Het volledig elektrische passagiersvliegtuig van Eviation voltooit eerste testvlucht

0
54
Eviation

De opkomst van elektrificatie zet allerlei nieuwe technologie centraal, van EV's en e-bikes tot volledig elektrische vliegtuigen. Deze week maakte een prototype van een van de eerste volledig elektrische passagiersvliegtuigen zijn eerste reis en ging de lucht in voor een eerste testvlucht.

Het in Washington gevestigde merk Eviation kondigde aan dat zijn prototype vliegtuig genaamd Alice een belangrijke mijlpaal had bereikt toen het meer dan acht minuten vloog, zijn eerste vlucht ooit. Alice is een volledig elektrisch passagiersvliegtuig dat plaats biedt aan negen personen, en het doel is om uiteindelijk regionale vluchten te vervangen door een soepele, snelle, stille, emissievrije rit.

Eviation wil uiteindelijk woon- en vrachtvluchten tussen ongeveer 150-250 mijl, vergelijkbaar met vliegen van Los Angeles naar Las Vegas of andere snelle reizen. Het huidige model kan ongeveer 2500 pond vervoeren, haalt snelheden van 260 knopen en heeft een comfortabele cabine voor zijn passagiers.

GERELATEERDDe vliegende auto “AirCar” voltooit een testvlucht van 35 minuten en reed vervolgens naar huis

Voor de testvlucht vertrok Eviation's Alice vanaf een luchthaven in het centrum van Washington, steeg naar 3500 voet terwijl hij gedurende ongeveer acht minuten, daarna veilig geland. Het is niet veel, maar net als de gebroeders Wright is het een begin.

Vanaf hier kunnen we andere testvluchten en aanpassingen verwachten, en uiteindelijk zal het bedrijf de laatste hand moeten leggen aan een productieklaar ontwerp. Het persbericht vermeldt verdere productietests in 2025, dus dit is niet iets dat u op korte termijn kunt verwachten. Vliegreizen is een langzaam proces, net als de FAA-goedkeuring, dus we zullen moeten afwachten.

Volgens het persbericht zal Alice uiteindelijk beschikbaar zijn in drie varianten: een negen-passagier forens, een luxe executive cabine voor zes passagiers en een eCargo-model. Hoewel de zaken nog in de kinderschoenen staan, kan deze vlucht een glimp opvangen van de toekomst van vliegreizen.

via The Verge