De beste stereoversterkers van 2022

0
51
Cambridge

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een stereoversterker in 2022
Beste stereoversterker in het algemeen: Sony STRDH190
Beste budgetstereoversterker: Fosi Audio BT20A
Beste high-end stereoversterker: Marantz PM6007
Beste Bluetooth-stereoversterker: Yamaha R-S202BL
Beste stereoversterker voor vinyl: Cambridge Audio AXA35

Update, 09 /28/2022: we hebben onze aanbevelingen bekeken en zijn ervan overtuigd dat dit nog steeds de beste stereoversterkers zijn die je kunt kopen.

Waar u in 2022 op moet letten bij een stereoversterker

In tegenstelling tot A/V-ontvangers voor thuisbioscopen, zijn stereoversterkers specifiek op maat gemaakt voor muziek, wat betekent dat u niet vaak HDMI-poorten of andere functies voor video zult vinden .

Voordat je gaat winkelen voor een versterker, moet je nadenken over de speakers die je gaat gebruiken. Als je al luidsprekers hebt, wil je een versterker met het juiste wattage, voldoende vermogen om je luidsprekers aan te sturen, maar niet meer dan ze aankunnen. Zorg ervoor dat u controleert of de impedantie tussen de versterker en de luidsprekers overeenkomt.

GERELATEERDLuidsprekerimpedantie: wat zijn ohms in luidsprekers?

Je moet ook nadenken over wat je wilt versterken. Zorg ervoor dat de versterker alle benodigde ingangen heeft, digitaal of analoog. Als je een subwoofer gebruikt, moet je ervoor zorgen dat de versterker er een uitgang voor heeft.

Een speciaal geval is het gebruik van een draaitafel voor vinylplaten. Draaitafels hebben een lager uitgangsvolume dan de meeste andere stereocomponenten, dus hebben ze een speciale 'phono' nodig. ingang bedoeld voor draaitafels. Dat gezegd hebbende, als je versterker die ingang niet heeft, kun je een aparte phono-voorversterker gebruiken.

We hebben het gehad over het aansluiten van uw bekabelde stereocomponenten, maar als u van plan bent om muziekstreamingservices of draadloos afspelen te gebruiken, moet u daar rekening mee houden. De meeste stereoversterkers zijn alleen bedraad, maar sommige ondersteunen Bluetooth, Wi-Fi of andere draadloze verbindingen.

Het is belangrijk om het onderscheid te weten tussen een stereo-ontvanger en een geïntegreerde stereoversterker. Ze staan ​​relatief dicht bij elkaar, maar een ontvanger heeft ook een ingebouwde radio. Dit is tegenwoordig vaak niet essentieel, maar het is het overwegen waard.

Ten slotte moet u nadenken over de totale voetafdruk van een versterker. Deze zijn meestal aan de grotere kant, dus als de ruimte die u van plan bent uw stereo op te stellen beperkt is, controleer dan de afmetingen van de versterker om er zeker van te zijn dat deze past.

Nu je je versterkerbehoeften hebt geregeld, lees je verder voor de beste die je vandaag kunt kopen.

Algemeen beste stereoversterker: Sony STRDH190

Sony< /figuur>

Voordelen

 • ✓ Geweldig geluid en functies voor de prijs
 • ✓ Bluetooth-connectiviteit is handig
 • ✓ Ingebouwde FM-ontvanger

Nadelen

 • ✗ Luidsprekeraansluitingen kunnen beter

Voor veel mensen die hun audio-installatie willen uitbouwen, is de alleskunner Sony STRDH190 een geweldige optie. Bedraad of draadloos, deze A/V-ontvanger heeft veel connectiviteit en klinkt geweldig om op te starten.

Als het gaat om bedrade ingangen, biedt de Sony STRDH190 alleen analoge ingangen, maar je krijgt er vijf. Met vier ingangen kun je cd-spelers of streaming-spelers aansluiten, terwijl je met een speciale phono-ingang je vinylplaten kunt afspelen.

Wat betreft luidsprekers, je krijgt twee paar uitgangen waarmee je tussen luidsprekers kunt schakelen of ze kunt draaien allemaal tegelijk aan. Deze uitgangen passen niet op banaanstekkers en ze zijn niet zo stevig als ze zouden moeten zijn, maar dat is een van de weinige minpunten van deze receiver.

GERELATEERDWat u moet weten over luidsprekerkabels

Aan de andere kant beschikt deze ontvanger wel over draadloze connectiviteit in de vorm van Bluetooth. Dit is niet zo betrouwbaar als het aansluiten van een bron van hoge kwaliteit, maar het is moeilijk te ontkennen hoe handig het kan zijn.

Omdat dit een ontvanger is en geen geïntegreerde versterker, krijg je wel ingebouwde radio-ontvangst. Dit is beperkt tot alleen FM, maar aangezien dit een op muziek gerichte ontvanger is en AM-radio niet geweldig is voor muziek, is dit geen groot verlies.

Tot slot bevat deze ontvanger een op afstand. Je hebt dit echt nodig, omdat je sommige functies niet zonder kunt, maar je kunt er ook gemakkelijk het volume mee aanpassen en van bron wisselen. Zorg ervoor dat u hem niet verliest!

Beste algemene stereoversterker

Sony STRDH190

Sony's STRDH190 combineert precies de juiste functies met een uitstekende geluidskwaliteit en een betaalbare prijs om onze keuze te verdienen als de beste stereoversterker voor de meeste mensen.

Amazon

$ 198,00
 

Crutchfield

 

Beste budget-stereoversterker: Fosi Audio BT20A

Fosi

Pros

 • ✓ Geweldig geluid voor de prijs
 • ✓ Dankzij het kleine formaat past hij overal
 • ✓ Ingebouwde Bluetooth

Nadelen

 • ✗ Slechts één analoge ingang

Het eerste dat opvalt aan de Fosi Audio BT20A is het kleine formaat in vergelijking met de meeste versterkers. Dankzij de klasse D-versterking die dit model gebruikt, kan het ondanks zijn kleine vorm 100 watt per stereokanaal pompen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u hier audiokwaliteit verliest.

Om zijn minimale voetafdruk te evenaren, houdt de BT20A de zaken eenvoudig als het gaat om bedieningselementen. Op de voorkant van het apparaat vind je een aan/uit-schakelaar, een status-LED en drie knoppen om hoge tonen, lage tonen en volume te regelen.

Als het op analoog aankomt, krijg je maar één RCA-lijningang. Op dezelfde manier krijg je een stereoluidsprekeruitgang, maar ondanks de grootte van de BT20A accepteren deze uitgangen de grotere banaanstekkers.

Naast de bekabelde connectiviteit, krijg je ook ingebouwde Bluetooth 5.0 . Op de Amazon-pagina merkt Fosi Audio op dat je ook geen plof of ander hoorbaar geluid krijgt als je een verbinding tot stand brengt, wat mooi is om te zien in een versterker in deze prijsklasse.

Gezien het minimalistische ontwerp is het geen verrassing dat de BT20D geen subwooferuitgang heeft. Dat gezegd hebbende, als je er een wilt, kun je kiezen voor de iets grotere en duurdere Fosi Audio BT30D, die een subwooferuitgang heeft met een eigen volumeregeling.

Best Budget Stereo Amplifier

Fosi Audio BT20A

Het ziet er misschien niet zo uit, maar de Fosi Audio De BT20A is een krachtige versterker in een kleine verpakking. Het zijn misschien barebones, maar het klinkt groter dan het prijskaartje je had verwacht.

Amazon

$69,99
$89,99 Bespaar 22%

Beste high-end stereoversterker: Marantz PM6007

Marantz

Pros

 • ✓ Uitstekende geluidskwaliteit
 • ✓ Tal van aansluitmogelijkheden
 • ✓ Wordt geleverd in meerdere afwerkingen die bij je andere uitrusting passen

Nadelen

 • ✗ Geen Bluetooth

Hoewel het lang niet zoveel is als je zou kunnen uitgeven aan een stereoversterker, legt de Marantz PM6007 veel nadruk op audio zonder astronomisch hoog geprijsd te zijn. Dit betekent dat hoewel deze geïntegreerde versterker bepaalde functies mist, zoals draadloze connectiviteit, hij zo goed klinkt dat het je niet kan schelen.

De PM6007 heeft een hele reeks in- en uitgangen. Je krijgt vijf analoge audio-ingangen, waaronder een phono-ingang, plus een coaxiale en twee optische digitale ingangen. De phono-ingang maakt gebruik van een voorversterker met bewegende magneet om je favoriete platen eer aan te doen.

Als je naar de uitgangen kijkt, zijn er meer dan je ergens anders in deze opstelling zult vinden. De luidsprekeruitgangen van Zone A en B worden vergezeld door een speciale subwooferuitgang en een lijnuitgang om een ​​audiorecorder aan te sluiten.

Alle bedieningselementen die u nodig hebt, bevinden zich aan de voorkant van het apparaat. Je krijgt volume-, bas-, treble- en balansknoppen, evenals een digitale knop voor ingangsselectie. Ervan uitgaande dat je liever achterover op de bank leunt, heeft Marantz ook een afstandsbediening om alles van veraf te regelen.

Marantz biedt de PM6007 aan in een donkere kleurstelling genaamd Zwart, maar je kunt ook kiezen voor de zilverkleurige Zilveren afwerking. Tot slot, als u op zoek bent naar een bijpassende cd-speler, past deze versterker perfect bij de Marantz CD6007.

Beste high-end stereoversterker

Marantz PM6007

Als je bereid bent om functies op te offeren voor een uitstekende bouwkwaliteit en fantastisch geluid, dan biedt de Marantz PM6007 sonische gelukzaligheid die wedijvert met veel duurdere versterkers.

Amazon

 

Crutchfield

 

Beste Bluetooth-stereoversterker: Yamaha R-S202BL< /h2>

Yamaha

Pluspunten

 • ✓ Bluetooth voelt niet als een bijzaak
 • ✓ Solide geluidskwaliteit voor de prijs
 • ✓ Veel analoge ingangen

Nadelen

 • ✗ Geen phono-ingang

Bluetooth in stereoversterkers en ontvangers is een vreemde zaak. Ondanks dat Bluetooth perfect werkt met koptelefoons en luidsprekers, wordt het niet altijd goed geïmplementeerd in ontvangers. Gelukkig biedt de Yamaha R-S202BL solide Bluetooth-connectiviteit bovenop een toch al goed afgeronde ontvanger.

Net als onze high-end keuze, houdt Yamaha de prijzen redelijk voor de Yamaha R-S202BL door te focussen op een kernset van functies. Dat betekent dat hoewel het Bluetooth heeft, je geen van Yamaha's MusicCast draadloze multiroom-mogelijkheden krijgt.

Deze barebones-benadering is ook van toepassing op de in- en uitgangen. Je krijgt drie RCA-ingangen plus een line in/line out-kanaal, maar geen bedrade digitale ingangen. De luidsprekeraansluitingen zijn ook dun, van plastic en werken niet met banaanaansluitingen.

Gelukkig liet deze minimalistische functieset Yamaha zich concentreren op het geluid van deze receiver, en het was het waard. Of je nu een cd-speler, Bluetooth gebruikt of naar de radio luistert met de ingebouwde ontvanger, het klinkt allemaal rijk, vol en representatief voor alles waar je naar luistert.

Beste Bluetooth-stereoversterker

Yamaha R-S202BL

Bluetooth is niet altijd goed geïmplementeerd in stereoversterkers en -ontvangers, maar de Yamaha R-S202BL past solide Bluetooth-prestaties en geweldig geluid in een betaalbaar pakket.

Amazon

$ 199,95
 

Crutchfield

 < /p>

Beste stereoversterker voor vinyl: Cambridge Audio AXA35

Cambridge

Pluspunten

 • ✓ Fantastische algehele geluidskwaliteit
 • ✓ Phono-ingang klinkt geweldig
 • ✓ USB-poort is een unieke functie

Nadelen

 • ✗ Geen ingebouwde Bluetooth

Als je je platencollectie serieus neemt, als verzamelaar of als luisteraar, wil je een versterker die je platenspeler recht doet. Met 35 watt per kanaal schuwt de Cambridge Audio AXA35 geluidskwantiteit voor geluidskwaliteit, maar het wordt nog steeds veel luid.

De AXA35 houdt het aan de eenvoudige kant, maar je krijgt nog steeds voldoende in- en uitgangen. Er zijn vier analoge lijningangen, plus een speciale phono-ingang, compleet met een voorversterker met bewegende magneet, zodat je geen voorversterker van derden nodig hebt. Je krijgt maar één luidsprekeruitgang, maar het is een stevige uitgang die werkt met banaanconnectoren.

Interessant is dat, hoewel de AXA35 niet direct digitale audio-ingangen of streamingmogelijkheden heeft, je er wel je eigen kunt toevoegen. Met een USB-poort aan de achterkant kun je ook een Bluetooth-ontvanger toevoegen als je dat wilt.

Er zijn slechts een paar minimale bedieningselementen aan de voorkant van de Cambridge Audio AXA35. Voor al het andere moet je de afstandsbediening gebruiken of door menu's duiken met behulp van de bedieningselementen op het voorpaneel en het ingebouwde scherm. Het kan een beetje vervelend zijn, maar alle instellingen die je nodig hebt zijn beschikbaar.

Hoewel we ons voornamelijk concentreren op de vinylafspeelmogelijkheden van de AXA35, klinkt het geweldig met elke bron. Als u wilt dat uw audiocomponenten bij elkaar passen, past dit perfect bij de Cambridge Audio AXC35 cd-speler.

Beste stereoversterker voor vinyls

Cambridge Audio AXA35

Als je meer waarde hecht aan het geluid van vinyl dan aan het verzamelaarsaspect, zal de Cambridge Audio AXA35 ervoor zorgen dat je elke noot van je favoriete muziek kunt horen.

Amazon

$349,00< br/>$399,00 Bespaar 13%

Crutchfield

 

The Best Home Theater Systems of 2022 Beste algemene thuisbioscoopsysteem VIZIO Elevate Soundbar voor tv Amazon

$913.68
 

Beste budget thuisbioscoopsysteem Logitech Z906 5.1 Surround Sound-luidsprekersysteem Amazon

$349.99
$399.00 Bespaar 12%

Beste draadloze thuisbioscoopsysteem JBL Bar 5.1 Amazon

$ 599,95
$800,00 Bespaar 25%

Beste Dolby Atmos-thuisbioscoopsysteem Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4 Amazon

$ 1099,99
 

Beste 7.1 thuisbioscoopsysteem Klipsch-referentie R-26FA Amazon

$ 1149,00
 

Beste 5.1-thuisbioscoopsysteem Polk Audio 5.1-kanaals thuisbioscoopsysteem met actieve subwoofer Amazon

$1010.34
 

LEES VOLGENDE

 • › Wat is audiovervorming en wat veroorzaakt het?
 • › Hoe u de verborgen webbrowser van uw Apple Watch gebruikt (en waarom u dit niet zou moeten doen)
 • › De PSU van uw computer testen met een PSU-tester
 • › Stippellijnen verwijderen in Microsoft Excel
 • › Foto's en video's in batches bewerken op iPhone
 • › Apple ID wijzigen op iPhone
 • › Hoe u uw hotspotnaam op iPhone en Android kunt wijzigen