Hur man använder Plex Media Server utan internetåtkomst

0
53
Plex, Trzmiel/Shutterstock.com

Internetanslutning är hjärtat i Plex Media Server-upplevelsen, men det betyder inte att det finns är tider (som under lokala avbrott eller när du är på semester borta från tillförlitlig internetåtkomst) du behöver gå utan Plex. Läs vidare när vi visar dig hur du justerar saker (och varför det är viktigt att ställa in saker innan du behöver åtkomst offline).

Vad Du behöver veta om hur du använder Plex offline

En av de saker som folk älskar mest med Plex är hur strömlinjeformad upplevelsen är—och att strömlinjeformningen är centrerad kring deras Plex-konton, åtkomst till den fjärranslutna Plex centralservern och hur det knyter ihop alla deras inställningar och användarupplevelse. Men för att den upplevelsen ska fungera måste din dator ringa hem till Plex och autentisera. Om det inte kan, ja, hela systemet stannar.

Tack och lov finns det två enkla sätt att kringgå problemet: att justera hur Plex använder autentiseringssystemet och, i speciella fall, falla tillbaka på DLNA-systemet som en säkerhetskopia. Vi rekommenderar att du ställer in båda, enligt beskrivningen i avsnitten nedan, för att säkerställa att du aldrig blir hög och torr.

Innan vi fortsätter finns det två mycket viktiga varningar. Först och främst bör du göra dessa ändringar i förväg om du vill göra saker på det enkla och enkla sättet.

Du måste vara online och inloggad på ditt Plex-konto om du enkelt vill redigera de nödvändiga inställningarna med det vanliga servergränssnittet som du känner till.

Om du väntar tills du är utan internetåtkomst kan du redigera konfigurationsfiler manuellt, vilket är mycket krångligare än att göra några ändringar med ett webbgränssnitt.

För det andra, om du använder Plex Home-systemet, en premiumfunktion som följer med Plex Pass som gör att du kan ställa in användarprofiler för personer i ditt hem, finns det inget sätt att använda det systemet offline med en Plex-klient. Du kan bara använda DLNA-kompatibla klienter (som beskrivs i det andra avsnittet nedan) i händelse av ett internetavbrott, så hoppa till dessa instruktioner.

Om du läser den här artikeln i efterhand och din Internet är redan nere, du måste redigera Plex-konfigurationsfilerna som är specifika för just din plattform.

Vi kommer att nämna vilka saker du behöver redigera i avsnittet nedan. Men på grund av det olika antalet enheter som människor kör Plex på rekommenderar vi att du hänvisar till denna Plex-hjälpfil för att avgöra var dessa konfigurationsfiler finns på din specifika enhet.

Metod ett: Inaktivera Plex-autentisering på ditt lokala nätverk

Att aktivera lokal åtkomst till din Plex-server utan autentisering är ett utmärkt sätt att kringgå den internetbaserade autentiseringsprocessen och använda dina Plex-klienter i sätt som känns mest som du är van vid.

Obs!Om du redan är offline måste du hitta dina konfigurationsfiler med hjälp av detta Plex-hjälpdokument och sedan manuellt redigera värdet för tillåtna nätverk så att det inkluderar adressblocket som diskuteras nedan.

Den första Arbetsordningen är att hoppa in i din Plex Media Server via den webbaserade kontrollpanelen, som som standard finns på https://[din lokala servrar IP]:32400. Klicka på skiftnyckelikonen i det övre högra hörnet för att komma åt menyn Inställningar.

I menyn Inställningar klickar du på “Server” fliken och dessutom klicka på “Visa avancerat” om du inte redan har aktiverat den avancerade vyn tidigare.

< /p>

Välj “Nätverk” från navigeringsfältet till vänster.

Rulla ner i “Nätverk” inställningssidan tills du ser posten för “Lista över IP-adresser och nätverk som är tillåtna utan autentisering”.

Du kan fylla i rutan med två olika typer av poster. Du kan ange individuella IP-adresser separerade med kommatecken, eller så kan du ange ett helt block med IP-adresser med hjälp av en nätmask.

Vi rekommenderar att du inte använder det individuella IP-adresstricket om du inte har en tvingande anledning till det, eftersom det kräver att varje enhet i ditt nätverk som du vill ge offlineåtkomst till Plex har en statisk IP-adress och att du anger alla här.

Ett mycket enklare sätt att närma sig det är att använda en nätmask, som helt enkelt är ett sätt att specificera flera adresser. Om ditt lokala nätverk till exempel använder IP-adresser med formatet 10.0.0.x, vill du ange:

10.0.0.1/255.255.255.0

Detta säger, på nätmaskspråk, “alla adresser från 10.0.0.1 till 10.0.0.254”, som kommer att omfatta alla tillgängliga adresser på ditt lokala nätverk i intervallet 10.0.0.x.

< p>Om ditt lokala nätverk använder 192.168.1.x, anger du:

192.168.1.1/255.255.255.0

… och så vidare.

Se till att spara dina ändringar, och du är klar. Din lokala Plex-server kommer att vara öppen även utan en aktiv internetanslutning till telefonen hem.

Metod två: Använd DLNA-appar som reserv

Förutom att inaktivera lokal auktorisering, som vi gjorde i förra avsnittet, finns det ytterligare ett knep som vi vill dra nytta av. Det finns vissa Plex-klienter som, trots våra ändringar på Plex-servern, fortfarande inte kommer att fungera utan tillstånd från Plex-huvudservern.

Obs: >Om du redan är offline måste du hitta dina konfigurationsfiler med hjälp av detta Plex-hjälpdokument och sedan manuellt redigera värdet för DlnaEnabled till 1 för att aktivera DLNA-servern.

Från och med den här handledningen, ett av de mer framträdande exemplen på det här problemet är den officiella Plex-appen för Apple TV—även om du ställer in IP-konfigurationen som vi just gjorde, blir Apple TV-klienten ursinnig om den inte kan komma åt’ internet.

För att spela det extra, extra, säkert, kommer vi att utnyttja ett fantastiskt reservsystem: DLNA. DLNA är en äldre standard som tillåter lokala enheter i ditt nätverk att ansluta till varandra för mediaåtkomst. Som standard bör Plex ha DLNA aktiverat, men låt oss bekräfta bara för att spela säkert. I samma “Server” inställningar som vi fick åtkomst till i föregående avsnitt, leta efter “DLNA” i sidofältet och välj det.

I DLNA-avsnittet , se till att “Aktivera DLNA-servern” är markerad.

RELATERAT: Hur man spelar upp vilken video som helst på din Apple TV med VLC

Även om du använder Plex Media Server som en DLNA-server ger dig inte hela Plex-upplevelsen, det ger dig tillgång till alla dina media. Alla DLNA-kompatibla mediaspelare eller klienter på ditt lokala nätverk kommer automatiskt att upptäcka din Plex-server och du kommer att kunna komma åt dina media.

Om du till exempel har en Apple TV och du är frustrerad över att den huvudsakliga Plex-appen inte fungerar utan internetåtkomst, kan du fortfarande komma åt filmerna och programmen på din Plex-server med en DLNA-kompatibel app , som VLC. Faktum är att i vår handledning om hur du använder VLC med din Apple TV kan du till och med se vår Plex mediaserver i några av skärmdumparna, tack vare DLNA-integrationen.

Efter att ha kontrollerat att DLNA är på, ägna en stund åt att gå igenom dina favoritappar och till och med manualerna för din smarta TV och mediamottagare för att leta efter något omnämnande av “DLNA” eller “UPnP.” Läs upp om hur dessa funktioner fungerar och testa dem med din Plex Media Server så att när internet slocknar är du redo att börja.

Det är allt som finns att göra. det: med två små justeringar av din Plex Media Server-programvara är du inte redo att komma åt dina media även om internet är nere eller om du har packat ihop hela din Plex-installation till en stuga långt från civilisationen.< /p> LÄS NÄSTA

  • › Intel’s RTX 3060-konkurrent kostar mindre än $300
  • › Vad är “Click of Death” på en hårddisk, och vad ska du göra?
  • › Spotify vs. Audible: Vilken är bättre för ljudböcker?
  • › NASA och SpaceX vill ge Hubble-teleskopet en knuff
  • › Vår favoritkontroll för PC-spel kostar bara $45 idag
  • › Vad är DLSS 3 och kan du använda det på befintlig maskinvara?