Home Svenska Din smartklocka är bara så irriterande som du gör den

Din smartklocka är bara så irriterande som du gör den

0
Joe Fedewa/How-To Geek

Smartklockor ger snabb åtkomst till aviseringar och genvägar, men det kan bli för mycket av det goda. Det är därför vissa människor går tillbaka till enklare “distraktionsfri” analoga klockor. Du ska inte skylla på smartklockan för dina dåliga vanor.

Berättelsen liknar det som har hänt med smartphones. Vissa människor har vänt sig till “minimala telefoner” som ett sätt att “koppla bort” från alla distraktioner som kommer med smartphones. Telefonen är dock inte riktigt problemet, och inte din smartklocka heller.

RELATERAT: Hur man använder en smartphone för att koppla från< /p>

Du är ansvarig

Apple

Det finns en sak som är viktig att förstå när man diskuterar ämnet att prylar är distraherande. Din smartklocka är samma som din smartphone, surfplatta och dator—det är ett verktyg. I slutändan är det upp till dig att bestämma hur den ska användas.

Du har full kontroll över vad som händer på din handled. Det är verkligen lätt att gå överbord med aviseringar och appar, men det behöver inte vara så. Allt som kan vara irriterande med en smartklocka kan stängas av permanent eller tillfälligt.

Det är möjligt att njuta av de praktiska fördelarna med en smartklocka samtidigt som den inte får vara en konstant distraktion i ditt liv . Nyckeln till att hitta den balansen är att vara mer medveten om hur du använder din smartwatch. Du behöver inte välja det nukleära alternativet och gå tillbaka till en analog klocka.

RELATERAT: iPod är död, och det är också att lyssna på musik utan distraktioner

Ta tillbaka kontrollen

Khamosh Pathak/How-To Geek

I ärlighetens namn är det ganska enkelt att göra en smartklocka mindre irriterande. Du måste bara bry dig tillräckligt för att ta dig tid att göra det. Det stora som de flesta tycker är irriterande med smartklockor är aviseringar—så stäng av dem.

Det låter förmodligen ganska självklart, och ja, det är det. Det finns ingen anledning att översvämmas av aviseringar på handleden från varje enskild app på din telefon. Det är en mycket bättre idé att aktivera aviseringar endast för de viktigaste apparna. Allt annat väntar på dig när du kontrollerar din telefon.

Apple Watch, till exempel, erbjuder flera sätt att bråka aviseringar. Du kan stänga av irriterande aviseringar direkt på klockan, inaktivera aktivitets- och stående påminnelser, tysta aviseringar, aktivera Stör ej och till och med dölja den röda aviseringspricken.

Om det inte räcker. , du kan gå den extrema vägen och förvandla din smartklocka till en “dum klocka.” Apple Watch har en “Power Reserve” läge som i princip inaktiverar allt och bara visar en grundläggande urtavla. Samsung Galaxy Watches och Wear OS-enheter har också en “Watch Only” läge.

Du har många alternativ till ditt förfogande. Om du tycker att din smartklocka är för distraherande eller irriterande finns det ingen annan än dig att skylla på.

RELATERAT: Hur du snabbt stänger av irriterande aviseringar på Apple Watch

Använd en mindre smart smartklocka

Fitbit

Visserligen är inte alla bra på återhållsamhet. Frestelsen att använda varenda funktion till hands är för svår att låta bli. Att använda en “dumm” analog klocka liknar att slänga all skräpmat i ditt hus. Utom synhåll, utom sinnet.

Du behöver dock inte gå hela vägen tillbaka till en analog klocka för att ge dig själv en paus. Fitnesstrackers kan vara en bra mellanhand mellan en fullvärdig smartklocka och en analog klocka.

Fitbit Versa och Sense-serierna är bra exempel. De är främst träningsfokuserade enheter med några smartwatch-y-funktioner (Google Maps, Google Wallet). Det är en mer begränsad upplevelse som tenderar att vara mindre distraherande, plus att batteritiden är mycket bättre än en vanlig smartklocka.

Om det fortfarande är för distraherande kan du välja Withings ScanWatch. Det är en analog klocka med en liten rund display på urtavlan. Displayen kan visa dina steg, puls, aviseringar och mer, plus att den har aktivitets- och sömnspårning.

Moralen i historien här är att din smartklocka bara är så bra eller dålig som du vill att den ska göra. vara. Det kan vara en genuint användbar, positiv del av ditt dagliga liv—eller en olägenhet. Det är upp till dig att bestämma vilken det blir.

Det är lätt att skylla våra dåliga vanor på våra enheter och apparna vi använder, men det är i slutändan vårt ansvar. Med några viktiga justeringar här och där kan du ha en sund relation med din smartklocka och din telefon.

The Best Fitness Trackers of 2022 Best Fitness Tracker Overall Fitbit Charge 5 Amazon

$119.00
149,95 USD Spara 21 %

Best Budget Fitness Tracker Garmin Vivosmart 4 Amazon

97,86 USD
129,99 $ Spara 25 %

Bästa Fitness Tracker för barn Fitbit Ace 3 Amazon

59,95 USD
79,95 USD Spara 25 %

Bästa Fitness Tracker med GPS Fitbit Charge 5 Amazon

119,00 $
$149,95 Spara 21 %

Bästa Fitness Tracker Watch Apple Watch Series 7 Amazon Bästa skärmlösa Fitness Tracker Whoop 4.0 Whoop LÄS NÄSTA

  • › Vad är “Click of Death” på en hårddisk, och vad ska du göra?
  • › NASA och SpaceX vill ge Hubble-teleskopet en knuff
  • › Vad är DLSS 3 och kan du använda det på befintlig maskinvara?
  • › Intel’s RTX 3060-konkurrent kostar mindre än $300
  • › Vår favoritkontroll för PC-spel kostar bara $45 idag
  • › Spotify vs. Audible: Vilket är bättre för ljudböcker?