Hoe u Wikipedia kunt downloaden voor offline lezen, met uw vingertoppen lezen

0
62
Allmy/ShutterStock.com

Heb je ooit gewenst dat je Wikipedia in zijn geheel kon downloaden en er zelf een kopie van zou hebben? Er zijn een handvol manieren om precies dat te doen — alles wat je nodig hebt is een programma van derden en ongeveer 150 gigabyte opslagruimte.

Je hebt wat schijfruimte nodig

Als je je eigen lokale versie van Wikipedia wilt downloaden en installeren, moet je weten dat je wat extra schijfruimte nodig hebt: Veel extra schijfruimte, vooral als je ook afbeeldingen wilt hebben. Je hebt ongeveer 50 gigabyte nodig voor een kopie met alleen tekst, en nog eens 100 gigabyte als je alle afbeeldingen wilt. Gelukkig is opslag goedkoper dan ooit — het is vrij eenvoudig om nu opslagruimte te kopen voor minder dan 20 dollar per terabyte.

GERELATEERDDe beste interne SSD's van 2022

Het is mogelijk om Wikipedia handmatig te downloaden, zonder tools van derden te gebruiken, maar het proces is behoorlijk ingewikkeld. Als je niet extreem technisch onderlegd bent, moet je waarschijnlijk een van de opties van derden proberen.

Wikipedia downloaden met Kiwix

Kiwix is ​​een open-sourcetoepassing waarmee u met slechts een paar klikken heel Wikipedia kunt downloaden, inclusief afbeeldingen. Het kan ook bijna elke op wiki gebaseerde website downloaden en ondersteunt een tool om andere websites te pakken die u misschien offline wilt opslaan. Kiwix draait op Windows, MacOS, vrijwel elke Linux-distributie, Android en iOS.

Opmerking: Onthoud dat Wikipedia enorm is. Het downloaden van het hele ding duurt even en je hebt minimaal 150 gigabyte gratis opslagruimte nodig.

Kiwix op Windows 11

Het installatieproces verschilt per besturingssysteem & #8212; gelukkig zijn de meeste met één klik. Dit voorbeeld is voor de volledige versie van Kiwix op Windows 11.

Download Kiwix om te beginnen van de Kiwix-website. De applicatie wordt geleverd in een ZIP-bestand. Zodra het downloaden is voltooid, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en klikt u op “Alles uitpakken.”

Er zal een map zijn met dezelfde naam als het ZIP-bestand; open het en eventuele submappen totdat u een groot aantal bestanden ziet. Blader door de lijst totdat u een bestand vindt met de naam “kiwix-desktop,” en dubbelklik erop.

De gebruikersinterface is vrij eenvoudig. Wanneer het programma wordt gestart, wordt alles weergegeven dat u al hebt gedownload. Klik op “Alle bestanden” in de linkerbovenhoek om een ​​volledige lijst met beschikbare inhoud weer te geven. U kunt ook klikken op “Bladeren op taal” als je Wiki's wilt vinden die in een bepaalde taal zijn geschreven.

Er zijn al een behoorlijk aantal Wiki's (inclusief Wikipedia) beschikbaar via Kiwix. U kunt door de lijst bladeren totdat u vindt wat u zoekt, of u kunt de zoekfunctie gebruiken. Heel Wikipedia is beschikbaar als twee bestanden. De ene bevat de tekst, de andere bevat de afbeeldingen.

Kiwix geeft de grootte van het archief weer, de datum waarop het voor het laatst is bijgewerkt en het inhoudstype. Let op de grootte van de betrokken bestanden — ze zijn behoorlijk groot. Als u uw downloadmap wilt wijzigen, klikt u op de drie stippen in de rechterbovenhoek en klikt u op “Instellingen,” of druk op de F12-toets.

Het instellingenmenu is mooi rechttoe rechtaan — klik op “Bladeren” om te wijzigen waar de bestanden op uw apparaat worden opgeslagen, sluit dan het tabblad Instellingen door op de “X.”

Zodra u weer bij de lijst met beschikbare bestanden bent, downloadt u de archieven door op “Downloaden” aan de rechterkant.

Er zal een voortgangsindicator die verschijnt. Je zult even moeten wachten — zelfs met een gigabit-internetverbinding kijk je nog steeds naar minimaal ongeveer 20 minuten om het hele ding te downloaden. Het zal waarschijnlijk langer zijn.

Nadat de download is voltooid, klikt u op “Lokale bestanden” aan de linkerkant van het venster net onder “Alle bestanden;” je ziet de dingen die je zojuist hebt gedownload. Klik op “Openen” aan de rechterkant om ze te bekijken.

Opmerking:In dit voorbeeld werd gebruik gemaakt van de "Top 100 Wikipedia-artikelen" archief in plaats van het volledige Wikipedia-archief om ruimte en tijd te besparen. Het proces is hetzelfde als je Wikipedia downloadt.

< p>Dat is het — je hebt nu Wikipedia gedownload naar je apparaat!

Kiwix op andere besturingssystemen

Kiwix ondersteunt de meeste besturingssystemen die er zijn. De gebruikersinterface varieert een beetje tussen de versies, maar gelukkig is de gebruikersinterface voor alle versies duidelijk: zoek naar Wikipedia, vind de archieven voor de tekst en afbeeldingen en download ze vervolgens.

Waarschuwing: de bestanden zijn groot. Ze kunnen heel gemakkelijk alle opslagruimte op een gemiddelde mobiele telefoon verstoppen.

Hier zijn enkele links naar de installatieprogramma's voor andere besturingssystemen:

 • Android (Google Playstore) < /li>
 • Android (F-Droid)
 • iOS
 • MacOS (App Store)
 • MacOS (DMG-bestand)
 • Linux Flatpack

Als je nog nooit een Flatpak hebt gebruikt, kun je meer lezen over hoe je er een kunt gebruiken met jouw specifieke distributie op de Flatpak-pagina.

Als je macOS gebruikt en je bent ;t bekend met DMG-bestanden, we hebben een artikel over hoe ze te gebruiken.

Download Wikipedia met XOWA

XOWA zou moeten werken op bijna elk systeem dat u hebt — Windows, macOS, Linux en zelfs Android. Er is geen iPhone- of iPad-client. De enige voorwaarde voor het gebruik van XOWA is dat u Java moet installeren en uitvoeren.

Ga om te beginnen naar de downloadpagina van XOWA en pak het binaire bestand dat bij uw Java-installatie past. Als u niet zeker weet welke versie u gebruikt, is dit vrij eenvoudig te controleren. Als u de 32-bits versie van Java op uw 64-bits Windows-pc hebt geïnstalleerd en u probeert de 64-bits XOWA uit te voeren, krijgt u een foutmelding omdat de toepassing niet overeenkomt met de Java-versie versie.

De zekerste manier om dit te omzeilen, is ervoor te zorgen dat uw Java-installatie overeenkomt met uw besturingssysteemversie en vervolgens de juiste XOWA-versie te downloaden. Als je macOS gebruikt, maakt het niet uit.

We gaan je laten zien hoe je deze procedure uitvoert op een Windows-computer. Het extraheren van de binaire bestanden zal op elk besturingssysteem anders zijn, maar zodra XOWA in gebruik is, zal het hetzelfde zijn.

Dubbelklik op het XOWA ZIP-bestand en pak de bestanden ergens op uw harde schijf uit. drijfveer. Dubbelklik vervolgens op “xowa.exe” om te beginnen.

Als uw besturingssysteem enige vorm van uitvoerbare bescherming toepast, zoals Windows doet met SmartScreen, zal XOWA niet kunnen uitvoeren totdat u het toestemming geeft om dit te doen. In Windows moet u op “Meer Info” op het volgende bericht.

Klik vervolgens op &#8220 ;Toch uitvoeren”.

Wanneer XOWA is geïnstalleerd en actief is, wordt het geopend in zijn eigen speciale offline wiki-applicatie, die lijkt op elke browser die u normaal gesproken gebruikt.

XOWA heeft een eenvoudige, gestroomlijnde downloadpagina, die het giswerk bij het downloaden van wiki's wegneemt. Klik op de “Extra” menu en klik vervolgens op “Download Central.”

De Download Central-pagina is een makkie om te manipuleren. Laten we de basis bespreken en je zult in een mum van tijd je eigen wiki's downloaden.

Verschillende Wiki's kunnen worden gedownload van de Download Central-pagina, waaronder onder andere Wikipedia, Wiktionary en Wikiquote. Naast de Engelse versies van deze wiki's zijn er ook andere talen beschikbaar.

Als je gewoon de eenvoudige versie van Wikipedia wilt downloaden, die bestaat uit een 122.000 artikelen, dan neemt het iets meer dan 420 MB schijfruimte in beslag. Als je afbeeldingen toevoegt, is dat nog eens 2 GB. De volledige Engelse versie van Wikipedia kost je maar liefst 45 GB, terwijl het toevoegen van afbeeldingen nog eens 99 GB kost, dus dat is bijna 150 GB schijfruimte als alles is gedownload en geïnstalleerd.

Om een ​​wiki in de wachtrij te plaatsen, klikt u op de “+” teken en klik vervolgens op het afspeelsymbool om de download te starten.

Als je eenmaal iets in de wachtrij hebt staan, heb je extra opties. U kunt een aangepaste downloadlocatie selecteren, het item uit de wachtrij verwijderen, de wachtrij onderbreken en mislukte taken opnieuw starten.

Nadat u uw wiki's hebt gedownload, kunt u ze openen in de linkerbovenhoek van het browservenster.

GERELATEERD: 5+ manieren om Android-apps op uw telefoon of tablet te installeren

In Naast versies voor verschillende computerplatforms, kun je Wikipedia ook installeren op je Android-smartphone of -tablet, hoewel je hiervoor de XOWA-app moet sideloaden.

Als je dat eenmaal hebt gedaan, werkt de Android-versie van XOWA echter net als de desktopversie.

Het is duidelijk dat je geen 150 GB aan ruimte hebt op je tablet of telefoon, maar je zult waarschijnlijk de eenvoudige versie van Wikipedia kunnen downloaden en installeren.

Omdat XOWA Java vereist, dat af en toe problemen heeft, heeft het een bijna universele gebruikerservaring. Met andere woorden, wat u op Windows of Mac ziet, is hetzelfde op Linux of Android.

Als je ergens woont met een goede internetinfrastructuur, lijkt het misschien vreemd om Wikipedia te downloaden. Het is gemakkelijk om de informatie die op internet beschikbaar is als vanzelfsprekend te beschouwen, maar miljarden mensen wereldwijd hebben geen betrouwbare toegang. Het is van onschatbare waarde om een ​​kopie van Wikipedia te hebben die kan worden gehost op een apparaat met een laag stroomverbruik en gemakkelijk bijna overal kan worden vervoerd. Als alternatief kan het gewoon leuk zijn om te kunnen zeggen “Ik heb Wikipedia op mijn smartphone gedownload.”

LEES VOLGENDE

 • › Wikipedia wil een geluidslogo en heeft jouw hulp nodig
 • › Anonieme peilingen en vraaggesprekken houden in Google Meet
 • › Zeg vaarwel tegen SwiftKey-toetsenbord op iPhone en iPad
 • › Photoshop Elements en Premiere Elements hebben nieuwe AI-tools
 • › “InstabieleFusion” Maakt AI Art gemakkelijk op Windows, Mac en Linux
 • › Hoe weet u of uw AirPods worden opgeladen
 • › Steam verandert het schema voor zijn jaarlijkse verkopen