Windows 11 uitvoeren op een virtuele machine

0
46

Windows 11 staat bekend om zijn strenge hardwarevereisten. Die vereisten vereisen dat u enkele extra stappen neemt wanneer u een virtuele Windows 11-machine instelt — hier zijn alle dingen die u moet doen om het te laten werken.

Inhoudsopgave

Vereisten voor virtuele machines van Windows 11
Windows 11 op een virtuele machine installeren
    Windows 11 downloaden
    Windows 11 installeren in VirtualBox
    Installeer Windows 11 in VMWare Workstation Player
    TPM 2.0 en Secure Boot uitschakelen

Vereisten voor virtuele machines van Windows 11

Met virtuele machines kunt u een besturingssysteem uitvoeren — zoals Windows 11 of Ubuntu — zonder een andere fysieke computer nodig te hebben. U kunt een virtuele computer maken die op uw bestaande pc draait. Virtuele machines zijn uitermate handig voor het testen van nieuwe besturingssystemen, bètaversies van besturingssystemen, het testen van software in een sandbox of een aantal andere dingen.

U moet voldoen aan de reguliere hardwarevereisten voor Windows 11 om een ​​virtuele Windows 11-machine te kunnen gebruiken, namelijk:

 • 1 GHz Two-Core Central Processing Unit (CPU)
 • 4 gigabyte Random Access Memory (RAM)
 • 64 gigabyte opslagruimte
 • Een 720p-scherm of beter
 • Trusted Platform Module (TPM) 2.0
 • Veilig opstarten
 • Windows 11 installatiemedia

Aan de CPU-, RAM-, opslag- en weergavevereisten wordt op de meeste moderne computers vrij gemakkelijk voldaan. Zelfs solid-state schijven — die ideaal zijn voor het draaien van virtuele machines — zijn niet zo veel duurder dan conventionele harde schijven. De echte problematische vereisten zijn meestal TPM 2.0 en Secure Boot — een van beide (of beide) zal vaak voorkomen dat een virtuele Windows 11-machine wordt geïnstalleerd.

Windows 11 installeren op een virtuele machine

< p>Er zijn een paar verschillende manieren om virtuele machines op Windows uit te voeren. De twee meest populaire opties zijn VMWare Workstation Player en Oracle VirtualBox. De gebruikersinterfaces zijn totaal verschillend en hebben iets andere vereisten. U kunt gebruiken wat u maar wilt — het maakt hier niet echt uit — maar installeer niet beide tenzij je beide wilt gebruiken.

Opmerking:Het is mogelijk om TPM te gebruiken binnen VMWare Workstation Player en de 7e editie van Oracle Virtualbox zal dit ook ondersteunen. We hebben het hier echter zojuist uitgeschakeld omdat het veel gemakkelijker is.

Als er andere virtualisatiesoftware is die u graag gebruikt, zal deze waarschijnlijk werken — u hoeft deze stappen alleen maar aan uw software aan te passen.

Windows 11 downloaden

Het eerste dat u hoeft te doen, is een Windows 11 ISO downloaden. Selecteer “Windows 11 (multi-editie ISO) in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op “Downloaden.”

Start deze download zo snel mogelijk. Het uitvoerbare bestand van Windows 11 is ongeveer vijf gigabyte, en tenzij je gigabit-internet hebt, duurt het minstens een paar minuten om te downloaden.

GERELATEERD: Waar om Windows 11 ISO-afbeeldingen legaal te downloaden

Zorg ervoor dat u weet waar de Windows ISO is opgeslagen toen u deze downloadde. Je hebt die locatie later nodig.

Installeer Windows 11 in VirtualBox

Als u VirtualBox wilt gebruiken, download dan de nieuwste versie van VirtualBox van de website en installeer deze. Op het moment van schrijven is dat versie 6.1, maar houd versie 7 in de gaten als die beschikbaar is.

Start VirtualBox nadat het is geïnstalleerd, klik op “Tools,” klik vervolgens op de “Toevoegen” knop.

Geef de virtuele machine een naam die redelijk en beschrijvend is, zodat u deze in de toekomst kunt herkennen. Zorg er ook voor dat de versie van het besturingssysteem is ingesteld op “Windows 11,” klik vervolgens op “Volgende.”

Waarschuwing: u kunt de machinemap overal plaatsen waar u maar wilt, maar probeer deze op een SSD. Het draaien van een virtuele machine op een conventionele harde schijf is in vergelijking daarmee extreem traag.

Windows 11 vereist technisch gezien slechts vier gigabyte RAM, maar als je acht gigabyte over hebt, kan dat helpen.

Klik herhaaldelijk op volgende door de rest van de instellingen. De standaardopties zouden goed moeten zijn voor algemeen gebruik. Nadat u de virtuele machine hebt geconfigureerd, selecteert u uw Windows 11 (VM) in de lijst, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u vervolgens “Instellingen.” U kunt ook de VM selecteren en op “Instellingen” in de menubalk bovenaan.

Klik op de “Opslag” tabblad. Selecteer de “Leeg” SATA-apparaat, klik op het kleine schijfpictogram aan de rechterkant en selecteer vervolgens “Kies een schijfbestand.” Navigeer naar de Windows 11 ISO die je hebt gedownload en selecteer deze.

< p>Klik op “OK” om het venster Instellingen te sluiten en klik vervolgens op de grote groene “Start” knop.

Je ziet een zwart scherm met “Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd…..” De Windows ISO die we eerder hebben geselecteerd, is momenteel gemount in een virtueel dvd-station. Wanneer u op een willekeurige toets drukt, vertelt u uw virtuele machine om op te starten vanaf het virtuele dvd-station.

Ga naar het gedeelte met de titel “TPM 2.0 uitschakelen en veilig opstarten” zodra u het bekende Windows-logo ziet.

Installeer Windows 11 in VMWare Workstation Player

De tweede optie die u kunt kiezen is VMWare Workstation Player. Het is de andere grote hypervisor die populair is voor alledaagse toepassingen. Download het van de website van VMWare en installeer het.

Start VMWare Workstation Player en klik vervolgens op 'Nieuwe virtuele machine maken'.

Het eerste dat u moet doen, is de Windows 11 ISO selecteren die u eerder hebt gedownload de installatiekopie. Selecteer het “Installer Disc Image File” optie en klik vervolgens op “Bladeren” om uw ISO te vinden. Als je dat hebt gedaan, klik je op “Volgende.”

VMWare Virtualbox Player zal waarschijnlijk niet detecteren dat het een Windows ISO is; verander het type besturingssysteem in “Microsoft Windows” en stel de versie in op “Windows 10 en later x64.”

Geef de virtuele machine de naam die u wilt en stel de virtuele schijf in op minimaal 64 gigabyte. Stop bij de “Klaar om virtuele machine te maken” venster. U moet extra RAM aan de virtuele machine toevoegen, anders werkt Windows 11 niet correct. Klik op “Hardware aanpassen.”

Je moet een absoluut minimum van 4 gigabyte RAM toewijzen, maar als je er 8 kunt missen, moet je dat in plaats daarvan doen.

Klik op “Sluiten” in het aanpassingsvenster en klik vervolgens op “Voltooien.” Uw virtuele machine start onmiddellijk op en u ziet 'Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf een cd of dvd'. Druk volgens de instructies op een willekeurige toets en u wordt begroet met het vertrouwde Windows-installatiescherm.

TPM 2.0 en Secure Boot uitschakelen

Er zijn twee kleine aanpassingen die we moeten toepassen voordat de installatie correct werkt. Windows 11 vereist TPM 2.0 — standaard voldoen noch VMWare Workstation Player noch Oracle VirtualBox aan die vereiste, dus het moet worden uitgeschakeld. Bovendien ondersteunt VirtualBox Secure Boot niet, dus dat moet ook worden uitgeschakeld.

Klik door de eerste paar pagina's totdat u dit venster bereikt:

Druk op Shift+F10 om de opdrachtprompt te openen, typ "regedit" 8221; in de prompt en druk vervolgens op Enter.

Dit is exact dezelfde Register-editor die bij alle Windows-installaties wordt geleverd. Hiermee kunt u de meeste beschikbare opties van het Windows-besturingssysteem wijzigen. In dit geval gaan we het gebruiken om de TPM 2.0- en Secure Boot-vereisten uit te schakelen. Normaal gesproken moet u uiterst voorzichtig zijn bij het bewerken van het register, aangezien een gewijzigde waarde of verwijderde sleutel ernstige problemen kan veroorzaken. Aangezien dit echter een virtuele machine is die nog niet eens is geïnstalleerd, hoeft u zich geen zorgen te maken — in het ergste geval herstart je je VM voordat je Windows installeert, en alle wijzigingen die je hebt aangebracht, worden ongedaan gemaakt.

GERELATEERD: De Register-editor leren gebruiken als een professional

Navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetup en klik met de rechtermuisknop op “Setup,” muis over “Nieuw,” en klik op “Sleutel.” De nieuwe registersleutel moet de naam “LabConfig” — het is niet hoofdlettergevoelig, maar het gebruik van hoofdletters kan de leesbaarheid ten goede komen.

We moeten twee DWORD-waarden (32-bits) maken binnen de LabConfig-sleutel. Selecteer de “LabConfig” toets, klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het rechterdeelvenster en klik vervolgens op Nieuw > DWORD (32-bits) waarde. Noem een ​​DWORD:

BypassTPMCheck

en noem de andere:

BypassSecureBootCheck

Als je alles correct hebt gedaan, zou je twee DWORD's moeten hebben die er als volgt uitzien:

De waarde moet worden gewijzigd van 0 in 1. Klik met de rechtermuisknop op “BypassTPMCheck& #8221; en klik op “Wijzigen.”

Stel de “Waardegegevens” naar 1 en druk op “OK.”

Herhaal exact hetzelfde proces met de “BypassSecureBootCheck” DWORD. Als alles klaar is, zou je twee DWORD's in de LabConfig Key moeten zien, en beide zouden een waarde van 1 moeten hebben.

Dat is het — je bent klaar en klaar om Windows 11 te installeren. Druk op de “X” in de rechterbovenhoek van de Register-editor en de opdrachtprompt, en klik vervolgens op “Ik heb geen productsleutel.”

Opmerking:U kunt ook een productsleutel invoeren als u die wilt gebruiken. Windows 11 zal uiteindelijk gaan klagen dat Windows moet worden geactiveerd als je geen sleutel gebruikt. Of dat een probleem is, hangt af van waarvoor u de virtuele machine gebruikt.

Het enige dat u nu hoeft te doen, is door de normale Windows 11-installatieprompts klikken en wachten tot alles is geïnstalleerd.

GERELATEERD: De 2022-update van Windows 11 (22H2) installeren

LEES VOLGENDE

 • › Anonieme peilingen en vraaggesprekken houden in Google Meet
 • › “InstabieleFusion” Maakt AI Art gemakkelijk op Windows, Mac en Linux
 • › Steam verandert het schema voor zijn jaarlijkse verkopen
 • › Hoe weet u of uw AirPods worden opgeladen
 • › Zeg vaarwel tegen SwiftKey-toetsenbord op iPhone en iPad
 • › Photoshop Elements en Premiere Elements hebben nieuwe AI-tools