De bästa stereoförstärkarna 2022

0
59
Cambridge

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en stereoförstärkare 2022
Bästa stereoförstärkaren totalt sett: Sony STRDH190
Bästa budgetstereoförstärkare: Fosi Audio BT20A
Bästa avancerade stereoförstärkare: Marantz PM6007
Bästa Bluetooth-stereoförstärkare: Yamaha R-S202BL
Bästa stereoförstärkare för vinyler: Cambridge Audio AXA35

Uppdatering, 2022-09-28: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att dessa fortfarande är de bästa stereoförstärkarna du kan köpa.

Vad man ska leta efter i en stereoförstärkare 2022

Till skillnad från A/V-receiver för hemmabio är stereoförstärkare speciellt skräddarsydda för musik, vilket innebär att du inte ofta hittar HDMI-portar eller någon annan funktion avsedd för video.

Innan du börjar köpa en förstärkare måste du tänka på vilka högtalare du ska använda. Om du redan äger högtalare, vill du ha en förstärkare med rätt effekt, tillräckligt mycket för att driva dina högtalare, men inte mer än vad de klarar av. Se till att kontrollera att du matchar impedansen mellan förstärkaren och högtalarna.

RELATERATHögtalarimpedans: Vad är ohm i högtalare?

Du måste också tänka på vad det är du vill förstärka. Se till att förstärkaren har alla ingångar du behöver, oavsett om det är digitalt eller analogt. Om du använder en subwoofer måste du se till att förstärkaren har en utgång för det.

Ett specialfall är att använda en skivspelare för vinylskivor. Skivspelare har en lägre utvolym än de flesta andra stereokomponenter, så de kräver en speciell “phono” ingång avsedd för skivspelare. Som sagt, om din förstärkare inte har den ingången kan du använda en separat phono-förförstärkare.

Vi har täckt kopplingen av dina trådbundna stereokomponenter, men om du planerar att använda musikströmningstjänster eller trådlös uppspelning måste du ha det i åtanke. De flesta stereoförstärkare är endast trådbundna, men vissa stöder Bluetooth, Wi-Fi eller annan trådlös anslutning.

Det är viktigt att känna till skillnaden mellan en stereomottagare och en stereointegrerad förstärkare. De är relativt nära varandra, men en mottagare har också en inbyggd radio. Detta är ofta inte nödvändigt nuförtiden, men det är värt att överväga.

Slutligen måste du tänka på det övergripande fotavtrycket för en förstärkare. Dessa tenderar att vara på den större sidan, så om området du planerar att installera din stereo är begränsat med utrymme, se till att du kontrollerar förstärkarens mått för att vara säker på att den passar.

Nu när du har löst dina förstärkarbehov, läs vidare för de bästa du kan köpa idag.

Bästa stereoförstärkaren totalt sett: Sony STRDH190

Sony< /figure>

Proffs

 • ✓ Bra ljud och funktioner för priset
 • ✓ Bluetooth-anslutning är praktiskt
 • ✓ Inbyggd FM-mottagare

Nackdelar

 • ✗ Högtalaranslutningar kan vara bättre

För många som vill bygga ut sin ljudinstallation är den absolut bästa Sony STRDH190 ett utmärkt alternativ. Trådbunden eller trådlös, den här A/V-mottagaren har gott om anslutningsmöjligheter och den låter bra att starta upp.

När det kommer till trådbundna ingångar erbjuder Sony STRDH190 bara analoga ingångar—men du kommer att få fem av dem. Fyra ingångar låter dig koppla in CD-spelare eller streamingspelare, medan en dedikerad phono-ingång låter dig spela dina vinylskivor.

När det gäller högtalare får du två par utgångar som låter dig växla mellan högtalare eller vända dem allt på samma gång. Dessa utgångar passar inte till bananpluggar, och de är inte så robusta som de borde vara, men det är bara en av några få nackdelar med den här mottagaren.

RELATERATVad du behöver veta om högtalarkablar

Å andra sidan har denna mottagare trådlös anslutning i form av Bluetooth. Det här är inte riktigt lika hög trohet som att koppla in en högkvalitativ källa, men det är svårt att förneka hur bekvämt det kan vara.

Eftersom detta är en mottagare och inte en integrerad förstärkare får du inbyggd radiomottagning. Detta är begränsat till endast FM, men eftersom det här är en musikfokuserad mottagare och AM-radio inte är bra för musik, är detta ingen större förlust.

Slutligen innehåller den här mottagaren en avlägsen. Du behöver faktiskt detta, eftersom du inte kan komma åt vissa funktioner utan det, men det låter dig också enkelt justera volymen och byta källa. Se bara till att inte tappa den!

Bästa stereoförstärkaren totalt sett

Sony STRDH190

Sonys STRDH190 kombinerar precis de rätta funktionerna med utmärkt ljudkvalitet och ett överkomligt pris för att vinna vårt val som den bästa stereoförstärkaren för de flesta.

Amazon

198,00 $
 

Crutchfield

 

Bästa budgetstereoförstärkare: Fosi Audio BT20A

Fosi

Proffs

 • ✓ Bra ljud för priset
 • ✓ Litet fotavtryck låter den passa var som helst
 • ✓ Inbyggd Bluetooth

Nackdelar

 • ✗ Endast en analog ingång

Det första du kommer att lägga märke till med Fosi Audio BT20A är dess ringa storlek jämfört med de flesta förstärkare. Tack vare klass D-förstärkningen som denna modell använder kan den pumpa 100 watt per stereokanal trots sin lilla form, så du behöver inte oroa dig för att förlora ljudkvaliteten här.

För att matcha dess minimala fotavtryck håller BT20A saker enkelt när det kommer till kontroller. På framsidan av enheten får du en strömbrytare, en status-LED och tre rattar för att styra diskant, bas och volym.

När det kommer till analog får du bara en enda RCA-linjeingång. På samma sätt får du en stereohögtalarutgång, men trots storleken på BT20A accepterar dessa utgångar de större bananpluggarna.

Utöver den trådbundna anslutningen får du även Bluetooth 5.0 inbyggt. På Amazon-sidan noterar Fosi Audio att du inte heller kommer att ha några pop eller annat ljud när du upprättar en anslutning, vilket är trevligt att se i en förstärkare i den här prisklassen.

Med tanke på dess minimalistiska design är det inte särskilt överraskande att BT20D inte har en subwooferutgång. Som sagt, om du skulle vilja ha en så kan du välja den lite större och dyrare Fosi Audio BT30D, som har en subwooferutgång med egen volymkontroll.

Best Budget Stereo Amplifier

Fosi Audio BT20A

Det kanske inte ser ut så, men Fosi Audio BT20A är en kraftfull förstärkare i ett litet paket. Det kan vara barebones, men det låter större än vad prislappen skulle ha du förväntat dig.

Amazon

69,99 USD
89,99 $ Spara 22 %

Bästa avancerade stereoförstärkare: Marantz PM6007

Marantz

Proffs

 • &# 10003; Utmärkt ljudkvalitet
 • ✓ Massor av anslutningsmöjligheter
 • ✓ Kommer i flera utföranden för att matcha din andra utrustning

Nackdelar

 • ✗ Ingen Bluetooth

Även om det inte är i närheten av så mycket som du skulle kunna spendera på en stereoförstärkare, lägger Marantz PM6007 högt fokus på ljud utan att vara astronomiskt dyrt. Detta betyder att även om den här integrerade förstärkaren saknar vissa funktioner som trådlös anslutning, låter den så bra att du inte bryr dig.

PM6007 har en mängd in- och utgångar. Du får fem analoga ljudingångar inklusive en phono-ingång, plus en koaxial och två optiska digitala ingångar. Fonoingången använder en förförstärkare med rörlig magnet för att göra dina favoritskivor rättvisa.

När du tittar på utgångarna finns det fler av dem än du hittar någon annanstans i den här serien. Högtalarutgångarna för zon A och B förenas av en dedikerad subwooferutgång och en linjeutgång för att ansluta en ljudinspelare.

Alla kontroller du behöver finns på framsidan av enheten. Du får volym-, bas-, diskant- och balansrattar, samt en digital ratt för val av ingång. Förutsatt att du hellre vill luta dig tillbaka i soffan, inkluderar Marantz också en fjärrkontroll för att justera allt på långt håll.

Marantz erbjuder PM6007 i ett mörkt färgschema som kallas Zwart, men du kan också välja silverfärgad Zilver finish. Slutligen, om du letar efter en matchande CD-spelare, passar denna förstärkare perfekt med Marantz CD6007.

Bästa avancerade stereoförstärkare

Marantz PM6007

Om du är villig att offra funktioner för utmärkt byggkvalitet och suveränt ljud, erbjuder Marantz PM6007 en ljudglädje som konkurrerar med mycket dyrare förstärkare.

Amazon

 

Crutchfield

 

Bästa Bluetooth-stereoförstärkare: Yamaha R-S202BL< /h2>

Yamaha

Proffs

 • ✓ Bluetooth känns inte som en eftertanke
 • ✓ Solid ljudkvalitet för priset
 • ✓ Gott om analoga ingångar

Nackdelar

 • ✗ Ingen phono-ingång

Bluetooth i stereoförstärkare och mottagare är en udda sak. Trots att Bluetooth fungerar perfekt med hörlurar och högtalare, är det inte alltid implementerat bra i mottagare. Lyckligtvis erbjuder Yamaha R-S202BL solid Bluetooth-anslutning ovanpå en redan välrundad mottagare.

I likhet med vårt exklusiva val håller Yamaha rimliga priser för Yamaha R-S202BL genom att fokusera på en uppsättning kärnfunktioner. Det betyder att även om den har Bluetooth, får du inte någon av Yamahas MusicCast trådlösa flerrumsfunktioner.

Denna barebones-strategi gäller även för in- och utgångar. Du får tre RCA-ingångar plus en line in/line out-kanal, men inga trådbundna digitala ingångar. Högtalarkontakterna är också tunna, plastiga och fungerar inte med banankontakter.

Lyckligtvis lät denna minimalistiska funktionsuppsättning Yamaha fokusera på ljudet från denna receiver, och det var värt det. Oavsett om du använder en CD-spelare, Bluetooth eller lyssnar på radio med den inbyggda mottagaren låter det hela rikt, fylligt och representativt för vad du än lyssnar på.

Bästa Bluetooth-stereoförstärkaren

Yamaha R-S202BL

Bluetooth är inte alltid väl implementerat i stereoförstärkare och mottagare, men Yamaha R-S202BL passar solid Bluetooth-prestanda och bra ljud i ett prisvärt paket.

Amazon

199,95 $
 

Crutchfield

 < /p>

Bästa stereoförstärkare för vinyler: Cambridge Audio AXA35

Cambridge

Proffs

 • ✓ Fantastisk övergripande ljudkvalitet
 • ✓ Phono-ingång låter bra
 • ✓ USB-porten är en unik funktion

Nackdelar

 • ✗ Ingen inbyggd Bluetooth

Om du tar din skivsamling på allvar, antingen som samlare eller lyssnare, vill du ha en förstärkare som gör din skivspelare rättvisa. Med 35 watt per kanal undviker Cambridge Audio AXA35 ljudkvantitet för ljudkvalitet, men det blir fortfarande mycket högt.

AXA35 håller saker på den enkla sidan, men du får fortfarande massor av in- och utgångar. Det finns fyra analoga linjeingångar, plus en dedikerad phono-ingång, komplett med en förförstärkare med rörlig magnet så att du inte behöver en förförstärkare från tredje part. Du får bara en enda högtalarutgång, men det är en robust utgång som fungerar med banankontakter.

Intressant nog, medan AXA35 inte direkt inkluderar några digitala ljudingångar eller streamingmöjligheter, låter den dig lägga till din egen. En USB-port på baksidan låter dig också lägga till en Bluetooth-mottagare om du vill.

Det finns bara ett fåtal minimala kontroller på framsidan av Cambridge Audio AXA35. För allt annat måste du använda fjärrkontrollen eller dyka genom menyer med frontpanelens kontroller och den inbyggda skärmen. Det kan vara lite tråkigt, men alla inställningar du behöver är tillgängliga.

Även om vi främst fokuserar på AXA35’s vinyluppspelningsmöjligheter, låter det bra med vilken källa som helst. Om du gillar att dina ljudkomponenter matchar passar detta perfekt med Cambridge Audio AXC35 CD-spelare.

Bästa stereoförstärkare för vinyler

Cambridge Audio AXA35

Om du värdesätter ljudet av vinyl mer än samlarsaspekten, kommer Cambridge Audio AXA35 att se till att du kan urskilja varje enskild ton av din favoritmusik.

Amazon

349,00 $< br/>399,00 USD Spara 13 %

Crutchfield

 

The Best Home Theater Systems of 2022 Bästa hemmabiosystem totalt VIZIO Elevate Sound Bar för TV Amazon

912,78 USD
 

Bästa budget hemmabiosystem Logitech Z906 5.1 Surround Sound Högtalarsystem Amazon

349,99 USD
399,00 USD Spara 12 %

Bästa trådlösa hemmabiosystemet JBL Bar 5.1 Amazon

599,95 USD
800,00 USD Spara 25 %

Bästa Dolby Atmos hemmabiosystem Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4 Amazon

1 099,99 $
 

Bästa 7.1 hemmabiosystem Klipsch Reference R-26FA Amazon

1149,00 $
 

Bästa 5.1 hemmabiosystemet Polk Audio 5.1-kanals hemmabiosystem med driven subwoofer Amazon

1010,34 USD
 

LÄS NÄSTA

 • › Vad är ljudförvrängning och vad orsakar det?
 • › Varför du bör använda ‘filmer var som helst’
 • › USB’s förvirrande namn och nummer förenklas
 • › Så här testar du din dators PSU med en PSU-testare
 • › New York kommer att förbjuda försäljning av bensinbilar, efter Kaliforniens ledning
 • › Varför Mario Kart bara inte är så roligt som det brukade vara
 • › 10 Alexa-funktioner du bör använda på ditt Amazon Echo