Okänt antal döda efter Ian: ”Kan vara hundratals”

0
48

Räddningsarbetare försöker nå fram till Floridabor i behov av hjälp efter att orkanen Ian, en av de kraftigaste stormarna någonsin i USA, dragit fram. Antalet döda efter orkanen är okänt, skriver Sky News. Varken guvernören Ron DeSantis eller president Joe Biden nämner några siffror men båda bekräftar att man förväntar sig dödsfall. Lee County är ett av de värst drabbade områdena. Polismästaren Carmine Marceno säger att antalet döda kan vara ”hundratals” och att tusentals samtal ringdes till larmnumret 911. Det finns också farhågor om att det inte gått att ringa efter hjälp i vissa områden på grund av strömavbrott och att mobilnätet legat nere. Orkanen Ian har dragit ut över Atlantkusten och väntas på nytt nå USA till kvällen, den här gången Georgia, South Carolina och North Carolina.