Polestar's Electric Performance SUV debuteert op 12 oktober

0
51
Polestar

In juni kregen we een vroege glimp van Polestar's eerste volledig elektrische SUV, de Polestar 3, en nu heeft het bedrijf meer details vrijgegeven naast een frisse nieuwe foto die de achterkant van de prestatiegerichte auto.

Polestar, de fabrikant van premium elektrische auto's die mede-eigendom is van Volvo, kondigde aan dat het op 12 oktober officieel zijn eerste SUV zou onthullen. Het is het eerste voertuig van het merk dat in de VS wordt geproduceerd in de Volvo-fabriek in Charleston, South Carolina.

De geheel nieuwe Polestar 3 is een SUV voor het "elektrische tijdperk" volgens het bedrijf. Compleet met agressieve styling, tonnen kracht en verschillende vermogensconfiguraties zijn blijkbaar in de maak. Dit is wat Polestar CEO Thomas Ingenlath te zeggen had:

“Polestar 3 is een krachtige, door design geleide elektrische prestatie-SUV die de zintuigen aanspreekt met een uitgesproken vorm en een uitstekende rijdynamiek biedt. We moesten ons afvragen: ‘hoe moet een moderne SUV eruit zien?’ Polestar 3 definieert de SUV voor het elektrische tijdperk, en bij het ontwerpen ervan hebben we enkele van de fundamenten van het archetype aangepakt: verhoudingen, houding en aerodynamica.”

Terwijl we de EV-maker al kenden gepland om de SUV aan te bieden met een configuratie met dubbele motor achter en een grotere batterij dan zijn vorige voertuigen, nu weten we dat hij meer dan 573 mijl zal bieden op een enkele lading.

GERELATEERDPolestar plaagt zijn eerste elektrische SUV

Bovendien bevestigde Polestar de “achterwaarts geplaatste” aandrijflijn zou beschikken over een nieuw koppelvectoringsysteem dat gebruik maakt van een dubbele koppeling voor betere prestaties, samen met adaptieve luchtvering die zich binnen twee milliseconden snel aan de wegomstandigheden kan aanpassen. Dit betekent in wezen dat hij tonnen prestaties levert en toch comfort behoudt.

We kunnen ook bevestigen dat de Polestar 3 wordt geleverd met een optionele Performance Pack-update, die meer dan 517 pk en 671 lb-ft koppel levert , maar dat komt waarschijnlijk later.

Reserveringen zullen waarschijnlijk op 12 oktober worden geopend tijdens de officiële onthulling, die je live op YouTube kunt bekijken, maar het voertuig zal pas op straat komen 2023.

Dan, volgens eerdere aankondigingen, terwijl de Polestar 3 een krachtige prestatie-SUV zal zijn, is het bedrijf van plan om eind volgend jaar een vervolg uit te brengen met de Polestar 4, die hopelijk betaalbaarder zal zijn. Blijf ons volgen voor meer details.

Video afspelen