Intern kritik mot Nyans ledning: ”Diktator – styr allt”

0
52

Partiet Nyans som nådde vissa framgångar lokalt i valet skakas av interna strider, rapporterar Expressen. Under ett två timmar långt möte i söndags riktades skarp kritik mot partiledaren Mikail Yüksel som anklagades för att styra partiet som ”en diktator. – Han har inte accepterat någon kritik och vi fick inte inflytande över listorna. Under hela valrörelsen fick vi inte veta vem som är i valberedningen eller valkommittén. Det är Mikail Yüksel som är styrelsen, han styr allt, säger Zubair Hussain som företräder partiet i Malmö. Flera andra företrädare stämmer in i kritiken mot Mikail Yüksel. Det har också lagts förslag om att kalla till extrakongress för att avsätta partiledningen. Partiet, som har anklagats för att ha en islamistisk agenda, tog sig efter valet in i kommunfullmäktige i Landskrona och Botkyrka.