Plex Media Server gebruiken zonder internettoegang

0
45
Plex, Trzmiel/Shutterstock.com

Internetconnectiviteit is het hart van de Plex Media Server-ervaring, maar dat betekent niet dat er zijn tijden (zoals tijdens lokale storingen of tijdens een vakantie weg van betrouwbare internettoegang) dat u zonder Plex moet. Lees verder terwijl we je laten zien hoe je dingen kunt aanpassen (en waarom het belangrijk is om dingen in te stellen voordat je offline toegang nodig hebt).

Wat U moet weten over het offline gebruiken van Plex

Een van de dingen die mensen het leukst vinden aan Plex, is hoe gestroomlijnd de ervaring is en die stroomlijning is gecentreerd rond hun Plex-accounts, toegang tot de externe centrale Plex-server en hoe dat al hun instellingen en gebruikerservaring met elkaar verbindt. Maar om die ervaring te laten werken, moet uw computer naar Plex naar huis bellen en verifiëren. Als het niet kan, dan komt het hele systeem tot stilstand.

Gelukkig zijn er twee eenvoudige manieren om het probleem te omzeilen: aanpassen hoe Plex het authenticatiesysteem gebruikt en, in speciale gevallen, terugvallen op het DLNA-systeem als back-up. We raden aan om beide in te stellen, zoals beschreven in de onderstaande secties, om ervoor te zorgen dat je nooit hoog en droog achterblijft.

Voordat we verder gaan, zijn er twee zeer belangrijke kanttekeningen. Eerst en vooral, moet u deze wijzigingen van tevoren maken als u dingen op een eenvoudige en gemakkelijke manier wilt doen.

Je moet online zijn en ingelogd zijn op je Plex-account als je de vereiste instellingen gemakkelijk wilt bewerken met behulp van de normale server-GUI waarmee je bekend bent.

Als je wacht tot nadat je zonder internettoegang, moet u handmatig configuratiebestanden bewerken, wat veel lastiger is dan het maken van een paar wijzigingen met behulp van een webinterface.

Ten tweede: als u het Plex Home-systeem gebruikt, een premiumfunctie die wordt geleverd met de Plex Pass waarmee u gebruikersprofielen kunt instellen voor mensen in uw huis, is er geen manier om dat systeem offline te gebruiken met een Plex-client. U kunt alleen DLNA-compatibele clients gebruiken (zoals beschreven in het tweede gedeelte hieronder) in het geval van een internetstoring, dus ga verder met die instructies.

Als u dit artikel achteraf leest en uw internet al offline is, moet u de Plex-configuratiebestanden bewerken die specifiek zijn voor uw specifieke platform.

We zullen in het onderstaande gedeelte vermelden welke dingen u moet bewerken. Maar vanwege het uiteenlopende aantal apparaten waarop mensen Plex gebruiken, raden we je aan dit Plex-helpbestand te raadplegen om te bepalen waar die configuratiebestanden zich op je specifieke apparaat bevinden.

Methode één: Plex-authenticatie op uw lokale netwerk uitschakelen

Lokale toegang tot uw Plex-server inschakelen zonder authenticatie is een geweldige manier om het internetgebaseerde authenticatieproces te omzeilen en uw Plex-clients in de manier die het meest aanvoelt zoals u gewend bent.

Opmerking:Als je al offline bent, moet je je configuratiebestanden zoeken met behulp van dit Plex-helpdocument en vervolgens handmatig de waarde voor allowNetworks bewerken om het hieronder besproken adresblok op te nemen.

De eerste volgorde van zaken is om naar uw Plex Media Server te springen via het webgebaseerde configuratiescherm, dat zich standaard bevindt op https://[uw lokale servers IP]:32400 . Klik op het moersleutelpictogram in de rechterbovenhoek om het instellingenmenu te openen.

Klik in het menu Instellingen op de “Server” en klik bovendien op de “Geavanceerde weergave” knop als u de geavanceerde weergave in het verleden nog niet hebt ingeschakeld.

< /p>

Selecteer “Netwerk” uit de linkernavigatiebalk.

Scroll naar beneden in het “Netwerk” instellingenpagina totdat u de vermelding ziet voor “Lijst met IP-adressen en netwerken die zijn toegestaan ​​zonder auth”.

U kunt het vak vullen met twee verschillende typen vermeldingen. U kunt afzonderlijke IP-adressen invoeren, gescheiden door komma's, of u kunt een heel blok IP-adressen aanwijzen met een netmasker.

We raden af ​​om de individuele IP-adrestruc te gebruiken, tenzij je een dringende reden hebt om dit te doen, omdat het vereist dat elk apparaat in je netwerk dat je offline toegang wilt geven tot Plex een statisch IP-adres heeft en dat je invoert ze allemaal hier.

Een veel gemakkelijkere manier om het te benaderen is door een netmasker te gebruiken, wat gewoon een manier is om meerdere adressen op te geven. Als uw lokale netwerk bijvoorbeeld IP-adressen gebruikt met het formaat 10.0.0.x, dan zou u het volgende willen invoeren:

10.0.0.1/255.255.255.0

Dit zegt, in netmask-jargon, “alle adressen van 10.0.0.1 tot 10.0.0.254”, die elk beschikbaar adres op uw lokale netwerk in het 10.0.0.x-bereik zullen omvatten.

< p>Als uw lokale netwerk 192.168.1.x gebruikt, voert u het volgende in:

192.168.1.1/255.255.255.0

… enzovoort.

Zorg ervoor dat u uw wijzigingen opslaat, en je bent klaar. Je lokale Plex-server blijft open voor zaken, zelfs zonder een actieve internetverbinding om naar huis te bellen.

Methode twee: gebruik DLNA-apps als een fallback

Naast het uitschakelen van lokale autorisatie, zoals we in het vorige gedeelte hebben gedaan, is er nog een extra truc waarvan we willen profiteren. Er zijn enkele Plex-clients die, ondanks onze wijzigingen op de Plex-server, nog steeds niet werken zonder autorisatie van de hoofd Plex-server.

Opmerking:Als u al offline bent, moet u uw configuratiebestanden zoeken met behulp van dit Plex-helpdocument en vervolgens handmatig de waarde voor DlnaEnabled wijzigen in 1 om de DLNA-server in te schakelen.

Vanaf nu deze tutorial, een van de meest prominente voorbeelden van dit probleem is de officiële Plex-app voor Apple TV, zelfs als je de IP-configuratie instelt zoals we net deden, raakt de Apple TV-client in paniek als hij geen toegang heeft het internet.

Om het extra, extra, veilig te spelen, maken we gebruik van een geweldig fallback-systeem: DLNA. DLNA is een oudere standaard waarmee lokale apparaten op uw netwerk verbinding met elkaar kunnen maken voor mediatoegang. Standaard zou Plex DLNA moeten hebben ingeschakeld, maar laten we dit bevestigen om op veilig te spelen. In dezelfde “Server” instellingen die we in de vorige sectie hebben geopend, zoek naar “DLNA” in de zijbalk en selecteer het.

In de DLNA-sectie , zorg ervoor dat “De DLNA-server inschakelen” is aangevinkt.

GERELATEERD: Een video afspelen op uw Apple TV met VLC

Hoewel Plex Media Server als DLNA-server wordt gebruikt geeft je niet de volledige Plex-ervaring, het geeft je wel toegang tot al je media. Elke DLNA-compatibele mediaspeler of -client op uw lokale netwerk zal automatisch uw Plex-server detecteren en u krijgt toegang tot uw media.

Als je bijvoorbeeld een Apple TV hebt en je bent gefrustreerd dat de belangrijkste Plex-app niet werkt zonder internettoegang, heb je nog steeds toegang tot de films en shows op je Plex-server met een DLNA-compatibele app , zoals VLC. In onze tutorial over het gebruik van VLC met je Apple TV kun je zelfs onze Plex-mediaserver zien in sommige screenshots, dankzij de DLNA-integratie.

Nadat u hebt gecontroleerd of DLNA is ingeschakeld, neemt u even de tijd om uw favoriete apps en zelfs de handleidingen voor uw smart-tv en media-ontvangers door te nemen om te zoeken naar enige vermelding van “DLNA” of “UPnP.” Lees hoe deze functies werken en test ze uit met uw Plex Media Server, zodat wanneer het internet uitvalt, u klaar bent om aan de slag te gaan.

Dat is alles wat u hoeft te doen it: met twee kleine aanpassingen aan je Plex Media Server-software, ben je nog niet klaar om toegang te krijgen tot je media, zelfs als het internet niet beschikbaar is of je je hele Plex-installatie hebt ingepakt in een hut ver van de bewoonde wereld.< /p> LEES VOLGENDE

  • › Intel's RTX 3060 concurrent kost minder dan $300
  • › Wat is de “Klik van de Dood” in een HDD, en wat moet u doen?
  • › Spotify vs. Audible: wat is beter voor audioboeken?
  • › NASA en SpaceX willen de Hubble-telescoop een duwtje in de rug geven
  • › Onze favoriete controller voor pc-gaming kost vandaag slechts $ 45
  • › Wat is DLSS 3 en kunt u het gebruiken op bestaande hardware?