zeggen “zoek op het web” voor deze vragen, en zelfs dan moet je hopen dat Bing (die Siri gebruikt) de juiste resultaten krijgt.

De andere methoden hebben nog minder nut omdat je precieze webadressen moet gebruiken. Als je een Apple Watch zonder toetsenbord gebruikt, moet je Apple's “scribble” tekstinvoermethode, die vaak de letter “o” met het cijfer “0.” Dit kan ervoor zorgen dat veel “.com” links mislukken.

De Mail- en Berichten-methoden kunnen iets praktischer worden gemaakt door berichten naar jezelf te sturen, maar het is nog steeds niet de meest prettige manier om op internet te surfen. Een webadres dicteren is prima, maar als je je stem gebruikt, kun je beter Siri gebruiken.

Voor het uitvoeren van nauwkeurigere zoekopdrachten moet een zoekmachine als startpunt worden gebruikt, zoals Google, DuckDuckGo of Bing.

Soms worden pagina's standaard geopend in de Reader-weergave, wat zorgt voor een nuttigere leeservaring ten koste van de functionaliteit van de webpagina. Als dit gebeurt, tikt u op de adresbalk om over te schakelen naar “Webweergave” in plaats daarvan.

Het gebruik van een browser om je pols is ongemakkelijk

Een browser om je pols gebruiken is niet de meest comfortabele optie. Geen enkel horloge is ontworpen om voor langere tijd te worden gebruikt. U kunt lichamelijk ongemak ervaren door uw pols in een gestrekte positie te houden. Hoewel korte browsesessies mogelijk zijn, zijn langere sessies misschien niet mogelijk.

WordOS browser-apps van derden bestaan ​​wel

Als u& #8217;Als u serieus wilt internetten op uw Apple Watch, is een browser van derden misschien de moeite waard om enkele van de hindernissen te overwinnen die we hierboven hebben besproken.

Van de gratis Apple Watch-browsers die we hebben geprobeerd, is Parrity de enige optie die we zouden aanbevelen. De browser geeft een pagina afzonderlijk weer en stuurt vervolgens een momentopname naar uw Apple Watch, zodat u niet zoveel problemen heeft met renderen als met de bovenstaande methoden.

De app werkt zoals je zou verwachten, zodat je zoekopdrachten kunt uitvoeren en webadressen kunt invoeren, net als in Safari .

De interface maakt zelfs een paar aanpassingen, zoals het bieden van snelkoppelingen voor veelvoorkomende voor- en achtervoegsels van webadressen zoals “www.” en “.com” om het een beetje makkelijker te maken.

Het is nog steeds een beetje vervelend om te gebruiken op een Apple Watch model vóór de Series 7 vanwege het ontbreken van een fysiek toetsenbord.

De “scribble” invoermethode werkt niet geweldig voor precieze webadressen, en het hardop dicteren van URL's zal niet bij iedereen passen.

Er zijn andere betaalde Apple Watch-browsers om uit te kiezen, waaronder µBrowser en Squint Browser, maar we raden u niet aan uw geld aan deze tools te besteden.

Laat het browsen over aan uw andere apparaten

Uw andere apparaten, zoals uw iPhone of iPad, zijn veel beter geschikt om te browsen. Toch zijn er nog steeds genoeg redenen om een ​​Apple Watch te gebruiken, of je nu van buitenactiviteiten houdt zoals wandelen, op zoek bent naar motivatie tijdens je fitnessreis of potentieel levensreddende functies wilt, zoals hartgezondheidsmeldingen of valdetectie.< /p> LEES VOLGENDE

  • › Stippellijnen verwijderen in Microsoft Excel
  • › Apple ID wijzigen op iPhone
  • › De PSU van uw computer testen met een PSU-tester
  • › Hoe u uw hotspotnaam op iPhone en Android kunt wijzigen
  • › Foto's en video's in batches bewerken op iPhone
  • › Waarom Mario Kart niet meer zo leuk is als vroeger