Varför heter det Roku?

0
118
Eric Broder Van Dyke/Shutterstock.com

Roku är ett namn som har blivit så vanligt att du ser att du förmodligen Tänk inte så mycket på var det kom ifrån. Roku-enheter finns i miljontals hushåll, men vad gör “Roku” egentligen menar? Är det något?

The Origins of Roku

Roku Inc. grundades ända tillbaka 2002 av Anthony Wood. Före Roku hade Wood grundat ReplayTV, ett DVR-företag som försökte konkurrera med TiVo. Efter att ha sålt ReplayTV började Wood arbeta på Netflix.

2007 blev Wood VP på Netflix och arbetade på “Netflix Player.” Tanken var att skapa en enhet för att låta människor streama Netflix på sina TV-apparater. Vd:n Reed Hastings bestämde sig dock för att lägga ner projektet. “Netflix Player” togs sedan över av Roku.

Roku/IEEE Spectrum

Den första Roku släpptes 2008. Den utvecklades fortfarande i samarbete med Netflix. Den ursprungliga Roku-enheten hade stöd för kanaler (appar) precis som moderna versioner. Du var fortfarande tvungen att använda Netflix på en dator för att lägga till saker i din “Instant Queue” att titta på på Roku.

Sedan dess har Roku släppt nya modeller nästan varje år. Den ursprungliga set-top box-formfaktorn har fortsatt att vara företagets “flaggskepp” produkt. Den har nu sällskap av Roku Streaming Sticks, en soundbar och TV-apparater med Roku-programvara inbyggd.

Från och med januari 2022 har Roku över 60 miljoner aktiva användare. Roku är till stor del krediterad för att popularisera idén om en streamingenhet ansluten till din TV. Det är en mycket populär enhetskategori nuförtiden.

RELATERAT: Vad är en Roku TV?

Vad gör “Roku” Menar du?

Så vad sägs om det namnet? “Roku” kan låta som ett typiskt Silcon Valley-liknande påhittat företagsnamn, men det har faktiskt någon verklig betydelse.

Roku (六) betyder “sex” på japanska språket. Wood valde namnet eftersom det var det sjätte företaget han startade. Det finns inte mycket information om de tidigare fem företagen han grundade.

Wood startade också det tidigare nämnda ReplayTV, ett företag som utvecklar mobilappar vid namn iband, och ett mjukvaruutvecklingsföretag vid namn AW Software. Wood’s pre-Roku-satsningar var inte lika framgångsrika som den strömmande mediajätten som Roku har blivit.

Det är allt som krävs. Roku var grundaren Anthony Wood’s sjätte företag, och Roku betyder “sex” på japanska. Nu finns det många enheter som bär detta namn att välja mellan.

The Best Roku TVs of 2022 Best Roku TV Overall TCL 6-Series R635 Amazon

649,99 USD
 

Bästa Roku TV Under $500 Hisense 55U6GR Best Buy Bästa Roku TV Under $300 Hisense 43R6E3 Handla nu Bästa Roku TV för spel TCL 6-serien R648 Amazon

1 999,99 USD
 

Bästa Roku TV för filmer TCL 5-Series S535 Amazon

799,98 $
 

LÄS NÄSTA

  • › Varför heter det Spotify?
  • › Varför heter Googles webbläsare Chrome Chrome?
  • › Så här anpassar du Roku-startskärmen
  • › 10 Alexa-funktioner du bör använda på ditt Amazon Echo
  • › New York kommer att förbjuda försäljning av bensinbilar, efter Kaliforniens ledning
  • › Så här testar du din dators PSU med en PSU-testare
  • › USB’s förvirrande namn och nummer förenklas
  • › Varför du bör använda ‘filmer var som helst’