Teenage Engineerings “Record Factory” låter dig klippa vinyl hemma

0
61
Teenage Engineering

Att klippa en vinylskiva kräver dyr utrustning och många års erfarenhet. Men tänk om du kunde skapa en fungerande post hemma? Teenage Engineering’s PO-80 Record Factory lovar att uppfylla denna önskan för bara 150 USD.

PO-80 Record Factory är en skivspelare med ett integrerat vinylskärhuvud. Den levereras med en uppsättning tomma 5-tumsskivor, som är ungefär lika stora som en CD (och ganska lite mindre än en 7-tums singel). Varje 5-tumsskiva kan rymma cirka fyra minuter ljud på varje sida vid 33 varv/min. För inspelningar på 45 RPM av högre kvalitet reduceras uppspelningen till cirka tre minuter per sida.

För att klippa skivor på den här enheten, lägg helt enkelt ner en tom 5-tumsskiva, anslut en ljudkälla över 3,5 mm kabel , och aktivera skärhuvudet. Du kan köpa ytterligare tomma skivor när du blåser igenom de fem som medföljer den här enheten, eller beställa ett ersättningsskärhuvud när ditt slits ut.

Teenage Engineering

Nu är vinylskärhuvudet på den här enheten monofoniskt, så du kan glömma stereoinspelningar. Och eftersom vinylskivor kräver specifika masteringstekniker (reducering av volym, bas och sibilans förhindrar överhoppning), föreslår Teenage Engineering att köra spår genom sin Mastering Machine innan de klipps av på skivfabriken.

RELATERATVad är skillnaden mellan en skivspelare och en skivspelare?

Och om du undrar, skivorna som produceras av den här maskinen låter inte fantastiska—du kan höra prov på Record Factorys försäljningssida. Teenage Engineering beskriver ljudkvaliteten som “lo-fi.” Såvida du inte kan hitta ett väldigt kreativt sätt att använda Record Factory, är det egentligen bara en nyhet (eller ett coolt sätt att ge någon en anpassad singel).

Observera att Record Factory har utvecklats med hjälp av Yuri Suzuki, en japansk designer som debuterade med en liknande produkt redan 2020. Men Teenage Engineering’s OP-80 kommer förmodligen att få mer uppmärksamhet än Suzuki’s ursprungliga rekordskärande enhet, särskilt bland västerlänningar.< /p>

Teenage Engineering PO-80 Record Factory

The Teenage Engineering Record Factory låter dig klippa anpassade 5-tums vinyler i mono. Det är en intressant nyhet och en mördande gåva.

Teenage Engineering