Je smartwatch is zo irritant als je hem zelf maakt

0
54
Joe Fedewa/How-To Geek

Smartwatches bieden snelle toegang tot meldingen en snelkoppelingen, maar het kan te veel van het goede zijn. Dat is de reden waarom sommige mensen teruggaan naar eenvoudigere "afleidingsvrije" analoge horloges. Je moet de smartwatch niet de schuld geven van je slechte gewoonten.

Het verhaal is vergelijkbaar met wat er met smartphones is gebeurd. Sommige mensen zijn overgestapt op “minimale telefoons” als een manier om “los te koppelen” van alle afleiding die gepaard gaat met smartphones. De telefoon is echter niet echt het probleem, en je smartwatch ook niet.

GERELATEERD: Een smartphone gebruiken om de verbinding te verbreken< /p>

Jij hebt de leiding

Apple

Er is één ding dat belangrijk is om te begrijpen bij het bespreken van het onderwerp gadgets die afleiden. Je smartwatch is hetzelfde als je smartphone, tablet en computer: het is een hulpmiddel. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen hoe je het gebruikt.

Je hebt volledige controle over wat er om je pols gebeurt. Het is zeker gemakkelijk om overboord te gaan met meldingen en apps, maar het hoeft niet zo te zijn. Alles wat vervelend kan zijn aan een smartwatch, kan permanent of tijdelijk worden uitgeschakeld.

Het is mogelijk om te genieten van de praktische voordelen van een smartwatch zonder dat deze een constante afleiding in uw leven is . De sleutel tot het vinden van die balans is om meer bewust te zijn over hoe u uw smartwatch gebruikt. U hoeft niet de nucleaire optie te nemen en terug te gaan naar een analoog horloge.

GERELATEERD: De iPod is dood, en dat geldt ook voor het luisteren naar muziek zonder afleiding

Take Back Control

Khamosh Pathak/How-To Geek

Eerlijk gezegd is het vrij eenvoudig om een ​​smartwatch minder vervelend te maken. Je moet er gewoon voldoende aandacht aan besteden om er de tijd voor te nemen. Het grote ding dat de meeste mensen vervelend vinden aan smartwatches, zijn meldingen, dus zet ze uit.

Dat klinkt waarschijnlijk vrij voor de hand liggend, en, nou ja, dat is het ook. Het is niet nodig om overspoeld te worden met meldingen om je pols van elke app op je telefoon. Het is een veel beter idee om alleen meldingen voor de belangrijkste apps in te schakelen. Al het andere wacht op je als je op je telefoon kijkt.

De Apple Watch biedt bijvoorbeeld verschillende manieren om meldingen te ruziën. Je kunt vervelende meldingen rechtstreeks op het horloge uitschakelen, activiteits- en staande herinneringen uitschakelen, meldingen dempen, Niet storen inschakelen en zelfs de rode meldingsstip verbergen.

Als dat niet genoeg is. , kunt u de extreme route nemen en van uw smartwatch een “dom horloge' maken.” De Apple Watch heeft een "Power Reserve" modus die in wezen alles uitschakelt en alleen een eenvoudige wijzerplaat toont. Samsung Galaxy Watches en Wear OS-apparaten hebben ook een “Watch Only” modus.

Je hebt veel mogelijkheden tot je beschikking. Als u vindt dat uw smartwatch te afleidend of vervelend is, kan niemand anders de schuld krijgen dan u.

GERELATEERD: Hoe u vervelende meldingen snel uitschakelt op Apple Watch

Gebruik een minder slimme smartwatch

Fitbit

Toegegeven, niet iedereen is goed in terughoudendheid. De verleiding om elke laatste functie binnen handbereik te gebruiken, is te moeilijk om te laten liggen. Het gebruik van een “domme” analoog horloge is vergelijkbaar met het weggooien van al het junkfood in je huis. Uit het oog, uit het hart.

Je hoeft echter niet helemaal terug te gaan naar een analoog horloge om jezelf een pauze te gunnen. Fitness-trackers kunnen een goede tussenvorm zijn tussen een volwaardige smartwatch en een analoog horloge.

De Fitbit Versa en Sense serie zijn goede voorbeelden. Het zijn voornamelijk op fitness gerichte apparaten met een paar smartwatch-y-functies (Google Maps, Google Wallet). Het is een beperktere ervaring die minder afleidt, en de levensduur van de batterij is veel beter dan die van een typische smartwatch.

Als dat je nog te veel afleidt, kun je gaan voor een Withings ScanWatch. Het is een analoog horloge met een klein rond display op de wijzerplaat. Het display kan uw stappen, hartslag, meldingen en meer weergeven, plus het bijhouden van activiteiten en slaap.

De moraal van het verhaal hier is dat uw smartwatch alleen zo goed of slecht is als u wilt zijn. Het kan een echt nuttig, positief onderdeel van uw dagelijks leven zijn of hinderlijk zijn. Het is aan jou om te beslissen welke het zal zijn.

Het is gemakkelijk om onze slechte gewoonten de schuld te geven van onze apparaten en de apps die we gebruiken, maar het is uiteindelijk onze verantwoordelijkheid. Met hier en daar een paar belangrijke aanpassingen kun je een gezonde relatie hebben met je smartwatch en je telefoon.

The Best Fitness Trackers of 2022 Best Fitness Tracker Overall Fitbit Charge 5 Amazon

$119.00
$ 149,95 Bespaar 21%

Beste budget-fitnesstracker Garmin Vivosmart 4 Amazon

$97,86
$129.99 Bespaar 25%

Beste fitnesstracker voor kinderen Fitbit Ace 3 Amazon

$ 59,95
$79,95 Bespaar 25%

Beste fitnesstracker met GPS Fitbit Charge 5 Amazon

$ 119,00
$149,95 Bespaar 21%

Beste fitnesstracker-horloge Apple Watch Series 7 Amazon Beste schermloze fitnesstracker Whoop 4.0 Whoop LEES VOLGENDE

  • › Wat is de “Klik van de Dood” in een HDD, en wat moet u doen?
  • › NASA en SpaceX willen de Hubble-telescoop een duwtje in de rug geven
  • › Wat is DLSS 3 en kunt u het gebruiken op bestaande hardware?
  • › Intel's RTX 3060 concurrent kost minder dan $300
  • › Onze favoriete controller voor pc-gaming kost vandaag slechts $ 45
  • › Spotify vs. Audible: wat is beter voor audioboeken?