Svenska fondsmällen: 900 miljarder kronor upp i rök

0
47

Den samlade svenska fondförmögenheten har minskat med 900 miljarder kronor sedan årsskiftet, enligt en uppskattning från DI. Börsfallet har slagit särskilt hårt mot Sverige- och småbolagsfonder där många av de största namnen har tappat 30–40 procent av värdet. Populära Avanza Zero har stått emot raset bättre och är endast ner 24 procent. Börspsykologen Lars-Erik Boström säger till DI att det klassiska ”Fear and greed”-indexet nu indikerar en extrem rädsla bland investerare. – Det brukar vara en bra signal på att man ska våga gå mot strömmen, säger han. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.