Razer retar sin första Cloud Gaming Handheld

0
52
Razer

Efter Logitechs G Cloud-tillkännagivande retade Razer precis sin egen cloud-spelhanddator. En kort video av Razer Edge 5G dök upp under Verizons keynote på Mobile World Congress Las Vegas, med ytterligare information planerad till den 15 oktober under RazerCon.

Det stämmer; Razer och Verizon gick ihop för att bygga en bärbar molnspelkonsol. Och de fick lite hjälp av Qualcomm. Razer Edge 5G körs på Qualcomm’s Snapdragon G3x-plattform, som visades upp med en Razer-handdator förra året.

Detaljer om Razer Edge 5G, såsom specifikationer, funktioner, design och prissättning, är okända. Men den kommer att köra Android, och den är kompatibel med tjänster som Xbox Cloud Gaming. Vi vet också att konsolen har någon form av snygga axelknappar (de är markerade i teaservideon).

Vi kan också sluta oss till några saker om konsolen. Den använder Snapdragon G3x-plattformen, så i teorin borde den kunna köra Android-spel lokalt. Den kan också stödja 4K-video och fungera med augmented reality-glasögon (två saker som nämns i Qualcomms G3x-skrivning från 2021).

RELATEDLogitech G Cloud Gaming Handheld anländer i oktober för $349

Antagligen är Verizon involverad i detta projekt på grund av dess mmWave 5G-infrastruktur . Verizon har en unik position för att marknadsföra och sälja en handdator för molnspel, eftersom mmWave 5G erbjuder snabbare hastigheter än någon annan mobilanslutning (men på grund av dess korta räckvidd är mmWave 5G svårt att hitta utanför storstäder).

Vi får en bättre titt på Razer Edge 5G den 15 oktober under RazerCon. Min gissning är att konsolen ser ut som Razers Kishi-kontroll för mobiltelefoner.