Home Svenska Analyser: Turbulensen får Labour att våga drömma

Analyser: Turbulensen får Labour att våga drömma

0

Liz Truss inledande tid som brittisk premiärminister har utvecklats till en skräckfilm snarare än en smekmånad. Det skriver BBC:s Laura Kuenssberg i en analys. Opinionssiffrorna dalar och inflationen skenar på ett sätt som kan kräva stora nedskärningar, skriver hon. Den stora frågan vid Torypartiets konferens i helgen är hur hon ska ta sig ur ”denna röra”, skriver Kuenssberg. ”Ändrar hon planer. Håller hon sig till manus?” Samtidigt som Truss tappar i opinionen noterar The Guardians Rob Ford att läget ser desto ljusare ut för Labour och partiledare Keir Starmer. Det bara tolv månader efter att Tory ledde klart i opinionen. Regeringens kritiserade ”mini-budget”, med lånefinansierade skattesänkningar, har orsakat ”politisk turbulens” och lett till allt lägre förtroende för Truss, enligt Ford. ”Somliga i Labour vågar nu drömma stort.”