Razer plaagt zijn eerste cloud gaming-handheld

0
114
Razer

Na de aankondiging van Logitech's G Cloud, heeft Razer zojuist zijn eigen cloud gaming-handheld geplaagd. Een korte video van de Razer Edge 5G verscheen tijdens de keynote van Verizon op het Mobile World Congress Las Vegas, met aanvullende details gepland voor 15 oktober tijdens RazerCon.

Dat klopt; Razer en Verizon werkten samen om een ​​draagbare gameconsole in de cloud te bouwen. En ze kregen wat hulp van Qualcomm. De Razer Edge 5G draait op Qualcomm's Snapdragon G3x-platform, dat vorig jaar werd getoond met een concept Razer-handheld.

Details over de Razer Edge 5G, zoals specificaties, functies, ontwerp en prijzen, zijn onbekend . Maar het zal Android draaien en het is compatibel met services zoals Xbox Cloud Gaming. We weten ook dat de console een soort mooie schouderknoppen heeft (ze zijn gemarkeerd in de teaservideo).

We kunnen ook een paar dingen over de console afleiden. Het maakt gebruik van het Snapdragon G3x-platform, dus in theorie zou het Android-games lokaal moeten kunnen draaien. Het ondersteunt mogelijk ook 4K-video-uitvoer en werkt met augmented reality-brillen (twee dingen die worden genoemd in Qualcomm's G3x-artikel uit 2021).

GERELATEERDLogitech G Cloud Gaming Handheld Komt Dit Oktober voor $349

Waarschijnlijk is Verizon betrokken bij dit project vanwege de mmWave 5G-infrastructuur. Verizon bevindt zich in een unieke positie om een ​​handheld voor cloudgaming op de markt te brengen en te verkopen, aangezien mmWave 5G hogere snelheden biedt dan elke andere mobiele verbinding (maar vanwege het korte bereik is mmWave 5G moeilijk te vinden buiten de grote steden).

We zullen de Razer Edge 5G op 15 oktober tijdens RazerCon beter bekijken. Ik vermoed dat de console lijkt op de Kishi-controller van Razer voor mobiele telefoons.