Sämsta september sedan 2008 – ”öka ditt sparande nu”

0
47

Stockholmsbörsen ser ut att summera september med en nedgång på 9 procent för det breda indexet. Det vore den sämsta septembermånaden sedan finanskrisen 2008 då Lehman Brothers föll, skriver TT. Avanza uppgav tidigare i dag att september är den första månaden i år där spararna har kapitulerat och nettosålt aktier. Men enligt nätmäklarens sparekonom Nicklas Andersson är det läge att våga gå emot strömmen. – Om man vill optimera sina pengar på börsen, då höjer man sitt sparande nu. Historien är mycket tydlig på den punkten, säger han. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.