”Låt invånarna på Tuvalu upptäcka andra länder”

0
56

Medborgare på den lilla önationen Tuvalu bör ges möjlighet att utforska potentiella länder att bo i den dagen då Tuvalu blir obeboeligt till följd av den globala uppvärmningen. Det säger landets tidigare justitieminister Eselealofa Apinelu enligt The Guardian. Stillahavsnationen kan komma att vara helt under vatten i slutet av detta århundrade och enligt förslaget ska till exempel Australien och Nya Zeeland ge de 12 000 medborgarna bättre möjligheter att besöka landet. Båda länderna är nära allierade till Tuvalu men dagens migrationslagar innebär en del problem, enligt Apinelu, som vill se lagar som är ”mer vänliga” mot mindre nationer och dess invånare. – Då kan de se sin egen framtid i stället för den ständiga rädslan för höjda havsnivåer, säger han.