Sorgesamt Oskarshamn rånade Frölunda på två poäng

0
107

IK Oskarshamn hedrade minnet av en hemmasupporter som nyligen blev knivmördad med en tyst minut. Sedan visade laget att det kommer bli att räkna med i SHL även denna säsongen. Gästande Frölunda lyckades förvisso vända underläge till 4–3-ledning, men med bara ett par minuter kvar kunde Oskarshamns skarpskytt, Patrik Karlkvist, kvittera. Frölundas lagkapten, Joel Lundqvist, drog sedan på sig en utvisning på övertid, och i det efterföljande numerära överläget avgjorde David Quenneville matchen för Oskarshamn. 5–4 till hemmalaget innebär två nya poäng till smålänningarna som därmed tar sig upp på nionde plats i en haltande tabell. – Tungt att tappa två poäng, sa Joel Lundqvist till C More efteråt. – Jag tycker att vi driver matchen.