Hoe “Stereo Mix” in Windows in te schakelen en audio op te nemen vanaf uw pc

0
60

Ooit iets op uw computer moeten opnemen precies zoals het uit uw luidsprekers komt? “Stereo Mix” inschakelen laat je precies dat doen, en hier is hoe het te doen. Dit werkt op Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Tegenwoordig hebben de meeste geluidskaarten de mogelijkheid om op te nemen wat er wordt uitgevoerd. De enige ophanging is toegang tot dat opnamekanaal. Afhankelijk van uw pc kan het opnamekanaal “Stereo Mix,” terwijl het op andere apparaten “What U Hear” of iets vergelijkbaars.

Schakel Stereo Mix of What U Hear in

U kunt uw systeem niet bedienen’ s geluidsapparaten zeer effectief via de geluidsopties in de app Instellingen — hiervoor hebben we het oude venster Geluidsinstellingen nodig in het Configuratiescherm.

Als u Windows 10 of een oudere versie van Windows gebruikt, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op het audiopictogram op uw taakbalk te klikken en op 'Geluiden' te klikken.

De “Sounds” optie is niet beschikbaar in Windows 11. Klik met de rechtermuisknop op het audiopictogram op de taakbalk en klik vervolgens op "Geluidsinstellingen" in plaats daarvan.

Scroll naar beneden totdat je “Meer geluidsinstellingen” en klik erop — die knop opent het oude venster met geluidsinstellingen.

Tip: De geluidsinstellingen zijn toegankelijk via het Configuratiescherm > Hardware en geluid > Geluid op elke versie van Windows. Als het Configuratiescherm is ingesteld om “Kleine pictogrammen” of “Grote pictogrammen,” je bent gewoon op zoek naar “Geluid,” niet “Hardware en geluid.”

Klik in het paneel met de rechtermuisknop op een leeg gebied en zorg ervoor dat beide “Uitgeschakelde apparaten weergeven” en “Niet-verbonden apparaten bekijken” opties zijn aangevinkt. Je zou een “Stereo Mix” of “Wat u hoort” optie verschijnen.

Klik met de rechtermuisknop op “ Stereomix” of “Wat u hoort,” klik vervolgens op "Inschakelen" om het te kunnen gebruiken.

Waarom is stereomix of What U Hear niet beschikbaar op mijn pc?

Het korte antwoord: de audiostuurprogramma's voor uw geluidskaart ondersteunt ze niet, of uw geluidskaart zelf ondersteunt het niet. Daar kun je meestal niet veel aan doen, tenzij je toevallig een andere versie van de stuurprogramma's vindt die deze functies hebben, of je eigen stuurprogramma's schrijft.

Stereo Mix gaat al jaren aan de kant en is niet aanwezig op veel nieuwere pc's. What U Hear komt vaker voor, maar is ook niet universeel — dus hoe neemt u uw systeemaudio op als geen van beide voor u beschikbaar is?

U moet een programma van derden gebruiken. Audacity maakt het gemakkelijk om de audio op te nemen die van uw pc komt, maar Open Broadcast Software (OBS) werkt ook.

GERELATEERD: Hoe het geluid op te nemen dat vandaan komt Uw pc (zelfs zonder stereomix)

Hoe gebruik ik dit?

Met “Stereomix” ingeschakeld, kunt u uw favoriete opnameprogramma openen en dat selecteren in plaats van uw microfoon voordat u opneemt. Als u de optie niet ziet, of als uw programma u niet de mogelijkheid biedt om het opnameapparaat te wijzigen, kunt u uw microfoon uitschakelen of loskoppelen en “Stereo Mix” of “Wat u hoort” het standaard opnameapparaat.

Dit werkt goed wanneer u audio wilt vastleggen voor een schermdeelsessie of audio wilt opnemen van streamingbronnen — zoals live webcasts — waarmee u niet noodzakelijk inhoud onmiddellijk kunt downloaden.

Open uw opnametoepassing naar keuze (zoals Audacity), kijk rond voor de optie om uw invoerapparaat te selecteren en selecteer vervolgens “Stereo Mix” of “Wat u hoort” als de ingang. Het wordt waarschijnlijk automatisch geselecteerd als je Stereo Mix of What U Hear als standaardapparaat instelt.

Als je geen Stereo Mix, What U Hear of iets dergelijks hebt, moet je andere methoden gebruiken om het geluid van je pc op te nemen .

GERELATEERD: Het geluid opnemen dat van uw pc komt (zelfs zonder stereomix)

LEES VOLGENDE

  • › Hoe tegelijkertijd van meerdere audioapparaten op te nemen
  • › Een telefoongesprek of voicechat opnemen vanaf uw computer of smartphone
  • › Hoe u uw eigen geluidsclips in portaalstijl maakt
  • › Het geluid opnemen dat van uw pc komt (zelfs zonder stereomix)
  • › 20 van de beste Windows 7-artikelen van 2011
  • › De 20 meest populaire How-To Geek-artikelen van 2011
  • › Hoe u uw hotspotnaam op iPhone en Android kunt wijzigen
  • › Verwijder dubbele foto's en video's op iPhone zonder app