Waarom u meerdere browsers zou moeten gebruiken

0
54
Google, Mozilla, Microsoft

De dagen van de browseroorlogen zijn voorbij. Vrijwel iedereen heeft besloten welke browser voor hen het beste werkt. U hoeft echter geen exclusieve relatie te hebben met Chrome, Edge of Safari. Er zijn zelfs tal van goede redenen om twee of meer browsers te hebben die u regelmatig gebruikt.

Inhoudsopgave

Houd uw werk en uw privéleven gescheiden
Verdeel uw online activiteiten in compartimenten
Verbeter uw privacy terwijl u op internet surft
Profiteer van de unieke functies van verschillende browsers
De kleine dingen maken een Groot verschil
Bottom Line

Houd uw werk en persoonlijke levens gescheiden

fizkes/Shutterstock.com

Het thuiswerken trend is hier om te blijven. En met zoveel mensen die hun pc voor zakelijke doeleinden gebruiken, is het alleen maar logisch om een ​​scheidingsmuur op te werpen tussen werk en privé.

Dit is met name het geval als uw werkgever u een zakelijke e-mail en inloggegevens voor meerdere services en tools geeft. Inloggen op je persoonlijke Gmail en je werk Gmail in dezelfde browser is een recept voor gemiste berichten, het verzenden van e-mails vanaf het verkeerde account of het door elkaar halen van een aantal andere belangrijke dingen omdat je per ongeluk bent ingelogd op het verkeerde Google-account .

Het bewaren van al uw bedrijfsgerelateerde gegevens in een eigen browser brengt nog andere voordelen met zich mee. Stel bijvoorbeeld dat u bent ingelogd op uw persoonlijke Google-account en de hele dag zoekt naar werkgerelateerde dingen wanneer u 's avonds neerstrijkt om wat YouTube te kijken. In dat geval kunnen je videosuggesties sterk worden beïnvloed door je zoekopdrachten tijdens de werkdag, waardoor het wat moeilijker wordt om een ​​gezonde balans tussen werk en privé te bereiken.

Uw online activiteit onderverdelen

Vadym Pastukh/Shutterstock.com

Het houdt niet alleen uw professionele leven gescheiden van uw persoonlijke omgang. Als je hobby's hebt, kun je overwegen een browser te downloaden die speciaal voor hen is bedoeld. Ik ben bijvoorbeeld een hobbyfilmmaker en heb speciale accounts met unieke logins voor mijn projecten. Het helpt echt tijdens elke fase van het filmproces om al mijn accounts, bladwijzers, geschiedenissen, logboeken en meer op één plek te hebben. En omdat er vaak weken of maanden tussen aanmeldingen zitten, is het handig om een ​​browser te hebben met alles opgeslagen en klaar voor gebruik wanneer ik klaar ben om aan een project te werken of iets nieuws te beginnen.

Als je een passie hebt waarbij je veel tijd online moet doorbrengen, zoals podcasting, knutselen, fotografie, muziek, schrijven, tuinieren, gamestreaming, houtbewerking, koken, enz., overweeg dan om een ​​browser te downloaden voor die activiteit. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel soepeler dingen gaan als je een speciale ruimte hebt om het in te doen. Zie het als een virtuele studio voor je hobby.

Sociale media kan ook een activiteit zijn waaraan u een browser wilt wijden. Sites zoals Facebook, Twitter, Instagram, Reddit, Minds, Pinterest en nog veel meer kunnen enorm veel tijd kosten. De meesten van ons besteden veel te veel tijd aan het afleiden van onszelf met deze diensten. Overweeg om uit te loggen bij al uw accounts en in te loggen met een browser die alleen bedoeld is voor sociale netwerken. Je zult merken dat je tijdens de werkdag minder afgeleid bent, en je zult niet in zoveel konijnenholen vallen of verstrikt raken in nutteloze ruzies met vreemden als je verondersteld wordt iets productiefs te doen.

Verbeter uw privacy tijdens het surfen op het web

Joyseulay/Shutterstock.com

Het is geen geheim dat duizenden bedrijven uw online activiteiten volgen. En er is geen reden om ze alles te geven. Het gebruik van meerdere browsers verspreidt al die enge trackers naar veel verschillende plaatsen, waardoor de dataminers veel minder om mee te werken. En als u een online pseudoniem heeft voor privacydoeleinden, helpt het hebben van een browser die uitsluitend voor die persoon kan worden gebruikt, de hoeveelheid gegevens die vermengd wordt tussen uw werkelijke menselijke persoonlijkheid en uw online identiteit te verminderen. U moet echter overwegen te investeren in een VPN van hoge kwaliteit als u uitgebreidere maskering wilt.

Het gebruik van meerdere browsers maakt het ook gemakkelijker om uw gegevens te verwijderen. Stel dat u accounts wilt sluiten en gegevens wilt verwijderen die zijn verzameld voor een bepaalde online activiteit. Als alles wat u doet zich in één enkele browser afspeelt, kunt u urenlang door geschiedenissen, inloggegevens, sociale-media-accounts en meer scrollen in een poging die activiteiten te targeten. Als u een speciale browser voor die activiteit had, zou u uren aan opschoontijd kunnen besparen omdat u niet zoveel gegevens hoeft te doorzoeken.

Profiteer van verschillende browsers’ Unieke kenmerken

Als u zich beperkt tot één browser, kan uw online ervaring zelfs verslechteren. Je denkt misschien dat alle browsers hetzelfde zijn, maar dat is niet waar. Elke browser heeft zijn eigen unieke functieset. En hoewel er veel overlap is, heeft geen enkele browser alles. Safari mist bijvoorbeeld functies zoals de modus Volledig scherm, zijtabbladen en aangepaste extensies. En sommige browsers hebben speciale functies. De privacygerichte browser Brave zet bijvoorbeeld standaard alle trackers en advertenties uit en heeft zelfs zijn eigen cryptovaluta die gebruikers kunnen verdienen. Bovendien zijn sommige browsers gewoon beter dan andere bij bepaalde taken. Neem een ​​paar minuten de tijd om de unieke toolset en workflow van elke browser te verkennen om te bepalen welke browser het beste is voor een bepaald gebruik.

De kleine dingen maken een groot verschil

Dulin/Shutterstock.com

Niet alle redenen voor het hebben van meerdere browsers passen in een brede categorie. Soms is het gewoon handig om een ​​ander programma te kunnen starten om iets te controleren. Stel bijvoorbeeld dat een webpagina niet werkt in uw browser. Is de website mogelijk niet beschikbaar of bent u op de een of andere manier geblokkeerd? Een goede manier om dit te controleren is door je tweede browser te starten om te zien of het probleem daar ook bestaat.

Of misschien ben je geblokkeerd door iemand op Twitter, maar wil je toch hun tweets zien . In plaats van uit te loggen bij Twitter, kun je gewoon je andere browser openen om te zien wat je mist.

Bovendien moet u mogelijk een browserextensie installeren voor een bepaalde taak die u routinematig uitvoert. Maar je wilt het niet altijd gebruiken om welke reden dan ook, en je wilt het niet elke keer dat je het gebruikt uitschakelen en inschakelen. Een geweldige oplossing is om een ​​browser met die extensie voor dat doel te installeren en heen en weer te schakelen tussen browsers wanneer je die nodig hebt.

Als je een VPN gebruikt, kunnen meerdere browsers ook van pas komen. Als u een methode gebruikt genaamd “split tunneling,” je kunt dezelfde website in twee browsers gebruiken, maar het op de website laten lijken alsof je twee verschillende mensen bent die inloggen vanaf verschillende locaties.

Bottom Line

Browsers zijn als auto's die langs de informatiesnelweg rijden. Er is niets mis met het hebben van één auto om van hier naar daar te komen. Maar overweeg om meerdere browsers te hebben, zoals een garage vol auto's: je dagelijkse woon-werkverkeer, hot rod, motorfiets, pick-up en zelfs een elektrische auto. Elk heeft een bepaald gebruik en unieke kenmerken. En in tegenstelling tot auto's, zijn browsers gratis en hoeven ze geen benzine of olie te verversen.