Malmö Redhawks starkast i tätt Skånederby i SHL

0
47

Malmö Redhawks var det starkaste laget när Rögle tog emot värsta rivalen i SHL på torsdagskvällen. Det var fullsatta läktare och hög förväntan i luften, inför säsongens första Skånederby i ishockey. Malmö kom ut starkt, spelade resolut framåt och snålt bakåt, vilket gjorde det svårt för Rögle att komma till riktigt högkaratiga lägen. Malmös mål gjordes av Fredrik Händemark och Adam Ollas Mattson. Det sistnämnda kom redan tretton minuter in i andra perioden, och visade sig bli matchavgörande. Rögle försökte komma ikapp, laget tog ut målvakten, etablerade press och hade även ett lysande läge i slutminuten, men Malmö lyckades hålla undan. – Jag är nöjd. Vi vinner ett derby, det kan inte bli bättre, sa Malmös målvakt, Daniel Marmenlind till C More. 24-åringen släppte bara in ett av 29 skott och blev därmed en av matchens stora profiler.