Självutcheckningar: ett stort experiment som gått fel?

0
59
Frantic00/Shutterstock.com

Det är alltid lite förödmjukande när du är killen vid självutcheckningen vars skärmen fryser och börjar blinka, vilket uppmanar skötaren att komma över och befria dig som om du är barnet vars stötfångarbil gick sönder.

“Får jag snälla få fortsätta att betala för min matvaror,” du frågar i princip och expediten svarar “Okej,” så att du kan fortsätta göra deras jobb åt dem.

Är det här på gång?

Vi är långt över 20 eller så år in i det storslagna självutcheckningsexperimentet, och resultaten är lite blandade, med kunder som utvecklar en kärlek-hat-relation. Butiker har också. De senaste åren har kedjor som Costco och Albertsons dragit sina självutcheckningar och sedan tagit tillbaka dem. Big Y gjorde samma sak. Allt måste vara ganska förvirrande för robotkassörerna.

Alla är bortom bekanta med enstaka hicka. Du tar med dina matvaror till självutcheckningsbanan under antagandet att du snabbt ska checka ut och undvika småprat, och motsatsen inträffar.

Skannern känner inte igen en vara eller också känner den igen en vara mycket och skannar det sju gånger. Den säger åt dig att lägga föremålet i påsen som seriemördaren i Silence of the Lambs. Sedan insisterar den på att det finns oköpta föremål där.

“Kallar du mig en lögnare?” du vill svara.

Vid det här laget får din självutcheckning ett nervöst sammanbrott och börjar blinka som en spelautomat, men du vann verkligen ingenting. Du flaggar ner livräddaren och står där hjälplös medan du riskerar att tro att musik spelas längre än det skulle ha tagit att gå igenom den mänskliga kassan.

För att andra maskiner också går sönder. Skötaren ser snart över dig, kontrollerar dina väskor som flygplatssäkerhet och låter dig fortsätta din glada väg. OK, OK, det är inte så illa.

Ska du betala för det?

Seika Chujo/Shutterstock.com< /figure>

Naturligtvis är en av elefanterna i rummet här stöld eftersom du förmodligen skulle kunna gå en elefant genom en självutcheckningsbana utan att betala för det. Inte ens “Oväntat föremål i säckområdet” alert skulle stoppa det.

Många livsmedelsbutiker fortsätter att utstå betydande förluster på grund av snatteri vid självutcheckning. Utövare har alla möjliga listiga knep: att nämna en biff som billiga produkter (faktiskt känt som “banantricket”), placera billiga streckkoder på dyrare föremål eller bara skanna saker och gå ut utan att betala helt och hållet . Tänk inte ens på att göra något av det, unge man.

Men förlusterna är inte bara ett resultat av stöld, uppenbarligen är många av oss bara dåliga på att checka ut. Kundfel står också för förluster (naturligtvis skyller de på oss), med människor som anger fel koder eller inte väger något ordentligt. Kanske kan butiken ha någon slags mänsklig anställd som skannar matvarorna istället.

Detta är en del av anledningen till att många självutcheckningar nu har en kamera två fot från ditt ansikte, som reflekterar ditt ansikte tillbaka. Bellagio är mer subtil med sin säkerhet. Och ändå, ironiskt nog, kan den här funktionen oavsiktligt hjälpa till att bevara mänskliga utcheckningar där det inte finns några säkerhetsskärmar som andas på dig.

Många kunder uppskattar inte det anklagande tillvägagångssättet. Vissa (jag) vill bara inte se ansiktsuttrycket när jag köper whisky och Red Vines efter jobbet. Jag var mestadels bra med självutcheckningar — fel och allt — tills kamerorna dök upp. Använder jag dem fortfarande motvilligt när jag bara har några få saker? Självklart.

Här för att stanna

Ändå, även med fel och stölder och kundfrustrationer, tro inte en sekund på att självutcheckningar kommer någonstans. Arbetskostnader och chansen att få kunderna att göra extra arbete säkerställer att de är här för att stanna.

Brutserna kommer att åtgärdas med tiden och många butiker använder möjligheten att använda Amazon Go-metoden och gå från självutcheckning till inga utcheckningar, vilket helt klart är problemfritt.

Så nyckelfrågan är denna: Du befinner dig i en livsmedelsbutik och kön till självutcheckning är längre än de mänskliga linjerna, men rör sig snabbare. Vad gör du? Du beställer pizza och går hem, det är vad.

LÄS NÄSTA

  • › Photoshop Elements och Premiere Elements har nya AI-verktyg
  • › Säg adjö till SwiftKey-tangentbordet på iPhone och iPad
  • › “UnstableFusion” Gör AI Art enkelt på Windows, Mac och Linux
  • › Hur man håller anonyma omröstningar och Q&A-sessioner i Google Meet
  • › Steam ändrar schemat för sin årliga försäljning
  • › Så här vet du om dina AirPods laddas