Hoe werken audioboeken op Spotify?

0
63
Spotify

Spotify wil je one-stop zijn voor al je luisterbehoeften. Het heeft muziek, podcasts en recentelijk audioboeken. De luisterboekervaring op Spotify is een beetje anders dan je zou verwachten. Laten we eens kijken.

Audioboeken à la Carte

Audioboeken gelanceerd op Spotify in september 2022 met meer dan 300.000 titels om uit te kiezen, direct vanaf de poort. De benadering van audioboeken door het bedrijf is opzettelijk anders dan wat Amazon doet met Audible.

Audible is bedoeld als een op abonnementen gebaseerd audioboekplatform, hoewel je boeken afzonderlijk kunt kopen. De $ 7,95 “Plus” abonnement en een $14,95 “Premium Plus” abonnementen geven je beide onbeperkte toegang tot audioboeken in de “Plus” catalogus, maar je moet nog steeds “credits” voor titels die niet zijn inbegrepen.

De audioboeken van Spotify worden à la carte aangeboden, wat betekent dat je alleen koopt wat je wilt wanneer je het wilt. Er is geen maandelijks abonnement of catalogus met audioboeken waar je gratis naar kunt luisteren, en er zijn geen kortingen voor Premium-abonnees. Het is alsof je een boekwinkel binnenloopt en een boek koopt.

GERELATEERD: Hoe haal je het meeste uit Spotify Premium

Hoeveel kosten Spotify-audioboeken?

Spotify is zeker niet de enige in de wereld van audioboeken. Naast Audible van Amazon zijn er ook Apple Books, Google Play, Audiobooks.com en andere om mee te concurreren. Dus hoe presteert Spotify qua prijzen?

Laten we de prijs van Stephen King's The Gunslinger vergelijken op Spotify, Audible, Apple, Google en Audiobooks.com. Deze prijzen zijn zonder abonnementen.

 • Spotify: $ 15,49
 • Hoorbaar: $ 15,22
 • Apple: $ 14,99
 • Google: $ 14,95
 • Audiobooks.com: $ 19,99

Spotify's à-la-carteprijzen zijn concurrerend met de andere opties op de markt. Amazon heeft de prijs van The Gunslinger op Audible zelfs verlaagd van $ 18 naar $ 15,22 kort na de lancering van Spotify Audiobooks.

Natuurlijk wordt het een beetje duisterder als we rekening houden met abonnementen. Het abonnement van Audiobooks.com kost bijvoorbeeld $ 14,95 en bevat één gratis boek per maand. Dus als je maar één boek per maand leest, zakt de prijs onder die van Spotify.

Over het algemeen zul je zien dat de prijs van Spotify ongeveer in het midden van de pak. Je kunt zeker betere deals vinden van andere diensten, maar er zijn geen enorme prijsverschillen.

Hoe je audioboeken koopt op Spotify

Misschien is het vreemdste deel van de luisterboekervaring op Spotify hoe je ze koopt. Audioboeken kunnen alleen in een webbrowser worden gekocht, niet in de mobiele of desktop-apps.

Om door audioboeken te bladeren, gaat u naar de “Zoeken” tabblad in de Spotify-app en selecteer de “Audiobooks” tegel. U kunt ook naar boektitels zoeken, net als songtitels.

Vervelend is dat je de prijs van audioboeken niet kunt zien in de mobiele apps van Spotify. De afspeelknop heeft een slotpictogram, waarmee u naar een scherm gaat om een ​​e-mail aan te vragen. De e-mail bevat de prijs en een link om het audioboek te kopen. De prijs is zichtbaar in de desktop-app, maar je gaat nog steeds naar een browser om de aankoop te doen.

Spotify

Nadat je de aankoop hebt gedaan, verschijnt het audioboek in je bibliotheek. Luisteren naar het audioboek werkt zoals je zou verwachten. Je kunt afspelen/pauzeren, naar hoofdstukken springen, de afspeelsnelheid aanpassen, een slaaptimer instellen, voortgang synchroniseren tussen apparaten, beoordelingen geven en downloaden voor offline luisteren.

Spotify

Dat is het verhaal op Spotify-audioboeken. Het is nog een andere service die audioboeken aanbiedt, en het kan aantrekkelijk zijn als je al naar muziek en podcasts op Spotify luistert. De à-la-carteprijzen zijn echter waarschijnlijk niet geweldig als je elke maand veel audioboeken doorneemt. Opties zijn handig om te hebben.

GERELATEERD: De beste audioboek-apps van 2022

LEES VOLGENDE

  < li>› Steam verandert het schema voor zijn jaarlijkse verkopen
 • › Photoshop Elements en Premiere Elements hebben nieuwe AI-tools
 • › Uw smartwatch is zo irritant als u hem zelf maakt
 • › Zeg vaarwel tegen SwiftKey-toetsenbord op iPhone en iPad
 • › Wat is er ooit met HD-DVD gebeurd?
 • › Verspilt een extra grote PSU stroom?