Met de “Record Factory” van Teenage Engineering kun je thuis vinyl snijden

0
55
Teenage Engineering

Het snijden van een vinylplaat vereist dure apparatuur en jarenlange ervaring. Maar wat als je thuis een functionele plaat zou kunnen maken? Teenage Engineering's PO-80 Record Factory belooft deze wens te vervullen voor slechts $ 150.

De PO-80 Record Factory is een platenspeler met een geïntegreerde vinyl snijkop. Het wordt geleverd met een set blanco 5-inch platen, die ongeveer zo groot zijn als een cd (en een stuk kleiner dan een 7-inch single). Elke 5-inch plaat kan aan elke kant ongeveer vier minuten audio bevatten bij 33 RPM. Voor opnamen van 45 RPM van hogere kwaliteit wordt het afspelen teruggebracht tot ongeveer drie minuten per kant.

Om records op dit apparaat te knippen, legt u eenvoudig een lege 5-inch plaat neer, sluit u een audiobron aan via een 3,5 mm-kabel en activeer de snijkop. Je kunt extra blanco platen kopen als je de vijf die bij dit apparaat zijn geleverd doorblaast, of een vervangende snijkop bestellen als die van jou versleten is.

Teenage Engineering

Nu is de vinylsnijkop op dit apparaat monofoon, zodat u stereo-opnamen kunt vergeten. En omdat vinylplaten specifieke mastering-technieken vereisen (het verminderen van volume, bas en sissend voorkomt overslaan), stelt Teenage Engineering voor om tracks door zijn Mastering Machine te laten lopen voordat ze in de Record Factory worden gesneden.

GERELATEERDWat is het verschil tussen een platenspeler en een platenspeler?

En mocht je het je afvragen: de platen die door deze machine zijn geproduceerd, klinken niet geweldig. Je kunt samples horen op de verkooppagina van Record Factory. Teenage Engineering beschrijft de audiokwaliteit als “lo-fi.” Tenzij je een zeer creatieve manier kunt vinden om de Record Factory te gebruiken, is het eigenlijk gewoon een noviteit (of een coole manier om iemand een aangepaste single te geven).

Merk op dat de Record Factory is ontwikkeld met hulp van Yuri Suzuki, een Japanse ontwerper die in 2020 een soortgelijk product op de markt bracht. Maar de OP-80 van Teenage Engineering zal waarschijnlijk meer aandacht krijgen dan het originele recordsnijapparaat van Suzuki, vooral onder westerlingen.< /p>

Teenage Engineering PO-80 Record Factory

Met de Teenage Engineering Record Factory kun je op maat gemaakte 5-inch vinyls in mono snijden. Het is een interessante nieuwigheid en een geweldig cadeau.

Teenage Engineering