Polestars Electric Performance SUV debuterar den 12 oktober

0
61
Polestar

Vi fick en tidig glimt av Polestars första helelektriska SUV i juni, Polestar 3, och nu har företaget släppt fler detaljer tillsammans med ett nytt nytt foto som visar upp baksidan av prestandafordonet.

Polestar, elbilstillverkaren av premiumtyp som samägs av Volvo, tillkännagav att den officiellt skulle presentera sin första SUV den 12 oktober. Det är det första fordonet från märket som tillverkas i USA vid Volvos fabrik i Charleston, South Carolina.

Den helt nya Polestar 3 är en SUV för den “elektriska åldern,” enligt företaget. Komplett med aggressiv styling, massor av kraft och flera olika kraftkonfigurationer är tydligen på gång. Så här hade Polestars vd Thomas Ingenlath att säga:

“Polestar 3 är en kraftfull, designledd elektrisk prestanda-SUV som tilltalar sinnena med en distinkt form samtidigt som den ger utmärkt kördynamik. Vi var tvungna att fråga oss själva: ‘hur ska en modern SUV se ut?’ Polestar 3 definierar SUV:n för den elektriska tidsåldern, och när vi designade den tog vi upp några av arketypens grunder: proportioner, hållning och aerodynamik.”

Medan vi redan kände till EV-tillverkaren planerade att erbjuda SUV:n med en bakre konfiguration med dubbla motorer och ett större batteri än dess tidigare fordon, nu vet vi att den kommer att erbjuda uppemot 373 miles på en enda laddning.

RELATERATPolestar retar sin första elektriska SUV

Dessutom bekräftade Polestar den “bakförspända” Drivlinan skulle ha ett nytt vridmomentvektorsystem som använder en dubbelkoppling för förbättrad prestanda, tillsammans med adaptiv luftfjädring som snabbt kan anpassa sig till vägförhållandena inom två millisekunder. I grund och botten betyder det att den kommer att ha massor av prestanda men bibehåller komforten.

Vi kan också bekräfta att Polestar 3 kommer med en valfri Performance Pack-uppdatering, som ger över 517 hk och 671 lb-ft vridmoment , men det kommer sannolikt senare.

Reservationerna kommer troligen att öppnas den 12 oktober under den officiella avtäckningen, som du kan se live på YouTube, men fordonet kommer inte ut på gatorna förrän 2023.

Då, enligt tidigare tillkännagivanden, medan Polestar 3 kommer att vara en kraftfull prestanda-SUV, planerar företaget att släppa en uppföljning sent nästa år med Polestar 4 som förhoppningsvis kommer att vara mer prisvärd. Håll ögonen öppna för mer information.

Spela upp video