Spotify versus Audible: wat is beter voor audioboeken?

0
46

Spotify lanceerde eind 2022 audioboeken, met als doel je alles-in-één te zijn voor alles wat met audio te maken heeft. Het heeft sterke concurrentie in Audible, een oude favoriet en een van de OG's in audioboeken. Welke service is de beste optie?

Welke heeft de grotere catalogus?

Een audioboekservice is niet erg handig als deze niet de boeken heeft waarnaar u wilt luisteren, dus laten we eens kijken naar de catalogusformaten. Wie heeft er nog meer audioboeken te bieden?

Amazon houdt vreemd genoeg de mond vol over hoeveel audioboeken er beschikbaar zijn op Audible. In 2019 had het “meer dan 475.000.” Meer recentelijk zegt Amazon alleen “duizenden” en “'s werelds grootste catalogus.” We kunnen er gerust vanuit gaan dat de catalogus op dit moment vrij groot is.

Spotify gelanceerd met meer dan 300.000 audioboektitels. Dat is grotendeels te danken aan de overname van Findaway, een distributeur van audioboeken, eind 2021. 300.000 is om te beginnen een respectabel aantal, hoewel het duidelijk niet zo uitgebreid is als de catalogus van Audible.

Abonnementen versus on-demand aankopen

Spotify

Het grootste verschil tussen Spotify en Audible zijn de prijsmodellen. Audible heeft abonnementen en tegoeden, terwijl Spotify werkt met basisaankopen op aanvraag.

Amazon biedt twee Audible-abonnementen: een $ 7,95 “Plus” abonnement en een $14,95 “Premium Plus” plan. Beide abonnementen bevatten onbeperkte toegang tot een wisselende pool van audioboeken in de “Plus” bibliotheek. De “Premium Plus” plan bevat ook één “credit” per maand, goed voor elk audioboek.

U hoeft echter niet een van die abonnementen te nemen om Audible te gebruiken. Het is ook mogelijk om gewoon audioboeken te kopen tegen de vaste prijs, net zoals je zou doen met Kindle eBooks van Amazon.

Spotify daarentegen heeft geen abonnementsmodel voor audioboeken . Spotify Premium-abonnees krijgen geen audioboekvoordelen. Je kunt alleen audioboeken kopen tegen de vaste prijs.

GERELATEERD: Hoe werken audioboeken op Spotify?

Wat is goedkoper?

< p>De prijsmodellen zijn verschillend, maar hoe zit het met de werkelijke prijzen? Hier komen de verschillen tussen abonnement en on-demand iets meer om de hoek kijken.

We gebruiken The Gunslinger van Stephen King als voorbeeld. Spotify rekent $ 15,49 voor het audioboek, terwijl Audible $ 15,22 rekent. Spotify krijgt een klein voordeel bij het vergelijken van de echte prijzen.

Laten we echter zeggen dat u een abonnement hebt. Je hoeft misschien maar $ 7,95 te betalen als het is inbegrepen in de “Plus” catalogus of $ 14,95 als u uw ene gratis boek van de “Premium Plus” plan. Beide zijn goedkoper dan de prijs van Spotify.

De betere deal hangt af van uw gebruiksgewoonten. Als je veel naar audioboeken luistert, is een Audible-abonnement de beste manier om aan de slag te gaan. Niet elk audioboek wordt opgenomen in de gratis catalogus, maar het is nog steeds veel meer dan wat Spotify gratis biedt. Spotify is een leuke optie als je een meer informele luisterboekluisteraar bent die Spotify al gebruikt.

GERELATEERD: Aan de slag met hoorbare en audioboeken

GERELATEERD: Aan de slag met hoorbare en audioboeken

strong>

Waar te luisteren

Ten slotte wilt u waarschijnlijk weten op welke apparaten u met deze twee services naar audioboeken kunt luisteren. Gelukkig zijn zowel Spotify als Audible beschikbaar op een groot aantal apparaten.

Spotify is beschikbaar op iPhone, iPad, Android, Windows, Amazon Fire, Playstation, Xbox, smart TV's, slimme luidsprekers en het web.

Audible is beschikbaar op iPhone, iPad, Android, iTunes, Amazon Fire , Amazon Kindle, Sonos, slimme luidsprekers en het web.

Beide services behoren tot de leiders op het gebied van audioboeken. Er is nooit een beter moment geweest om te beginnen met luisteren. Je hoeft je niet rot te voelen over het weggooien van echte boeken of eReaders.

GERELATEERD: Waarom ik de voorkeur geef aan een eReader boven een echt boek< /p> LEES VOLGENDE

  • › New York zal de verkoop van benzineauto's verbieden, in navolging van het voorbeeld van Californië
  • › De PSU van uw computer testen met een PSU-tester
  • › De verwarrende namen en nummers van USB worden vereenvoudigd
  • › Waarom Mario Kart niet meer zo leuk is als vroeger
  • › Waarom u ‘Movies Anywhere’
  • › zou moeten gebruiken 10 Alexa-functies die u zou moeten gebruiken op uw Amazon Echo